Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 3 tys. zlotych

gressi

Rekomendowane odpowiedzi

Krell dla kogos kto lubi szuka takiego brzmienia bedzie znakomity, ceny za tak stary klocek powyzej 3,5 powinny byc juz za idealne egzemplarze z pudlem itd. Jeszcze niedawno mozna bylo je kupic za 3-3,2 k pln.

jesli szukamy czegos bardziej barwnego na srednicy to np Caspian M1 NG.

A-88x i skompresowany dźwięk? No tak, kolejny piec oglądany na obrazku.

Gdy konczy sie prad to tak to wlasnie wyglada, miales kiedys z tym do czynienia?

Odpowiem Ci- z sentymentu. Sam tak kiedyś miałem z dwoma wzmacniaczmi- mimo, że miałem inne dużo lepsze długo się zastanawiałem czy je sprzedać. Było mi ich po prostu żal. Były z wyglądu zajebiste.

To jest jakis argument, ale to byly glowne wzmacniacze w systemie tych ludzi, a nie jakies zapasowe trzymane w szafce

A-88x i skompresowany dźwięk? No tak, kolejny piec oglądany na obrazku.

Znowu posadzasz mnie o klamstwo, znowu mam Ci zdjecia pokazac? moj pokoj to juz chyba znasz na pamiec

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Gdy konczy sie prad to tak to wlasnie wyglada, miales kiedys z tym do czynienia?

W A-88x to raczej niemożliwe.

Bumpalump, tu coś dla Ciebie. Wzmacniacz który nie ma prawa grać.

P1010001.jpg

I jego droższy brat:

dentro.jpg

Zadaj sobie od razu pytanie gdzie ty wtedy byłeś. 6 lat tamu. Albo 10 lat temu jak zakładałem grupę krakowską a ty miałeś 13 czy 14 lat. 6 lat to dla człowieka aktywnego i poszukującego szmat czasu. Najpierw podoba mu się jedno a potem w miarę nabierania doświadczenia zwraca uwagę na coś innego. Ważne żeby się nie ograniczać do Sony, Marantza czy Denona. A do sprzętu o którym się nie pisze na forach a jest dobry i kosztuje kilka stówek można dojść samemu z czasem

Wieksze znaczenie od stazu ma szybkosc z jaka zdobywamy doswiadczenie.

Mozesz interesowac sie motoryzacja i jezdzic na rajdy co pol roku przez 10 lat, a ktos kto ma doczynienia z samochodami na codzien bedzie po prostu bardziej doswiadczony od Ciebie.

Oczywiscie nie twierdze ze mam wieksze doswiadczenie od Ciebie ale miej na uwadze ze ja mam na codzien do czynienia ze sprzetem i potrafie w tygodniu miec czasem po 10-15 wzmacniaczy roznych producentow, w taki sposob zdobywam doswiadczenie

W A-88x to raczej niemożliwe.

A jednak, teraz mi napisz ze mam kolumny DIY i sa zle zaprojektowane.

Praktycznie kazde Dynaudio tez maja takie przebiegi impedancji

Bumpalump, tu coś dla Ciebie. Wzmacniacz który nie ma prawa grać.

Kazdy wzmacniacz ma prawo grac i gra tylko nie z kazdymi kolumnami

Grundig A-9000 potrzebuje odpowiednich kolumn, łatwych w napędzeniu i dających jasny, szybki dźwięk dopiero wtedy można docenić brzmienie tego pieca głównie barwę i scenę najmocniejsze strony A-9000. Bumpalump zacznij testować te wzmacniacze na 2-3 parach kolumn bo to nie ma sensu z tymi Twoimi wielkimi pakami DIY co to potrzebują elektrowni do napędzenia.

Czy mówicie o tym wzmacniaczu? Wygląd w środku mało porywający mówiąc delikatnie. Trafa małe a ta moc na tabliczce znamionowej to chyba żart - zresztą w przypadku Pioneera to normalne, bo ta firma zawsze podaje jakieś absurdalne liczby.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Patrząc na to co piszesz nie masz żadnego doświadczenia. Grzebanie w klockach z mniejszym lub większym powodzeniem to nie doświadczenie. Odsłuch własnego mniej lub bardziej ułomnego systemu także. I na tym można byłoby zakończyć. W wolnej chwili poczytaj co pisze DORAMAT. Chłop się zna, mamy wspólnych znajomych. Poczytaj też co inni mają do powiedzenia o Twoich "radach". Kwintesencją Twojej orientacji w temacie był wpis na temat Luxmana.

