Skocz do zawartości
IGNORED

Melodika czy Lapp Kabel Olflex

WojtekB1

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy

Melodiki nie znam, a Lap miał dużo złych opinii.

Zobacz ofertę Supry, mają w wersjach 1,5 i 2,5. Patrząc po grubości kabli dołączanych do sprzętu (o,75) to wersja 1,5 jest wystarczająca.

Bestaudio ma na 100%

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Supra, Melodika, czy lappkabla jeden pies.

Wszystkie ta sama jakość poza Suprą ze wskazaniemm na dwa pozostałe. Supra ma ekran w postaci folii aluminiowej do tego rwącej się folii. Nijak można ją wykorzystać przy zarabianiu wtyczki 220V, bo się sensownie po prostu nie da.

Melodikę mam do TV TX-P i bardzo dobrze się oprawia ten kabelek, ekran też bdb, a nie jakaś folia poza tym nie sprawdzałem go w audio, ale przy okazji może być, że sprawdzę

Olflex może byłby "lepszy" w konfiguracji żył 7x1,5 wtedy po 3 żyły skrecasz na L i N i jedną 1,5 zostawiasz na uziemienie.

Od strony wtyczki 220V ekran skręcasz razem z żyłą ż/o.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

To co w/g Ciebie się nie godzi :)

P.S.

Taka prośba, zmień avatar jak możesz.

Jak do mnie piszesz, to cytuj mój post bo nie mam powiadomienia.

Prośba odrzucona. Co najmniej nie na miejscu jest kogoś prosić o zmianę avatara...

No nie na miejscu to jest moim zdaniem wizerunek "Karola wielkiego", bardzo oczojebny ten avatar.

Twój wybór.

Jak do mnie piszesz, to cytuj mój post bo nie mam powiadomienia.

To se włącz :)

Olflex może byłby "lepszy" w konfiguracji żył 7x1,5 wtedy po 3 żyły skrecasz na L i N i jedną 1,5 zostawiasz na uziemienie.

Od strony wtyczki 220V ekran skręcasz razem z żyłą ż/o.

Tak mam zrobiony. Akurat miałem go pod ręką i zrobiłem z niego sieciówkę.

Gość

(Konto usunięte)

Lapp czy chińska sieciówka do kompa jeden grzyb, czasami nie wiem czy nie lepsza ta chińska sieciówka. Warto się wysilić i poszukać coś z miedzi 6N o przekroju co najmniej 2,5mm2. Sprawdzone organoleptycznie. Miałem lappa i czy z ekranem czy bez grał bardzo tak sobie. Do zasilania urządzeń przemysłowych nie sprawdzałem :). teraz mam kabel diy z miedzi 6N o przekroju jeden 2.5mm2 drugi 4mm2 i jest bardzo przyjemnie. Długo używałem Harmonixa PRO AC11, ale niestety znalazł się godny następca za 1/10 ceny ;)

Lapp czy chińska sieciówka do kompa jeden grzyb

Nie generalizowałbym tak, chińska sieciówka Vincent Power Cable to bdb kabel, zwłaszcza gdy teraz można czasem dostać na giełdzie za 280 do 350pln.

W podobnej cenie trudno o konkurencję dla Vincenta.

P.S.

Supra jest przereklamowana i tyle.

Gość

(Konto usunięte)

Nie generalizowałbym tak, chińska sieciówka Vincent Power Cable to bdb kabel, zwłaszcza gdy teraz można czasem dostać na giełdzie za 280 do 350pln.

W podobnej cenie trudno o konkurencję dla Vincenta.

P.S.

Supra jest przereklamowana i tyle.

Nieuważnie przeczytałeś co napisałem :) chodziło o sieciówkę do kompa za 5-10zł, a tego vincenta miałem przez chwilę, i nie zapadła mi za bardzo w pamięć. Supry miałem tylko interkonekty i głośnikowca ply 3.4 wersję S i tu mogę powiedzieć, że nie było tak źle, do zmulonych systemów nawet jak najbardziej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.