Skocz do zawartości
IGNORED

Tani (500pln) wzmacniacz do BA A26

Piotr Gierszewski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

poszukuję pomocy w doborze wzmacniacza do tych głośniczków, moja Yamaha RX450 właśnie wyzionęła ducha. Wiem że nie są one najwyższej próby ale po latach użerania się z awaryjnym starym sprzętem (Tonsile) chciałem kupić coś nieużywanego.

Słucham muzyki rockowej i folkowej, bardzo nie lubię sztucznie pompowanego basu. Pokój jest malutki (jak i głośniki) a muzyka będzie grać dość cicho, więc nie potrzeba mi dużo mocy. Głośniki będą stały 2 metry za mną w odległości około 2 metrów. Jak na moje ucho posiadane przeze mnie wcześniej wspomniana Yamaha RX450 jak i Pioneer SX202R były wystarczające, lecz niestety jako że kupiłem je okazyjnie oba padły bardzo szybko.

Pytania:

- brać jak najtaniej jakiegoś przyzwoitego antyka i znowu wymienić po dwóch latach czy szukać czegoś nowszego (jeśli tak - czego)?

- czy w ogóle da się kupić bezbolesny nowy wzmacniacz w tej cenie? audiofil ze mnie żaden ale też jakąś tolerancję mam

- czy zabaweczki typu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w ogóle mają sens? bo jeśli to gra chociaż przeciętnie to jest to dokładnie to czego potrzebuję

- podstawki na głośniki, jak bardzo niezbędne?

I trochę na boku: może jakieś porady jak rozpoznać aukcję sprzętu-bubla (oczywiście nie licząc posłuchania przedmiotu ze swoim sprzętem).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/125574-tani-500pln-wzmacniacz-do-ba-a26/

Na olx jest zestaw cambridge audio a500 i cd za 600 zl nie moj. Zgra sie dobrze bo BA 26 nie sa zbyt napowietrzone graja ciemno i miekko. Nowego godnego uwagi nie dostaniesz za 500. Ja bym bral uzywke ale na allegro loteria na olx niestety jeszcze wieksza w 1h nie wylapiesz wszystkich wad. Dozbieraj do 1000 na pioneera a30 yamahe as500 albo denona pma720ae. Chociaz mozesz sprobowac pma520 z mocno podbita gora moze podpasuje. Przepraszam za brak ogonkow.

Na olx jest zestaw cambridge audio a500 i cd za 600 zl nie moj. Zgra sie dobrze bo BA 26 nie sa zbyt napowietrzone graja ciemno i miekko. Nowego godnego uwagi nie dostaniesz za 500. Ja bym bral uzywke ale na allegro loteria na olx niestety jeszcze wieksza w 1h nie wylapiesz wszystkich wad. Dozbieraj do 1000 na pioneera a30 yamahe as500 albo denona pma720ae. Chociaz mozesz sprobowac pma520 z mocno podbita gora moze podpasuje. Przepraszam za brak ogonkow. Ps. Ten ca to z Ciechanowa 600 pln tytul Zestaw stereo.

Dziękuję za odpowiedź, bardzo mi pomogła.

No cóż, spróbuję znowu z loterią w takim razie, mam nadzieję że kiedy używka się zepsuje będzie mnie już stać na porządny sprzęt. Szkoda że nie ma dostępnych statystyk awaryjności sprzętu jak to jest z autami :)

Jest używany pioneer a30 na allegro za 500pln ale nie wiem czy można ufać 'nowym' używanym wzmacniaczom - z jakiegoś powodu ten sprzęt się na tej aukcji znalazł.

Z przyjemnością wysłucham też innych opinii.

Trudno cokolwiek ferowac,dlaczego nowy wzmacniacz trafia na aukcje. Jezeli sprzedaje osoba prywatna i jest jeszcze gwarancja to pewnie sie poprostu znudzil. Teraz wzmacniacze stereo przezywaja renesans, ale po zakupie okazuje sie ze potrzebne jest dobre zrodlo. Sam sie bilem z myslami zeby zamiast kupic cd za 1000 odsprzedac Denona i kupic cos z wej. cyfrowym i odtwarzaniem z usb.

Problemem z uzywkami jest to ze 15 letni sprzet kosztuje niewiele mniej niz nowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.