Skocz do zawartości
IGNORED

Filtr szumów danych i zasilania USB AudioQuest JitterBug

Tomek Koko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy ktoś może posiada ten filtr i może coś od siebie napisać? Na Amazonie jest trochę pozytywnych opinii i tak się zastanawiam jak to może współgrać z dyskiem podpiętym do streamera.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gdzieś w necie jest wielki i obszerny test ze wszelkimi możliwymi pomiarami po przeczytaniu go nigdy więcej nie wszedłem już na stronę AudioQuest JitterBug, ale zabij mnie nie pamiętam gdzie bo dużo o nim czytałem.

To też warto przeczytać

Ukryta Zawartość

Wszystko co przeczytałem na ten temat krzyczało do mnie ten8 nie daj się nabijać w butelkę!!! ;)

Ukryta Zawartość

Na hd opinie jest rzetelny i uczciwy test. Ufam tym gosciom bo to hobbistyczny portal bez recenzji na zlecenie i przymilania sie dystrybutorom

Konkluzja jest taka ze to gadzet pogarszajacy jedynie brzmienie bez zadnych zalet

No ale wiadomo ze najlepiej sprawdzic u siebie

Majątek to nie jest a akustykę mam raczej ok, a ktoś zawsze musi być pierwszy :-) Coś muszę zrobić bo chyba faktycznie problem mam w źródle. Mój system to wzmacniacz na 2a3 i 6sn7/ ad fontes z goldring 1042/ pre sonus oliva/ i pioneer N-70A. I o iie gramofon gra rewelacyjnie to nad pionieer-rem musze popracować.

To co lepeij zainwestoweć w dobry kabel USB? Wireworld Starlight (STZ) czy to też bez sensu? Ponoc streamer dobry ale jak go słucham po gramofonie to widzę spore braki.

Kabel wireworld można wypożyczyć wiec to żadne ryzyko. Chyba się pobawię. I tak pewnie będzie jak to z kablami. W jednym systemie poprawi a w innym popsuje :-)

Ukryta Zawartość

To jest tzw audiovoodoo. Na poziomie transmisji cyfrowej nie można ocieplić dwięku. Dokształc się cz 2 audiovoodo na kanale Reduktor Szumu.

Ukryta Zawartość

No dobra to pofatygowałem się do tophifi . Na szczęście można wpłacić kaucje i samemu się przekonać czy "szkiełko i oko" wystarczy by coś ocenić. Zawsze można oddać i po problemie. Majątek to nie jest a może dać trochę do myślenia i przekonać Panie Filozofie że dokształcanie się na youtube to nie zawsze dobre rozwiązanie.

Wpiąłem to w streamer Pionner N-70a. Oczywiście żadnego ocieplenie nie ma i jasne jest że nie mogło być. Jest za to więcej szczegółów i fajnie wybrzmiewają struny. Fajnie słychać to na gitarach. Żeby było jasne nie jest to żaden przeskok cywilizacyjny! 230zł ale daje różnice. Tego typu sprawy czy coś działa czy nie, rozwiązuje w najprostszy możliwy sposób. Kika prób w ciemno i tyle. Zrobiłem teraz 5 i wszystkie trafiłem, wiec coś wnosi i dlatego zostaje. Proszę tylko nie piszcie o 0 i 1, że coś nie jest możliwe. Opisuje to dla osób które chcą się pobawić zabawką,(bo tak to chyba należy traktować) która może coś dać. Jeśli ktoś ma jasno i szczegółowo grający sprzęt to pewnie od razu niech sobie odpusci bo pewnie będzie za dużo.

• 2 tygodnie później...

Majątek to nie jest a może dać trochę do myślenia i przekonać Panie Filozofie że dokształcanie się na youtube to nie zawsze dobre rozwiązanie.

No cóż nawet miałem tego nie komentować bo wymagane by były epitety. Ty słyszysz zera i jedynki.

a ty słuchasz youtuba tudzież z niego czerpiesz wiedzę. Potem takie głosują na Kukiza bo ich YT edukuje zamiast książek.

O tempora o mores!!!! a

????

Pomiary z komentarzem

Ukryta Zawartość

Po przeczytaniu warto również przemyśleć jaka może być skala zmian podczas wpinania różnych kabli USB

Ukryta Zawartość

a ty słuchasz youtuba tudzież z niego czerpiesz wiedzę. Potem takie głosują na Kukiza bo ich YT edukuje zamiast książek.

O tempora o mores!!!! a

To jakie książki czytałeś na temat technik cyfrowych? Poziom idiotyzmu jaki prezentujecie jest kosmiczny a gorliwość rozpowszechniania tych herezji godna najlepszych sekt. Zobacz na mój nick - mam 45 lat, 1986-1991 technikum elektroniczne - praca dyplomowa w technice cyfrowej potem skończyłem fizykę. A yt, jeśli się umie coś ocenić, to bardzo dobre źródło wiedzy. Poza tym książki są zazwyczaj przestarzałe.

pozdr Filozof71

I co po technikum w głębokich '90 uważasz się za eksperta w aktualnych tematach komputer audio? Poważnie? Do tego arogancko uważasz, że coś, co Tobie nie mieści się w głowie nie ma prawa działać. Tak samo uważano w czasach Galileusza itepe itede. Nie czytam książek o technice cyfrowej - umarłbym z nudów po 5 minutach.

