Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór projektora. InFocus IN118HDxc vs. Benq 1070

djmilkyway

Rekomendowane odpowiedzi

Coś w tym jest. Ok ale jaki ekran Ty byś kupił z rozwijanych do mieszkania? Oglądanie tylko późny wieczór i noc.

Jezeli chcesz jakis zwykly rozwijany to na alle masz np. ten buenoscreen szary cena +/- 500 zalezy od rozmiaru, ten kiedys mialem da sie na nim ogladac. Muszisz wziasc, tylko pod uwage, ze takie ekrany beda sie podwijaly bokami a sa i takie gdzie widac fale na srodku ekranu no i sa tez takie co potrafia smierdziec chemia miesiacami... Jak juz musisz miec rozwijany to ja bym czekal i zbieral na kaubera z napinaczami.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Coś w tym jest. Ok ale jaki ekran Ty byś kupił z rozwijanych do mieszkania? Oglądanie tylko późny wieczór i noc.

Juz Ci odpowiedziałem.... ale powtórze... jakbym miał jasne sciany to nigdy bym nie kupił zwykłego ekranu został bym przy tv...nie zniósł bym mydła i braku kontrastu i braku czerni... i nic tu nie pomoże ogladanie w pełnych ciemnościach skoro są jasne sciany... kazdy robi jak uwaza...bo to jego diengi...:)

no ok ale natężenie światła zmienia się na okrągło nie każdy buduje pokój multimedialny zaciemniony i tylko ku temu celu go używa , mam nie długo projektor hd lecz o każdej porze jeśli mi nie pasują kolory jasność itd zmieniam porostu ustawienia gotowe nawet się sprawdzają i zajmuje mi to sekundę tak tani projektor jak mój epson ma tyle ustawień że sam nie łapie o co chodzi czasem i aż jest tego za dużo a obraz jest żywy i ostry tylko fałdy mnie wku.... i jeszcze jakieś paski się pojawiły wcześniej ich nie było i chyba trzeba będzie się szarpnąć i kupić inny materiał bo reszta jest przyzwoita

szczerze to sądziłem że za dnia nawet nie włączę projektora mieszkanie jest b jasne a tu szok przeczytałem instrukcje jedno klikniecie i obraz nawet niezły jak na tak ciężkie warunki a że nie posiadam monitora ani laptopa korzystam z proj za dnia

Święte słowa :)

Nie wiem ale zaczynam się zastanawiać o co wam chodzi z tymi białymi ścinami ja mam ogólnie całe pomieszczenie jasne białe do tego pomalowane drogą świecącą farbą co prawda za ekranem jest czarna ściana nie dokończona jeszcze sufit trochę odbija lecz nie widzę żebym miał problem z czerniami czy jasnością od parkietu tez mi odbija i nie narzekam także zaczynam się zastanawiać czy ślepy jestem już czy o co chodzi

co do Tv moim zdaniem żadne pudło nie dorówna projektorowi chyba że za 30 kafli jakiś monstrum

Lubie mieć na poziomie wszystko ale nie chcę popaść w chorobę jak z stereo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-51505-0-57743800-1456858588_thumb.jpg

post-51505-0-54159400-1456859237_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sam widzisz @piotrek że nie widziałeś dobrego obrazu z proja odpowiednio dobranego do ekranu i pomieszczenia , skoro piszesz że u Ciebie nie ma co przyczepić się do czerni itd....mamy kompletnie dalekie od siebie oczekiwania co do obrazu... nie obraź się ale tak to wygląda...

Wiesz piotrek1987 nie mam az takiego fetyszu jak yodas :) ale woooo no rzeczywiscie u Ciebie bialo jak w niebie. Ja mialem przednia ciemny grafit i sufit na szaro, boczne na zolty a teraz kupilem farbe i bede malowac boczne i sufit na matowy czarny przod i tyl grafit, bo tam tylko kawaleczek sciany.

