Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo A 9050 vs Onkyo TX RZ 800 i RZ 900

Procz

Rekomendowane odpowiedzi

Onkyo Rz800 nie jest słabszym amplitunerem, zauważ że oba modele od strony softu liczby kanałów są takie same.

Czy kupując model Rz900 który w stereo gra jak wzmacniacz 9050 który notabene kosztuje około 2k ma być lepszym rozwiązaniem??

Rz800 plus wzmacniacz który w katalogu producenta kosztuje więcej niż ampli i naprawdę gra bardzo dobrze jest dla mnie rozwiązaniem które spokojnie posłuży ci te 10lat.

Pytanie jaką rewolucje wprowadzi AC-4, ale to wróżenie z fusów.

Tak pomyślałem o tym AC-4 . Czy , aby wykorzystać ewentualne jego zależy , trzeba mieć chyba nową kolekcję płyt DVD , BR z tym formatem ?

Czy , to , co ma kodek AC-3 zostanie podkręcone do AC-4 , tylko jak coś wyciągnie jak w zapisie nie ma pewnych częstotliwość (?) informacji ?

Chyba znowu szykują skok na naszą kasę :) Ku.... mać ! Chyba trzeba sobie przebić bębenki . Ile kasy zostanie w budżecie domowym :)

"Rz800 plus wzmacniacz który w katalogu producenta kosztuje więcej niż ampli i naprawdę gra bardzo dobrze jest dla mnie rozwiązaniem które spokojnie posłuży ci te 10lat."

RZ800 plus wzmacniacz A9070?

"Masz budżet 6tyś, wzmak z allegro za 3tys dozbierasz 1300zł i dokupisz Rz800 tak jak ja mam i naprawdę banan z gęby nie schodzi."

Czy brałeś po uwagę przed zakupem Onkyo NR838 zamiast RZ800?

Onkyo 838 nie brałem pod uwagę jak już testowałem 1030, i dyby miał upgrade do DTS X pewnie bym go zakupił.

Poprzednie modele bardziej mi się podobają, a serie czterocyfrowe graja naprawdę zacnie.

838 ma podobną cenę do Rz800 jedynie co przemawia za nim to skaler do 4k.

Poprzednie modele bardziej mi się podobają, a serie czterocyfrowe graja naprawdę zacnie.

W tym roku mają się pojawić ich następcy wyższe modele RZ odpowiedniki 4cyfrówek :)

Tak wiem, Onkyo postanowiło wydawać modele 4 cyfrowe co 2lata. Miejmy nadziej że nie będą zapominać o aktualizacjach.

Ja właśnie robię adaptację strychu pod system 7.1.2. Muszę zamontować już tylko Atmosa i projektor do sufitu, a to nie jest proste bo są skosy i muszę zrobić dodatkową zabudowę.

Na chwile obecną wystarczy mi Rz800, ale w nowym domu będzie dedykowany salon wypoczynkowy z kinem tam docelowo procesor i końcówka na 99% będzie to Integra :D

.

..no i poszedłem w zupełnie inna stronę......

Tak jak przypuszczałem Onkyo A-9070 nim wybiła sobota znikł w piątek o 22.40:(

Kupiłem zatem A 9050. ( tu polecam sklep Q21, jako jedyni mieli na stanie czarny, szybka wysyłka na telefon i najlepsza cena, pozdrawiam)

Do tego zakupiłem odtwarzacz CD Onkyo C-N7050.

Nim to do mnie dotarło zakupiłem zamiast Dali Zensor7 5.0 ......używane w dobrej cenie stereo B&W DM603 S1

Gdy to podłączyłem do mojego starego Denona AV 1610 to jakże się ucieszyłem że nie kupiłem tych DALI.

Dali Zensor 7 odsłuchiwałem na wzmacniaczu plus CD

B&W na tanim AV plus PS3 za odtwarzacz

Różnica na korzyść B&W jest zajebista!

Tam słyszałem lepiej

TU SŁYSZE WSZYSTKO NA NOWO. NOWE DŹWIĘKI NOWA JAKOŚĆ. PERFEKCYJNY CZYSTY WOKAL. Oto mi chodziło.

Po podłączeniu wzmacniacza 9050 już takiego WOW nie było.

OD kilku dni wygrzewam i sprzęt gra non stop od rana do wieczora

I już dziś pojawia sie banan na gębie! PRZESTRZEŃ W CAŁYM POKOJU, DYNAMIKA, ...i pojawia się w końcu BASS na mojej drewnianej podłodze. Co prawda słaby ale jest.( po wymianie podłogi będzie git) Ogólnie REWELACJA.

Do szczęścia brakuje tylko dobrych kabli audio do analogu bo leci to na razie przez coaxial.

Za radą innych i radą dla innych kupiłem i polecam używane. Teraz mam świetne stereo za nie duże pieniądze. Resztę z czasem dokupię.

Między innymi jak polecą ceny w dół 800setki:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.