W audio się słucha przede wszystkim - oglądanie wykresów i analiza układów to dodatkowa konkurencja.

????

:) No.

Urządzenie ani nie polepszy ani nie pogorszy dźwięku ( no chyba, że zakłóci transmisję danych to dźwięku nie będzie ). Nie dać się nabierać na takie dodatki.

Kabelki USB też nie poprawiają dźwięku, ale niektóre lepiej wykonane potrafią przesyłać dane na większe odległości.

A tym co to wpięli i usłyszeli różnicę już nic nie pomoże :) :) :)

Filozof71 nie marnuj zdrowia. Tutaj nawet wifi filtrują i jest lepszy dźwięk.

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

A może zamiast drzeć koty każdy wypożyczy i zaoszczędzimy sobie niepotrzebnych epitetów. Jeden usłyszy i zostawi inny nie usłyszy i odda ale będzie chociaż merytoryczna wymiana zdań a nie kłótnie czy teoretycznie działa czy nie.

Nikt nikogo nie obraża. Tu nie ma rozmowy, to działać nie może. O ile możemy porozmawiać o wpływie przewodów przy analogowym przesyłaniu dźwięków tu jest to niemożliwe. Oczywiście wypożyczajcie i testujcie. Sam jestem ciekaw wniosków :)

Przy odtwarzaniu muzyki czy to z serwera po sieci czy z USB też nie powinno być różnicy bo to przecież dźwięk cyfrowy i co? A no to że jest. Niestety.

Właśnie pokazałeś swoją niewiedzę. Z jednym się zgadzam, masz rację różnic nie powinno być.

Rożnicę występują tylko i wyłącznie z elektroniki jaka jest zastosowana do strumieniowania z danego źródła a dokładniej do przetworników.

A stumieniowane są 0 i 1 wiec zaczynają się wyjątki w teorii że różnice mogą być tylko w analogowym przesyle dźwięku. Dobra nie ma co dywagować. pozdrawiam

A może zamiast drzeć koty każdy wypożyczy i zaoszczędzimy sobie niepotrzebnych epitetów. Jeden usłyszy i zostawi inny nie usłyszy i odda ale będzie chociaż merytoryczna wymiana zdań a nie kłótnie czy teoretycznie działa czy nie.

Można usłyszeć różnicę tylko to wtedy będzie praeczyło zasadzie audiofilów, że ma być wierny przekaz. Można zalutować kondenstator w kablu lub z filtra o jakim mowa zrobić equalizer o stałym ustawieniu.

pozdr Filozof71

Przy odtwarzaniu muzyki czy to z serwera po sieci czy z USB też nie powinno być różnicy bo to przecież dźwięk cyfrowy i co? A no to że jest. Niestety.

Bo decyduje budowa przetwornika DAC i toru analogowego za nim. Nie wchodziłem tu sporo czasu a teraz żałuję. Sama świadomość, że istnieją tacy ignoranci nie daje mi spać.

pozdrawiam Filozof71

W sumie możecie rozważyć inne fora dla wrogów audiofilizmu i dać ludziom żyć

Różnica jest taka, że nawet średnio rozgarniętemu klientowi salonu samochodowego nikt nie wmówi, że samochód umie latać i strzelać.

pozdr Filozof71

tylko jest poważna różnica: to, że samochód nie lata każdy widzi. A usłyszeć trzeba się nauczyć. Niektórzy nie mają albo możliwości (słaby słuch/wrażliwość na muzykę), albo cierpliwości, albo narzędzi w postaci sprzętu do słuchania o wystarczającej rozdzielczości. Rozumiesz?

????

Jak ktoś chce to i latający samochód zobaczy :) Ostatnio wyczytałem na AS, że ktoś usłyszał zmianę pamięci ram w komputerze ...

usłyszeć trzeba się nauczyć. Niektórzy nie mają albo możliwości (słaby słuch/wrażliwość na muzykę), albo cierpliwości, albo narzędzi w postaci sprzętu do słuchania o wystarczającej rozdzielczości.

To akurat niestety prawda.. Do tego niezbędna jest akustyka - przynajmniej zadbanie o jej podstawy w pokoju, w którym słuchamy muzyki. Co więcej wielu osobom wypowiadającym się krytycznie lub euforycznie o danym sprzęcie brakuje osłuchania ( zarówno muzyki na żywo jak i dobrego sprzętu w dobrym salonie - takiego naprawdę dobrze zestawionego aby mieć jakiś punkt odniesienia ).

albo narzędzi w postaci sprzętu do słuchania o wystarczającej rozdzielczości

Ja podejrzewam, że Ty jesteś wynajęty marketing szeptany. Rozdzielczość i inne audiofilskie terminy nic nie oznaczają. Najważniejsze są kolumny - akustyka pomieszczenia dlaczego źle jest użyc korektora a kupowac jakieś idiotyczne wynalazki z stylu filtrów i podkładek pod kable. Bardziej szanowałbym ludi którzy wierzą w UFO.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.