A tak poza tym pomieszczenie masz fajne ile m2? duzy potecjal.

Hifi dobrze wiesz że nie chodzi o fetysz tylko o chociaż przyzwoitą jakość .... ja mam fetysz? to Ty malujesz ściany ;).... ja poszedłem prostszą drogą ;) ... wyobraź sobie jak u @piotra wygląda obraz, albo lepiej nie... :)

...i do tego @piotr wypisuje że ogólnie nie ma się do czego doczepić.... spójrz co tam się dzieje i powiedz że nie mam racji... dawaj :)

Lub niech @piotr wrzuci te fotki do tematu "Nasze kina..... " i napisze że ma w tych warunkach akceptowalną czerń kontrast i soczyste kolory... poczytamy rady i opinie innych kolegów skoro uważasz że mam jakiś fetysz ;)...

Hifi dobrze wiesz że nie chodzi o fetysz tylko o chociaż przyzwoitą jakość .... ja mam fetysz? to Ty malujesz ściany ;).... ja poszedłem prostszą drogą ;) ... wyobraź sobie jak u @piotra wygląda obraz, albo lepiej nie... :)

...i do tego @piotr wypisuje że ogólnie nie ma się do czego doczepić.... spójrz co tam się dzieje i powiedz że nie mam racji... dawaj :)

Lub niech @piotr wrzuci te fotki do tematu "Nasze kina..... " i napisze że ma w tych warunkach akceptowalną czerń kontrast i soczyste kolory... poczytamy rady i opinie innych kolegów skoro uważasz że mam jakiś fetysz ;)...

Wlasnie boje sie, ze mi moze tak odp... w temacie video jak audio :)) zaczynam ganiac wiecej krolikow.

Trzeba zrozumiec tez, ze to co dla jednego wypas dla drugiego bedzie absolutnie nie do zaakceptowania.

Ja fotki wrzucalem (robione smartem) roznice napewno widac w porownaniu do tych wypasionych systemow. Jak przemaluje pokoj i powiesze nowy ekran znowu wrzuce foty no i potem jak zawisnie nowy soniak to tez zobaczymy jak to wyglada.

Zobaczymy jak wyjdzie oba projki sa bardzo dobre a sony napewo lepszy do konsoli no i tanszy.

Wysyłam kilka fotek lepiej nie potrafię ich zrobić , proszę ocenić samemu . Ale tak , fetysz na pewno macie skoro tak wymyślacie z projektorem za 2800zł ( : mam pudło całkiem nie złe ale kolory są na podobnym poziomie ostrość itd czerń oczywista sprawa trochę gorzej wypada lecz nie ma źle wiem jak wygląda wyblakły obraz ale tu jest ok soczyste kolory tak jak wcześniej wspomniałem jest tyle ustawień że sam się gubię , ustawiłem na szybkiego i jest fajnie , nie zrobię z mieszkania nory bo to nie ma sensu i tak podobno jest za dużo ciemnego . kolory nie wchodzą w grę ma być minimalistycznie i elegancko . Gdybyście zwrócili uwagę to ekran jest umieszczony na matowym chropowatym skosie także nie odbija tak bardzo . Mieszkanie ma 55m2 na kolejnych zdjęciach widać prawą stronę . Dla wielu ekspertów po obadaniu zdjęć nie ma prawa tu nic grać a mimo że jest jeszcze stosunkowo pusto jest nie wielki pogłos bas rewelacyjnie się rozchodzi średnie i wysokie mistrzostwo lecz jeszcze wiele mam do zmiany i wiele brakuje.

Ukryta Zawartość

post-51505-0-04673000-1457026955_thumb.jpg

post-51505-0-16715800-1457027039_thumb.jpg

post-51505-0-36272000-1457027535_thumb.jpg

post-51505-0-01904600-1457027656_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zapodaj foty z Oblivion Yodas takie wrzucal w temacie ... nasze kino czy cus takiego, bedzie wtedy jakies pogladowe porownanie.

