Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha A-S501 + STX FS 250 ?

staropolanka2000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, chcę zbudować jakiś fajny zestawik stereo do słuchania muzyki, bo nie mogę już zdzierżyć mojego kina domowego Yamaha rx-459 + "głośniki" Prism Emerald ht-300. Do oglądania filmów jako tako,ale słuchanie na tym muzyki przyprawia mnie o mdłości. Dodam że ten zestaw kina dostałem, sam bym tego dziadostwa nie kupił na pewno. Przeglądam różne fora i drogą eliminacji wyłoniłem propozycje w postaci wzmacniacza zintegrowanego Yamaha A-S501 i głóśników rodzimego producenta STX FS 250. Dlaczego ten wzmacniacz wytypowałem? Wiem jakim brzmieniem charakteryzują się wzmacniacze stereo tej marki, bo mój kuzyn posiada ciut niższy model tj. AS300 i gra bardzo fajnie.Do tego A-S501 posiada wejścia optyczne i coaxial, co też ma dla mnie duże znaczenie w kontekście podłączenia TV oraz Blu Ray.Dodatkowo ma wyjście na suba, co sprawdzi się przy oglądaniu filmów. Myślę także o przyszłościowej rozbudowie o dodatkowe monitorki do tyłu. Czy ten wzmacniacz da sobie radę z tymi głośnikami i ewentualną rozbudową? Co do kolumn FS 250 mój typ ma podłoże w dwóch czynnikach tj. cenie do 2000 tys. zł oraz licznych pozytywnych opiniach, na które trafiłem w necie. Bardzo proszę o nie pisanie "dołóż do STX FX 300", bo to znacznie przekracza mój budżet. Jeśli chodzi o rodzaj słuchanej przeze mnie muzyki to jest to głównie muzyka elektroniczna,trance,house,dance, ale także rock,od czasu do czasu jakiś pop. Dzięki za wszelkie sugestie.

Dzień bez muzyki dniem straconym.

https://www.audiostereo.pl/topic/125310-yamaha-a-s501-stx-fs-250/

Cześć. Od tygodnia cieszę się yamahą R-N602 + cd300+ stx fs 250.

Z tego co się naczytałem moja 602 oparta jest na Twojej 501+gadżety.

Wybrałem od razu Yamahę 602 ze względu na multi funkcjonalność, wszystko co chciałem w jednym , wiem z doświadczenia że jak coś jest do wszystkiego to raczej nadaje się do niczego :). W tym przypadku jednak wmówiłem sobie że jest inaczej, i na razie to się sprawdza.

Ale do rzeczy... Wybór głośników w moim przypadku to miesiac czytania , słuchania, wybierania.

Od razu odrzuciłem walory wizualne, - kolumny mają grać , na drugim miejscu wyglądać. Choć stx wcale żle nie wyglądają.

Przesłuchałem w 3 salonach 8 różnych kolumn z półki do 2000zł , miałem podobny budżet. Słuchałem głośników Yamahy, Kef, Quadrali, Magnatów 677 i 657,Tagi, Klipsch,

Nie jestem audiofilem i nie znam się na specyfikacji ; co kolumny powinny mieć, czego nie, jak powinny być zbudowane itp...

Moje ucho wybrało właśnie stx250, dlaczego ? Głównie ze względu na stereo, przy cichym jak i głośnym słuchaniu.

U mnie w slonie - około 35m2 od rana do wieczora leci muzyka + radio - jestem uzależniony :). Nie organizuję imprez i nie musi dudnić :).

Przestrzeń mają niepowtarzalną !!! Dołu faktycznie trochę brakuje. reszta dla mojego ucha brzmiała tak samo jak udobrej konkurencji.

Właśnie leżę na kanapie, ze spotify chillout dookoła mnie głaszcze :)

Polecam je ze względu na kompromis ceny do jakości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.