Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o poradę :D

Michał Miotk

Rekomendowane odpowiedzi

cześć, mam problem bo istnieje coś takiego jak fale stojące które jak tak czytam, są one również w moim pomieszczeniu. Generalnie jest tak. Pokój służy głównie do oglądania filmów, ale bas nie jest równomiernie rozmieszczony w pomieszczeniu... próbowałem zmieniać położenie subwoofera: z przodu , z tyłu, z lewej, z prawej, na ziemi, na suficie itd. nic to nie daje.

nie wiem czy nie przedobrzyłem może trochę z tą pianką na ścianach, sufit nie jest oklejony ale też nie jest gładki, może ta szafa z przodu, albo fotele

załączam zdjęcia a wymiary pokoju to : W2,2 x H2,2 x L4,5

Ja się za bardzo niestety nie znam na tym a to 'kino' to czysta amatorka z nadzieją że się coś uda z tego zrobić :D

Liczę na pomoc.. i z góry dziękuję

Do zdjęć: nie ma tych desek na suficie, tylna ściana też jest oklejona

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-62173-0-88943900-1455363644_thumb.jpg

post-62173-0-31590000-1455363649_thumb.jpg

post-62173-0-08927800-1455363804_thumb.jpg

post-62173-0-45351700-1455363902_thumb.jpg

post-62173-0-26469100-1455364183_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/125610-pro%C5%9Bba-o-porad%C4%99-d/

bas nie jest równomiernie rozmieszczony w pomieszczeniu...

Odpowiadam że problemem (jednym z wielu) jest pomieszczenie:

W2,2 x H2,2 x L4,5

Co robić w tym wypadku?

Nic tam nie ruszaj chyba że palisz papierosy to koniecznie zerwij pianki (śmierdzą i grożą pożarem) a z poprawą dźwięku mają nie wiele wspólnego, nie kombinuj... Po prostu włącz dobry film, zrelaksuj się w fotelu, otwórz winko, zaproś znajomych i nie myśl że nie "gra" tak jak powinno, bo to wszystko nie będzie miało sensu.

Kiedyś zmienisz pomieszczenie na większe to będziemy myśleć nad prawdziwym kinem a nie "kinem".

ps> te ściany są masywne czy jest to sucha zabudowa?

Pozdrawiam

Audiomono Każdy orze jak może i fajnie że nie siedzi przed pudłem i programem w tvn jak 80procent polaków tylko włożył trochę serca i zrobił sobie pokój i ogląda ze znajomymi niekomercyjne media szanuje takich ludzi , ludzi z pomysłem ludzi skromnych i pracowitych

Michał sprawdził wszystkie ustawienia subwoofera zanim napisał większość by tylko gdybała ruszyć z fotela by się nie chciało lepiej iść na łatwiznę albo powiedzieć że się nie da

Wracając do tematu audiomono ma racje z akustyką i nie wiele tam zdziała ale fajnie podoba mi się pomysł i pokoik video pozdrawiam i życzę dalszych postępów w KD

cześć, mam problem bo istnieje coś takiego jak fale stojące które jak tak czytam, są one również w moim pomieszczeniu. Generalnie jest tak. Pokój służy głównie do oglądania filmów, ale bas nie jest równomiernie rozmieszczony w pomieszczeniu... próbowałem zmieniać położenie subwoofera: z przodu , z tyłu, z lewej, z prawej, na ziemi, na suficie itd. nic to nie daje.

nie wiem czy nie przedobrzyłem może trochę z tą pianką na ścianach, sufit nie jest oklejony ale też nie jest gładki, może ta szafa z przodu, albo fotele

załączam zdjęcia a wymiary pokoju to : W2,2 x H2,2 x L4,5

Ja się za bardzo niestety nie znam na tym a to 'kino' to czysta amatorka z nadzieją że się coś uda z tego zrobić :D

Liczę na pomoc.. i z góry dziękuję

Do zdjęć: nie ma tych desek na suficie, tylna ściana też jest oklejona

Ja moje pomieszczenie odsłuchowe mam częściowo zaadaptowane akustycznie i jest poprawa na +.

Z tego co widzę na zdjęciach to pomieszczenie jest za wąskie i długie tzw."studnia"

Nie sądzę aby pianka pogorszyła akustykę. Jest jeszcze kwestia co to za pianka, z kąd kupiłeś tą piankę, jakie ma właściwości akustyczne?

Co mogę doradzić to skontaktować się z producentem paneli akustycznych, prześlij zdj. z wymiarami. Napisz jaki masz problem.

Firma z Częstochowy WYCISZAMY.NET

wszystkie ustroje akustyczne spełniają normy przeciwpożarowe UE i akustyczne.

Także pożaru nie musisz się obawiać.

Co mogę doradzić to skontaktować się z producentem paneli akustycznych, prześlij zdj. z wymiarami. Napisz jaki masz problem.

Firma z Częstochowy WYCISZAMY.NET

wszystkie ustroje akustyczne spełniają normy przeciwpożarowe UE i akustyczne.

Także pożaru nie musisz się obawiać.

Ja wszystko rozumiem... Ale do pierwszego kwietnia jeszcze "kawał" czasu. Przy okazji -To z tą "U" nią, (jestem wyrozumiałym człowiekiem) to cię kolego z forum nieźle poniosło.

Chcę powiedzieć że ludzie z tego forum reklamy oglądają na Polsat lub TVN... Choć coraz rzadziej.

Pozdrawiam

Nie wiem co ludzie oglądają w PL. Za bardzo mnie to nie interesuje. Nie mieszkam tam.

Mnie interesują ustroje akustyczne dlatego piszę tak jak jest.

Pisanie, że pianki z poprawą dźwięku nie mają nic wspólnego jest nie prawdą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.