Skocz do zawartości
IGNORED

Streamer+DAC+Tidal do ok 3000pln

m_arcin

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Chciałbym mieć możliwość podłączenia 2, lub 3 urządzeń cyfrowych (to zależy od konfiguracji) i móc słuchać Tidala. Narazie widzę to tak:

1) auralic + dac

2) raspberry pi + dac

3) używany pro-ject stream box w jak najwyższej wersji ( są chyba tylko dwie, które oprócz streamera mają opcję DACa.

Chciałbym móc podłączyć komputer (najlepiej po usb, acz mam kartę z toslinkiem i coaxem, dekoder tv (słucham mezzotv), serwer nas po ethernecie i mieć Tidala bez pc (służy mi do czegoś innego, jest potwornie głośny i nie będę go przerabiał, nie ma opcji.

Pytanie brzmi; jakie są wasze typy, opcję propozycje? Miło byłoby gdyby ZostAły poparte argumentami

Inaczej:

Czy macie jakieś inne propozycje? konkretne modele all in one? Albo zupełnie inne propozycje, które sprawdziły się u was?

https://www.audiostereo.pl/topic/124450-streamerdactidal-do-ok-3000pln/

Kup terminal z daphile popros kogos o polutowanie plytki soekrisa z amanero i dobrym zasilaniem i nic ponizej 8k tak nie zagra :)

wgrasz sobie filtr jaki Ci pasuje albo potrzebny systemowi a daphilem zrobisz room corection

wszystko obsluzysz z telefonu lub kompa. Zagrasz radia internetowe tidala i muzykę plików. Wszystko czego Ci trzeba za ułamek ceny lumina itp

Gość rydz

(Konto usunięte)

Kup terminal z daphile popros kogos o polutowanie plytki soekrisa z amanero i dobrym zasilaniem i nic ponizej 8k tak nie zagra :)

Doprawdy nie wiem po co popełniać takie posty , za jakiś ułamek ceny wszystko już gra na poziomie bliższym 10,000 , do tego Nady za trzy stówy , inne mody za grosze , sprowadzacie to forum do absurdu . :(

Trochę wstyd przyznaję :)

Pisałem rozwiązanie którego oczekuje autor i które spełnia wszystkie oczekiwania. Jeśli podasz konfigurację która zagra lepiej w kwocie 3k to stawiam dobra flache

CA Stream Magic 6 śmiga Tidal

może słabo szukałem, ale CA widziałem (na ich stronie), że nie obsługuje TIDALa. Może to się zmieni z CXN, ale pisali, że narazie nie ma takiej możliwości

Kup terminal z daphile popros kogos o polutowanie plytki soekrisa z amanero i dobrym zasilaniem

Jeżeli nie będzie ciekawych gotowców, to rozważę to, ale nie mam zacięcia elektro-technicznego i mogę utopić trochę kasy, więc z lekka się boje. Już Raspberry z RuneAudio jest dla mnie wyzwaniem :P

Napisano dziś, 16:08

Wyświetl postUżytkownik biniek84 dnia 27.12.2015 - 16:04 napisał

Sprawdź posluchaj porównaj i pozniej podwazaj ;)

To też jest absurd .

Absurdem jest porównywanie poprzez odsłuchy? Nie rozumiem :(

Imho lepiej kupić osobny odtwarzacz, jak Pioneer N30 i do tego osobny, tani CD. Pioneer ma dobrą prasę, jest też tańszy niż Yamaha ze względu na brak CD, a i nie będzie kłopotu z laserem. N30 kosztuje jakoś 1300, a z racji wyświetlacza, jest bardziej poręczny niż Yamaha, która ma wyświetlacz 1 segmentowy.

Gość aqs

(Konto usunięte)

może słabo szukałem, ale CA widziałem (na ich stronie), że nie obsługuje TIDALa. Może to się zmieni z CXN, ale pisali, że narazie nie ma takiej możliwości

czytaj ze zrozumieniem, Tidala odpalasz na Qnap http://www.bubblesoftapps.com/bubbleupnpserver/ http://forum.qnap.com/viewtopic.php?t=62329 on przekazuje sygnał do SM6, sterujesz np. Linn Kazoo https://vimeo.com/116927215

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nowy streamer na horyzoncie za 300$ - zapowiada się super

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zapowiada się ok, z tym że nie do końca dla mnie. Jeżeli miałbym iść w aż tak budżetową wersję to chyba jednak wolę raspberry z rune audio + używany dacmagic lub rdac. Plików dsd nie mam i raczej w moich warunkach wystarczy mi Tidal + pliki 24/96

Zapowiada się ok, z tym że nie do końca dla mnie. Jeżeli miałbym iść w aż tak budżetową wersję to chyba jednak wolę raspberry z rune audio + używany dacmagic lub rdac. Plików dsd nie mam i raczej w moich warunkach wystarczy mi Tidal + pliki 24/96

Zaintaluj bubbleupnp na tel tablet z androidem i....masz tidal na ca stream magic v2. Prosto i tanio i dziala. Oczywiscie musisz wykupic usluge tidal i zarejestrowac ja tez w bubbleupnp.

