Skocz do zawartości
IGNORED

Dwie pary kolumn firmy Pioneer i dylemat które wybrać.

Dymion_N_S

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, problem mam jak w temacie - jestem na kupnie kolumn i muszę wybrać pomiędzy:

1. Pioneer HPM 60

2. Pioneer CS-901

które kolumny lepiej zagrają ze wzmacniaczem Marantz PM7000 w pokoju 25m2, muzyka to głównie brzmienia gitarowe, oraz spokojniejsza odmiana Jazzu.

Bardzo proszę o pomoc, nie znam się zbyt dobrze na kolumnach.

CS wygląda bardziej pod lampę, natomiast HPM ma dedykowanego średniaka.

Trudny wybór bo nietuzinkowe konstrukcje, jak bym miał brać w ciemno to bym brał HPM pod tranzystora.

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Też myślałem nad wyborem modelu HPM, ze względu na na legendarne głośniki wysokotonowe bez magnesu i cewki, jednak w modelu CS jest znowu głośnik niskotonowy piętnasto-calowy co sugeruje, że bas może być lepszy.

Wszystko jednak kończy się na jednym…pewne źródło i wiesz, że te konstrukcje nie padną za chwilę? To jednak już leciwe.

Co do reszty tematu, zapewne w temacie niskich lepiej jak sam piszesz sprawdzi się CS901.

Pytanie co Ty bardziej preferujesz w temacie brzmienia. To powinno nakierowac Cię na właściwy wybór. No i jak pisałem… czy konstrukcje są godne zakupu patrząc na ich wiek?

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

MrArkowski --> obie pary odnowione, w stanie idealnym.

A co do tego jakie lubię brzmienie, to szczerze mówiąc bardzo mi odpowiada ciepły i głęboki bas, i chyba tu lepiej powinny sprawdzić się kolumny CS, sam już nie wiem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.