Z tym poròwnaniem do Sim to troszkę poleciałeś ;)

Chyba że jest jakaś firma Simm :)

Dlaczego tak uważasz?nie sugeruj się ceną i opinią, zapraszam do mnie to zobaczysz o czym mówię i usłyszysz dźwięk

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zestawionego kina.

Ukryta Zawartość

Nie rozmawiamy o dźwięku tylko o jakości obrazu.... Sim był zawsze synonimem klasowej jakości wśród dlp...więc wątpię aby jakiś proj w cenie lampy do Sima mu podskoczył.... i nie ma w mojej wypowiedzi ziarna złośliwości...wybacz ale trudno mi w coś takiego uwierzyć...ale to dobrze że tak bardzo zachwycony jesteś jakością projekcji Twojej maszynki bo przecież o to chodzi aby być zadowolonym z tego co posiadamy... :)

P.S. niesamowite standy .... jedyne w swoim rodzaju. ... :)

...niesamowicie klimatyczny masz ten salon... podoba mi się...

..Jeden z Kolegów tutaj z forum niedawno przesiadł się z Viviteca na sony hw55 .... porozmawiaj z nim... ;)

Nie rozmawiamy o dźwięku tylko o jakości obrazu.... Sim był zawsze synonimem klasowej jakości wśród dlp...więc wątpię aby jakiś proj w cenie lampy do Sima mu podskoczył.... i nie ma w mojej wypowiedzi ziarna złośliwości...wybacz ale trudno mi w coś takiego uwierzyć...ale to dobrze że tak bardzo zachwycony jesteś jakością projekcji Twojej maszynki bo przecież o to chodzi aby być zadowolonym z tego co posiadamy... :)

..Jeden z Kolegów tutaj z forum niedawno przesiadł się z Viviteca na sony hw55 .... porozmawiaj z nim... ;)

Jasne temat oczywisty że projektor za 10kz bedzie lepiej odtwarzał obraz, natomiast jeśli nie będzie profesjonalnie skalibrowany , a np. vivitek będzie to już może być różnie. Podstawa do dobre pomieszczenie -ja takie mam to ma duży wpływ.Temat sima to już inna bajka bo kto wydaje tyle na projektor, z resztą połowa bebechów pochodzi pewnie od Texas ind. tak jak i vivitek. Co do podstawek to ciekawe nie? :-)

...oczywiście że profesjonalna kalibracja to ważna sprawa, tym bardziej w budżetowych sprzętach....chociaż nie każdemu odpowiada wzorzec obrazu otrzymany po kalibracji...gusta są różne, to tak jak z muzyką... ja np. lubie jak mi piaskem po uszach daje czyli lubie podbić wysokie tony :)....

...wracając do projektorów to są lepiej i gorzej skalibrowane fabrycznie... akurat posiadany przezemnie model już jest b.dobrze skalibrowany fabrycznie w trybie "reference"... nie kalibrowałem go profesjonalnie tylko wprowadziłem drobne korekty i dla mnie obraz super... a wiem jak z grubsza powinien wyglądać skalibrowany obraz bo ponad rok leciałem na skalibrowanej plaźmie...

Teraz ....co do pomieszczenia to odpowiednio przygotowane pomieszczenie jest konieczne przy używaniu zwykłych ekranów, natomiast kiedy powiesimy ekran specjalny z rodzaju ALR to kolor ścian w pomieszczeniu ma znikome znaczenie...bo wiadomo ,że przy projekcji odcięcie światła wew. i zew. to podstawa do otrzymania wysokiej jakości obrazu...

...nie zapominajmy także o tym że kalibracja to nie lekarstwo na wszystko... jest jeszcze wiele czynników w budowie proja które mają wpływ na obraz i na jego cenę... m.in. procesory obróbki obrazu w ruchu i ich ostrość w ruchu , sama ostrość rzucanego obrazu, współczynnik wypełnienia piksela (często zapominany), czy jakość samej optyki i w końcu współczynnik kontrastu natywnego czy dynamicznego....