Mozesz kupic oppo-ma tidala...

Mozesz kupic sprzet z tzw usluga airplay i odtwarzacz tidal bezposrednio z ipad lib iphona...

Mozliwosci jest mnostwo...

Poza ca stream magic ma doskonaly dac....

Nowke mozna kupic do 3k. O uzywce nie wspomne bo nawet za 2k mozna wyszarpac v2. Przypominam ze sa roznice miedzy ca stream magic a ca stream magic v2.

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Rozważam również oppo, bo w cenie dostanę transport i odtwarzacz blue ray, a używane CA owszem mnie nęcą, tym bardziej, że jakieś dwa lata temu bardzo się na nie napaliłem. Jedyne co się teraz zmieniło, to dodatek tidala, ale widzę, że można go w sprytny sposób obejść. Jeszcze tylko sprawdzę, czy aby na pewno może również pełnić funkcję zewnętrznego daca

Rozważam również oppo, bo w cenie dostanę transport i odtwarzacz blue ray, a używane CA owszem mnie nęcą, tym bardziej, że jakieś dwa lata temu bardzo się na nie napaliłem. Jedyne co się teraz zmieniło, to dodatek tidala, ale widzę, że można go w sprytny sposób obejść. Jeszcze tylko sprawdzę, czy aby na pewno może również pełnić funkcję zewnętrznego daca

Zawsze moze pelnic funkcje daca a nawet przedwzmacniacza....

Jako dac...polacz go analogowo ze wzmakiem...

Nawet majac NAS western dygital mozna sluchac tidala poprzez bubbleupnp...

Potrzeba miec jeszcze urzadzenie z androidem

Airplay dziala tylko z jabluszkami....

Oppo ma swietnego dac...oppo 105d...oparty jest na sabre....wyjscia calkowicie zbalansowane...sacd pure audio....blue ray audio....tylko ta cena:)...

Brak mu funkcji radia netowego...

Nie wiem czy nizsze modele maja podobnie dobre dac...

Fajnym streamerem oprocz ca stream magic...jest ca851n...

Zreszta opcji jest mnostwo....reszta to kwestia preferencji i....kasy:)

Malina plus Hifiberry Digi+ i do tego DAC jaki chcesz. Malina jako transport z zasilaniem liniowym to bedzie najlepszy stosunek jakosci do ceny - jak na razie nie do pobicia.

Na wlasne ucho sie przekonalem ze gra lepiej niz SM6 wiec szkodda kasy wydawac... Ale najlepiej przekonaj sie sam :) - albo nie - wybor nalezy do Ciebie :D

Słuchałem wczoraj bluesound node2 w sklepie i powiem szczerze bardzo dobrze to grało. Więc głosuję na takie coś. I nie trzeba już dac'a. Chyba że masz wzmacniacz za 30k i szukasz topowych rozwiązań.

Pro jecta sam miałem (stream box rs) po zmianie lamp i zmianie zasilacza grał doskonale. Niestety nie wiem, czy aktualizacja do Tidal'a była.

????

Malina plus Hifiberry Digi+ i do tego DAC jaki chcesz. Malina jako transport z zasilaniem liniowym to bedzie najlepszy stosunek jakosci do ceny - jak na razie nie do pobicia.

Na wlasne ucho sie przekonalem ze gra lepiej niz SM6 wiec szkodda kasy wydawac... Ale najlepiej przekonaj sie sam :) - albo nie - wybor nalezy do Ciebie :D

Z jakim systemem operacyjnym i aplikacją to grało? Możesz napisać trochę więcej?

Lubię słuchać muzyki! :)

• 3 lata później...

Witam.Tak jak w temacie na chwilę obecną jaki zestaw dac plus streamer możecie polecić w kwocie ok. 3tys.Sprzet może być używany .

Ważne żeby mial Tidal i był łatwy w obsłudze więc odpada coś w stylu malina itp.

Daca chciałbym wykorzystać również do innych źródeł.

Może inaczej zadam pytanie.

Jak najlepiej wydać tą kwotę by otrzymać możliwie najlepsze zestawienie  brzmieniowe z zachowaniem latwosci obslugi.

Przyszlosciowo mógłbym taki zestaw ulepszyć kupują np. lepszy dac.( do tego budżetu mógłbym dołożyć ok 1tys)

Jakie są Wasze  propozycje

Jak sami w tej sytuacji rozlozylibyscie budżet na poszczególne klocki? Oczywiście  chodzi o przykład  konkretnych modeli.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.