Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe do 4500 zł tylko w MediaMarkt

rafalecito

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na wstępie wyjaśniam dlaczego MM, posiadam tam bon na 1000 zł i muszę wydać do końca tygodnia, planowałem zakup kina domowego, bon przyspieszył podjęcie decyzji ;)

Kino domowe przedział cenowy 4000-4500

film/muzyka 70%/30% (muzyka głównie house, chill, pop)

Głośniki nie muszą mieć super mocy ponieważ, mieszkam w bloku.

pokój 24m2

Wstępnie wybrałem amplituner:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Coś lepszego w MM za tą cenę??

Sprzęt jaki chcę podłączyć do niego:

Telewizor LG

Konsola xbox 360

często korzystam z spootify z telefonu z androidem lub z laptopa

Co do kolumn nie mam zielonego pojęcia, bardzo proszę o poradę

najlepiej zestaw 5.1, ewentualnie z zakupem sub, mogę się wstrzymać.

Ukryta Zawartość

Osobiście to bym w kwestii amplitunera zdecydowanie dołożył 2-3 stówki i brał.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Sam miałem 636 i wszystko śmigało, ps 4, spotify, apple airplay, streaming, fajna obsługa samego interfejsu.

Co do kolumn, no to zostaje ok 2 tysiące na jakiś podstawowy zestaw 5.1...trzeba by poszperać na stronie.

Ukryta Zawartość

Na Denonie śmiga wszystko to samo i ma dużo przyjemniejszą obsługe :) Wystarczający będzie i powinni go za <2000pln sprzedać.

Z głośników w tej cenie to przyzwoite by były Bostony CS...

Ukryta Zawartość

Może by jeszcze na suba starczyło ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja np obsługi Denona nie lubię i jeden mi się wysypał przez przegrzanie :)

ale to jak kto woli - jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki. Pomysł z zakupem kolumn gdzie indziej jest bardzo dobry, bo w media nawet nie ma ludzkich warunków do odsłuchu w tym hałasie.

adek a sa one w media markt?????

bo chyba nie czytales o co tu chodzi :D

chyba tak :) ale

Zawsze ampla mozesz kupić w media wykorzystując bon a zestaw głosników gdzie indziej, może taniej i może taki, których nie ma w MM.

a może i o wiele lepsze w cenie podobnej co te z MM.

pewnie miałeś kolumny o impedancji niższej niż mógł obsłużyć amplituner i dlatego

Dużo zależy od kierownika danego marketu, bo w jednych to jamo, prism i yamaha z klipsch na okrasę do najpodlejszych ampli typu pioneer vsx 329, yamaha htr 2067. Jednak w innych to lepsze modele Dali, Elac, Canton, Bose, a jak magnat to nie supreme, tylko shadow i amplitunery po 2- 3k.

Ważne by nie kupować to co złożone na gotowo na ekspozycji, tylo samemu posłuchać różnych konfiguracji.

Witam, jeżeli Amp to też polecałbym Denona tylko jest jeszcze wyprzedaż w MM modelu x2000 (za te same pieniądze co 1200) wyższy model tylko nie ma wifi ale ma lan i można spokojnie podłączyć do sieci do routera. Jeżeli głośniki mają być z MM to np JBL ES Pack 5.0 Czarny (z ekspozycji 2800 w tej cenie warto), do kina dobrze się nadają. Ale mimo wszystko radziłbym kupić osobno głośniki gdzie indziej i nie koniecznie JBL. Np: Taga Harmony Platinum 5.0 Set F 80 C 40 PR S 40 (2000 zł), Indiana Line Nota 555 (2400 zł), Q ACOUSTICS QA 2050i +2010i +2000i ( ok 3000zł).

Pozdrawiam

"HIFI" to najmniej dochodowy dział w Mediakach więc na pewno coraz bardziej marginalizowany, szczególnie w tych mniejszych na wsiach, także market, marketowi nie równy, w każdym jest inaczej, kompetencje sprzdawców też standardem nie są ;) Ale mają sklep internetowy w którym jest prawie wszystko co może nas interesować w temacie "Kino do 4500"

Stacjonarnie, też mogą sprowadzić co trzeba jeżeli akurat nie ma ;)

"Warunki odsłuchowe" sa faktycznie najgorsze z możliwych ale wszystko później przyniesione do domu "gra" zawsze cztery razy lepiej ;)

Sklep co najwyżej dla audiofilów budżetowych...