....niestety nie przeskoczymy pewnych spraw bo wszystko ma swoją cenę....

.

...oczywiście że profesjonalna kalibracja to ważna sprawa, tym bardziej w budżetowych sprzętach....chociaż nie każdemu odpowiada wzorzec obrazu otrzymany po kalibracji...gusta są różne, to tak jak z muzyką... ja np. lubie jak mi piaskem po uszach daje czyli lubie podbić wysokie tony :)....

...wracając do projektorów to są lepiej i gorzej skalibrowane fabrycznie... akurat posiadany przezemnie model już jest b.dobrze skalibrowany fabrycznie w trybie "reference"... nie kalibrowałem go profesjonalnie tylko wprowadziłem drobne korekty i dla mnie obraz super... a wiem jak z grubsza powinien wyglądać skalibrowany obraz bo ponad rok leciałem na skalibrowanej plaźmie...

Teraz ....co do pomieszczenia to odpowiednio przygotowane pomieszczenie jest konieczne przy używaniu zwykłych ekranów, natomiast kiedy powiesimy ekran specjalny z rodzaju ALR to kolor ścian w pomieszczeniu ma znikome znaczenie...bo wiadomo ,że przy projekcji odcięcie światła wew. i zew. to podstawa do otrzymania wysokiej jakości obrazu...

...nie zapominajmy także o tym że kalibracja to nie lekarstwo na wszystko... jest jeszcze wiele czynników w budowie proja które mają wpływ na obraz i na jego cenę... m.in. procesory obróbki obrazu w ruchu i ich ostrość w ruchu , sama ostrość rzucanego obrazu, współczynnik wypełnienia piksela (często zapominany), czy jakość samej optyki i w końcu współczynnik kontrastu natywnego czy dynamicznego....

....niestety nie przeskoczymy pewnych spraw bo wszystko ma swoją cenę....

No tak, ale polecam jak u mnie zawiesić dobry ekran grey w otoczeniu kotar pluszowych a także na suficie farby nierefleksyjnej to zobaczysz czy nie będzie różnicy , u mnie to mam wrażenie że ekran "świeci" i może włąśnie te skłądowe robią całość: wg. mnie niezły projektor ,kalibracja i idealne otoczenie oczywiście nie zapominajmy o źródle odpowiedzialnym przecież za obróbkę sygnału . , jakoś tak to miało być .... ;-)

No tak, u mnie

Dopiero teraz przeczytałem wątek - aż oczy bolą od naganiania :). Skąd ja to znam - "Jedynie słuszna droga....." :):):) No i Panowie opanujcie sie troche - żeby tak jeden po drugim??? :)

Jgx...my chyba nigdy się nie zrozumiemy. ...a dlaczego? Dlatego że trzeba mieć jakieś doświadczenie i w końcu pisać w temacie który się liznęło a nie teoretyzowało...

Napisałem Ci kiedyś jedź i zobacz jak działa nazwana przez Ciebie złośliwie "jedyna słuszna droga " i wtedy oczy Ci się otworzą...a nie ciągle teoretyzujesz i teoretyzujesz... i nie mówię tu tylko o moim ekranie tylko o innych producentach...

Po drugie gdzie tu widzisz naganianie, napisałem ogólnie o ekranach ALR bo kolega @Martinez podobnie jak Ty jest "troszkę " w tyle i chyba nawet nie wie o istnieniu takich struktur projekcyjnych... naprawdę mi Cię szkoda...

Temat z Tobą kończę do czasu aż zobaczysz coś na własne oczy oprócz swojej ściany... bez odbioru ...

Podstawa do dobre pomieszczenie -ja takie mam to ma duży wpływ.

