Skocz do zawartości
IGNORED

Charakter brzmienia wzmacniacza

yooro

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki za szybka odp.

A jestescie w stanie polecic muzykalny przedwzmacniacz z dobrym basem?

Podobala mi sie muzykalnosc pm6005 jednak meczylo mnie anemiczne granie bardziej rockowych kawalkow. Budzet ~2 tys zl

Czyli majac wzmacniacz typu roksan kandy k2 wystarczy podlaczyc go jako koncowka mocy i podpiac wlasciwy przedwzmacniacz dopasowany do gustu. Czy charakter bedzie taki sam jezeli wezmiemy przedwzmacniacz X i zostanie podlaczony do roznych koncowek mocy? (Tzn. Zmieniajac koncowke mocy na sprzet innej firmy)

Najlepiej, żeby przedwzmacniacz wnosił jak najmniej. Czyli żeby był tylko potencjometr głośności i ewentualnie selektor źródeł.

Czyli majac wzmacniacz typu roksan kandy k2 wystarczy podlaczyc go jako koncowka mocy i podpiac wlasciwy przedwzmacniacz dopasowany do gustu. Czy charakter bedzie taki sam jezeli wezmiemy przedwzmacniacz X i zostanie podlaczony do roznych koncowek mocy? (Tzn. Zmieniajac koncowke mocy na sprzet innej firmy)

Nie. Końcówki też różnie grają.

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

Widze tu kombinacje jak koń pod góre. Kup porządna integre, która ci odpowiada brzmieniowo i tyle. A jak chcesz Pre + Power to kup Pre + Power, a nie bawisz sie w tanie integry, ktore będą uzytkowane jako same power, albo same pre.

?👈

Sek w tym ze lubie zmieniac wzmacniacze co 3-4 miesiace wlasnie ze wzgledu na charakter brzmienia. Dlatego tez zadalem pytanie czy nie mozna troche tego uproscic zawezajac temat do jednej koncowki mocy i samej wymiany przedwzmacniaczy. Nie mam doswiadczenia x letniego zeby ot tak kupic jedna porzadna integre i sie jej dlugo trzymac. Dopiero ksztaltuje swoj gust w tym temacie.

Co do taniosci to coz, kazdy operuje swoim budzetem i cos co dla jednych jest sufitem finansowym dla innych jest podloga dopiero ;)

Co do tej taniości to twoje pomysły to wywalanie kasy w błoto po prostu. Jaki jest sens kupowania integr za pareset złotych i używanie uch w połowie, tylko po to żeby podłączyć zaraz kolejną tanią integre i wykorzystywać ja w połowie, bo jedna będzie robic za Pre, a druga za Power. Przecież to sensu nie ma.

?👈

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.