Alle tylko tam można nieraz kupić coś za pół ceny :) Tu np. konkret opcja

Ukryta Zawartość

Amplituner mało szałowy ale i tak wychodzi za darmo , wszystko co niezbędne ma.

Ja bym to brał ;)

Ukryta Zawartość

Bardzo dziękuję wszystkim za rady ;)

Posłuchałem się większości i kupiłem sam amplituner (jednak denon x1200). Byłem w MM, niestety weekend, ludzi od groma, hałas, ciężko było znaleźć pracownika, który chciał podłączyć konkretne kolumny abym mógł odsłuchać (tak jak pisałem bon musiałem wykorzystać do niedzieli). Teraz na spokojnie mogę się zając kupnem kolumn, do wydania zostało mi 2500 max, pracownik MM polecił mi kolumny Quadral quintas 6500, co o nich sądzicie? Rozsądną opcją wydaje się być też zakup zestawu zaproponowanego przez @robG1974 Taga Harmony Platinum 5.0 Set F 80 C 40 PR S 40, będą współpracować z tym amplitunerem??

Ja bym bral Klipsch do KD, a i w muzyce sie odnajda z Denonem.

Ukryta Zawartość

ew. Taga Harmony.

Mozesz tez poszperac w innych sklepach, jesli juz teraz nie jestes zwiazany z MM. ;)

Plus jakies kable miedziowe wez, srebro nie sluzy budzetowym "paczkom". Tanie sa np. Profigold lub QED.

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

W tym budżecie to chyba jedynie możesz sobie pozwolić na tego typu zestawy

Boston Acoustic CS 260/23/225/SUB10 MKI

lub

Wharfedale QUARTZ Q7/Q1/QC1

ewentualnie pomyśl o kupieniu lepszych frontów, a z czasem sobie dozbierasz na resztę

Wolal juz bym Diamondy z serii 9. Przynajmniej gra tam tez muzyka.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Witaj z amplitunerów MM zdecydowanie 646 ma normalną cenę.

Co do głośników to Quadral 6500 bezpieczny zakup. Ewentualnie jakiegoś suba Magnata dołożyć.

Pozdrawiam

pewnie miałeś kolumny o impedancji niższej niż mógł obsłużyć amplituner i dlatego

Kolumny były odpowiednie - potrafię czytać , co jest napisane na kolumnach i sprzęcie :) Po prostu chyba nie miałem szczęścia do Denona ;]

a bym bral Klipsch do KD, a i w muzyce sie odnajda z Denonem.

Ukryta Zawartość

2500 za cały zestaw ? Niezła cena ! Wydawało mi się że są droższe.

Ukryta Zawartość

Ja bym brał te Quadrale. Ten Denon nie ma WIFI ??

Ma WiFi :)

Może czyta ten temat pracownik/właściciel konkretnego sklepu hifi z Warszawy?? i posiada zestaw kolumn w swojej ofercie 1. Taga Harmony Platinum 5.0 Set F 80 C 40 PR S 40 2. klipsch-f10-c10-b20 3. Quadral quintas 6500, ma możliwość podpięcia do amplitunera Denona x1200W (który już posiadam) w celu odsłuchu ;) Chcę wybrać jeden z tych trzech.

Ma WiFi :)

Może czyta ten temat pracownik/właściciel konkretnego sklepu hifi z Warszawy?? i posiada zestaw kolumn w swojej ofercie 1. Taga Harmony Platinum 5.0 Set F 80 C 40 PR S 40 2. klipsch-f10-c10-b20 3. Quadral quintas 6500, ma możliwość podpięcia do amplitunera Denona x1200W (który już posiadam) w celu odsłuchu ;) Chcę wybrać jeden z tych trzech.

Napisz Priva do sklepów - mają tu swoje profile. s4home, q21 - z tego co pamiętam.

2500 za cały zestaw ? Niezła cena ! Wydawało mi się że są droższe.

Sa wyprzedawane gdyż nie ma już ich w sprzedaży u dystrybutora.

i posiada zestaw kolumn w swojej ofercie 1. Taga Harmony Platinum 5.0 Set F 80 C 40 PR S 40 2. klipsch-f10-c10-b20 3. Quadral quintas 6500, ma możliwość podpięcia do amplitunera Denona x1200W (który już posiadam) w celu odsłuchu ;) Chcę wybrać jeden z tych trzech.

Quadral 6500 zagra z Denonem najciekawiej.

Zapraszamy. Możemy przygotować dobrą ofertę cenową.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.