+1

dokładnie w dziesiątke trafiłeś: jak to mówią w audio gra cały system, tam jest wazne pomieszczenie i tutaj w KD rownież. A dokładniej mówiąc jego kubatura, a co za tym idzie wymiary.

Wazne jest wszystko: projektor, ekran, gain, itd. Juz to pisałem, ale powtórzę: równie istotnym parametrem jest odległość krawędzi ekranu od ścian lub inaczej wielkość ekranu vs. pomieszczenie. Zależność podobna do tej kolumny vs. pomieszczenie.

Czesto o tym niektórzy zapominają i upychają wielkie ekrany w małych pomieszczeniach, gdzie krawędź ekranu jest powiedzmy pol metra, metr od ściany i światło odbite nie ma gdzie uciec, rozproszyć i wraca na ekran.... nalezy pamietać przy aranżacji pomieszczen, ze światło mniej więcej 'wygasza' sie o polowe wartości w stosunku do przebytej drogi.....

Wg mnie Twój obraz ma dóbr kontrast, kolory i czerń z tego co załączyłem. zapewne w dużej mierze dzieki dużej kubaturze pomieszczenia dzieki czemu duza ilośc odbić nie wraca na ekran......co tylko poprawia projekcje.

Ciekawie zaaranżowane pomieszczenie:) z ciekawości te płyty betonowe to osłona grzejników czy faktycznie grzejniki??:)))

zreszta aranżacja Martineza równie ciekawe i podoba mi sie:))

Pozdrawiam

Nie wiem ale zaczynam się zastanawiać o co wam chodzi z tymi białymi ścinami ja mam ogólnie całe pomieszczenie jasne białe do tego pomalowane drogą świecącą farbą co prawda za ekranem jest czarna ściana nie dokończona jeszcze sufit trochę odbija lecz nie widzę żebym miał problem z czerniami czy jasnością od parkietu tez mi odbija i nie narzekam także zaczynam się zastanawiać czy ślepy jestem już czy o co chodzi

co do Tv moim zdaniem żadne pudło nie dorówna projektorowi chyba że za 30 kafli jakiś monstrum

Lubie mieć na poziomie wszystko ale nie chcę popaść w chorobę jak z stereo

Wiedziałbyś o co chodzi z "tymi białymi ścianami" gdybyś swój zestaw projekcyjny ,czyli proj i ekran, przeniósł do pomieszczenia odpowiednio przygotowanego pod projekcje...wtedy byś nie uwierzył co widzisz i w jak dużym błędzie byłeś...

Jgx...my chyba nigdy się nie zrozumiemy. ...a dlaczego? Dlatego że trzeba mieć jakieś doświadczenie i w końcu pisać w temacie który się liznęło a nie teoretyzowało...

Napisałem Ci kiedyś jedź i zobacz jak działa nazwana przez Ciebie złośliwie "jedyna słuszna droga " i wtedy oczy Ci się otworzą...a nie ciągle teoretyzujesz i teoretyzujesz... i nie mówię tu tylko o moim ekranie tylko o innych producentach...

Po drugie gdzie tu widzisz naganianie, napisałem ogólnie o ekranach ALR bo kolega @Martinez podobnie jak Ty jest "troszkę " w tyle i chyba nawet nie wie o istnieniu takich struktur projekcyjnych... naprawdę mi Cię szkoda...

Temat z Tobą kończę do czasu aż zobaczysz coś na własne oczy oprócz swojej ściany... bez odbioru ...

"Tu brzoza - odbiór..." :) Yodas ale o co Ci chodzi? Czy ja coś do ciebie pisałem? No ale stare przysłowie mowi - Uderz w stół....:) . No ale skoro do mnie zagadałeś to odpowiem - ciągle mi zarzucasz że teoretyzuje, że mam jakąś ścianę (nie wiem o co ci chodzi z tą ścianą? Ty nie masz w domu ścian???) Ze nie mam pojęcia o czym pisze. Nie wiem dlaczego piszesz takie rzeczy do człowieka który od ok. 2 lat ma domu i ogląda z projektora mniej więcej porównywalnego do twojego, który praktycznie codziennie coś tam na nim ogląda. Piszesz że niczego nie liznąłem. To ci napisze że jesteś w błędzie - oprócz tego co na co dzień widzę na swoim EKRANIE DIY widziałem i porównywałem z nim powierzchnie Adeo RG. Adeo RW, Adeo Helios Grey, Adeo Helios White, jakiś wynalazek tani z allegro, Myślisz że gdybym widział że obraz na tamtych powierzchniach jest lepszy i bardziej mi odpowiada w moich warunkach czyli przy zaciemnieniu pokoju (bo tylko tak oglądam KINO jak w Kinie - bez świateł!) nie kupiłbym ekranu za 2,5 tyś? Więc jesteś w błędzie. Powiedz za to jakie konkretnie powierzchnie Ty porównywałeś u siebie w domu z twoim ekranem? Jakie masz spostrzeżenia po porównaniu w różnych warunkach? Bo jak na razie to tylko wszędzie wciska ludziom że jedynie słuszna droga to ekran ms i nic więcej nie ma prawa wyświetlać dobrego obrazu. A to moim zdaniem bzdura. Mam nadziej że w niedługim czasie będę mieć u siebie próbkę ms (producent zadeklarował na innym forum że rozsyła zainteresowanym, nawet bezpłatnie chyba ale nawet chyba nie będę musial zwracać sie do producenta bo jestem w kontakcie z gościem który mieszka blisko i ma już próbkę, naewt na "moment" już ją miałem w rękach ale do konretych testów musze sie przymierzyć dopiero jak dostane na stałe) więc za chwile będę miał porównanie i dam znać co i jak to u mnie wygląda a na razie opisz jak wypadło porównanie i testy u u Ciebie Gośc z ktorym gadałem mówi ze on widzi progres ze swoim ekranem i przymierza sie do zakupu, i ja nie twierdze że żle robi moze faktycznie ms u niego zdaje egzamin ale nie mozna wszystkim zachwalać tylko tej drogi. Każdy musi sam zobaczyć i porównać bo inaczej można kogoś wpuścic w maliny za 5 koła z których nie bedzie zadowolony. O to mi chodzi w twoim podjściu tu na forum w stosunku do ms.

pozdrawiam

W moich warunkach zdaje egzamin tylko ekran typu ALR...a takie warunki jak u mnie ma tutaj na forum powiedzmy 90% użytkowników .... i o to mi chodzi... Ty także Brzoza ;) nie masz wzorowych warunków chociaż dużo lepsze niż u mnie...i naprawdę uważasz że mała pròbka da Ci podgląd na całą "sytuację"....?

... i zobaczysz wszystkie róznice ?

Co do testowania u mnie to miałem u siebie ze dwa ekrany (nie wycinki czy próbki) adeo ... i widziałem i widze od kilku lat wiele projekcji u moich znajomych w różnych warunkach na różnych ekranach... i to daje mi mandat do wygłaszania "jedynej słusznej drogi" :) .... a dlaczego ? A dlatego bo wiem co widzę i co widziałem.... wybór jest prosty jeśli salon nieprzystosowany to ekrany typu ALR...koniec kropka... oczywiście mówię to do tych osób dla których jakość obrazu jest ważna a nie tylko duży calarz...

...z resztą masz wielu innych użytkowników którzy dokonali przesiadki ze zwyklaków na technologię ALR i zamieścili tu na forum swoje stosowne wpisy...

...i pisząc że "nic nie liznąłeś" chodziło mi nie o całokształt projekcji tylko o temat ekranów ALR...bo wybacz wycinek adeo helios nie da Ci żadnej wiedzy... :)

...i "Brzoza" ;) słuchaj ja nie twierdzę ,że Twoja Ściana jest gorsza od zwykłych ekranów, daleki jestem od tego , tylko patrząc na Twoje warunki projekcji twierdzę ,że dobry ekran ALR zje Twoją Ścianę na śniadanie :)...

...i skoro uważasz ,że Twój DIY produkuje dobry obraz to pomyśl jaki obraz mógłbyś osiągnąć stosując coś co jest zaprojektowane do Naszych mniej lub bardziej antykinowych warunków i ile mógłbyś wyciągnąć jeszcze ze Swojego proja...

...i nawet ta próbka MS nic Ci nie da bo obraz postrzegamy jako całość a nie jako wycinek...

...z resztą czytałeś test Macieja i nie rozumiem Twoich jeszcze wątpliwości, jest tam wszystko czarno na białym napisane...

...Dla mnie temat wyższości ekranów ALR nad zwykłymi w warunkach antykinowych jest udowodniony i zamknięty...i ciekawią mnie teraz bezpośrednie porównania ekranów ALR np.takiego MS Future do Black Diamond......

P.S.

...Brzoza nie rżnij głupa bo pisałes do mnie... :)))

Yodas , lubię cię choć nie znam ponieważ mamy wspólne hobby, ale proszę nie stwiaj się w roli wszech więdzącego bo niby co cię do tego uprawnia?

Martinez nie stwiam sie w takiej roli, ale o projekcji troszkę wiem a to nie jest wszechwiedza tylko wiedza w konkretnym temacie... ale jak słyszę Twój poglad że Vivitec swieci lepiej od Sim to wybacz ale coś nie halo ... skoro tak twierdzisz to zakładam ze miałeś sima u siebie i wybrałeś viviteca bo lepiej świecił... ;)

Martinez nie stwiam sie w takiej roli, ale o projekcji troszkę wiem a to nie jest wszechwiedza tylko wiedza w konkretnym temacie... ale jak słyszę Twój poglad że Vivitec swieci lepiej od Sim to wybacz ale coś nie halo ... skoro tak twierdzisz to zakładam ze miałeś sima u siebie i wybrałeś viviteca bo lepiej świecił... ;)

Temat wątku opiera się o wybór "budżetowego" projektora ale jak mniemam najlepszej jakości do zadanej kwoty, według mnie takim jest np. vivitek. To że wg. mnie, mojej żony rzuca lepszy obraz niż sim zainstalowany u dealera w Krakowie to cóż ja ci poradzę- zaznaczam to tylko nasze odczucia.

I jeszcze raz napiszę nie wystarczy kupić najlepszego sima i zainstalować w kuchni rzucając obraz na ścianę , ważniejsza jest synergia całości toru + adaptowane pomieszczenie daje lepsze efekty przy niższej klasie projektora niż sim w kuchni. Ja to wiem i nie zamierzam się zajmować teoryzowaniem i czytaniem opisów. Poza tym jesteśmy na tym forum i udzielamy się w wątku aby sobie na wzajem pomóc i innym.

A viviteka wybrałem ok 6 lat temu bo był jednym z najtańszych w tamtym czasie full hd i się nie przejechałem na tej decyzji, a skoro masz tyle wiedzy w temacie to wiesz że w sprzedaży był także jedyny w tamtym okresie legendarny vivitek full led.

...oczywiście pełna zgoda...ale nie przypuszczałem ,że Ty pisząc o wyższości swojego proja nad simem porównujesz jego projekcję (tzn.sima) w źle przygotowanym środowisku , bo zakładam , że ten dealer z Krakowa miał bardzo antykinowe warunki skoro świecił tak fatalnie u niego proj dobrej klasy...

... jeżeli porównujemy jakieś proje to tylko w takim samym lub bardzo podobnym środowisku i dopiero wtedy możemy mówić o wyższości jednego nad drugim...inaczej takie porównanie nie ma sensu ...

...druga sprawa ,idąc kupić projektor czy tv sprzedawca może tak wszystko poustawiać, że dużo lepsza maszynka przegra z kretesem...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.