Czy mówicie o tym wzmacniaczu? Wygląd w środku mało porywający mówiąc delikatnie. Trafa małe a ta moc na tabliczce znamionowej to chyba żart - zresztą w przypadku Pioneera to normalne, bo ta firma zawsze podaje jakieś absurdalne liczby.

Słuchałeś?

moc na tabliczcy wyjasnilem, w przypadku kazdego producenta mozna te liczby olac cieplym moczem bo nic nie znacza, liczy sie to jak zasilacz wyglada naprawde w srodku.

Słuchałeś?

Nie słuchałem i nie mam zamiaru słuchać.

To stare śmieci mające już chyba koło 40 lat. To nadaje się do utylizacji bądź do kompletnego przeglądu/remontu w fachowym serwisie.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Bumpalump zacznij testować te wzmacniacze na 2-3 parach kolumn bo to nie ma sensu z tymi Twoimi wielkimi pakami DIY co to potrzebują elektrowni do napędzenia.

Z jednej strony masz racje, przydalo by sie miec inny punkt odniesienia, ale z drugiej strony lepiej sluchac wszystkiego na 1 kolumnach niz sluchac wszystkiego w przypadkowych domach, wtedy za cholere nie wyrobimy sobie zdania bo zbyt wiele czynnikow bedzie odgrywalo role

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie słuchałem i nie mam zamiaru słuchać.

To stare śmieci mające już chyba koło 40 lat. To nadaje się do utylizacji bądź do kompletnego przeglądu/remontu w fachowym serwisie.

Hahaha. Masz rację "chyba" ;-)

Grundig A-9000 potrzebuje odpowiednich kolumn, łatwych w napędzeniu i dających jasny, szybki dźwięk dopiero wtedy można docenić brzmienie tego pieca głównie barwę i scenę najmocniejsze strony A-9000. Bumpalump zacznij testować te wzmacniacze na 2-3 parach kolumn bo to nie ma sensu z tymi Twoimi wielkimi pakami DIY co to potrzebują elektrowni do napędzenia.

I zdycha przy 4ohmach ;-)

Witam ,ja mam Pioneera A-88X i zgadzam się w 100% z kolegą discomaniac 71 ,odnośnie tego wzmaka ,użytkuje go od ponad roku ,gra on w salonie o powierzchni ponad 50m 2 ,z kolumnami JBL Ti-5000 i prądowo ma jeszcze duży zapas ,on pociągnie nawet estradówki i się nie zmęczy .

Witam ,ja mam Pioneera A-88X i zgadzam się w 100% z kolegą discomaniac 71 ,odnośnie tego wzmaka ,użytkuje go od ponad roku ,gra on w salonie o powierzchni ponad 50m 2 ,z kolumnami JBL Ti-5000 i prądowo ma jeszcze duży zapas ,on pociągnie nawet estradówki i się nie zmęczy .

Te JBL;e maja minimum impedancji 5ohm wiec to zadne obciazenie, moje maja 3.5 i na nich ten Pioneer sie wylozyl

Jak piszecie o wydajnosci jakiegos wzmacniacza to sie wpierw upewnijcie czy faktycznie kolumny na ktorych testowaliscie byly "trudne"

Ten Pioneer A -88X jeszcze nigdy się nie wyłożył ,chyba nigdy go nie miałeś i ne słuchałeś ,obecnie mam podpiete do niego Infinity Kappa 9.2 i ,i wspaniale sobie z nimi radzi .

Mialem wiele wzmacniaczy tanszych jak i drogich i z Twojego przedzialu cenowego polecam lampowa jolide 502 w zaleznosci od zastosowanych lamp potrafi zagrac super dynamicznie albo bardzo cieplo i gesto extra wzmacniacz za grosze i spokojnie pogrywal z mezzo utopiami. Analitycznie i jasno grajaca maszyna to exposure 3010, gra wylacznie z kolumnami typu spendor, dynaudio.

Caspian rowniez fajny wzmacniacz ale totalne przeciwienstwo exposure, gra fajnie z focalem, b&w , ap ale jak je porownac do jolidy to jednak bledna tranzystory.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Napisałem ci ze jbl nie sa trudne to wymyśliłes sobie kappy, ludzie którzy maja takie kolumny nie zasilaja ich takimi wzmacniaczami

Ośmieszasz się z każdym wpisem. Nie miałeś tego wzmacniacza albo Twoje kolumny są bardzo ułomne. Prawdopodobnie jedno i drugie skoro fatalny jakościowo wzmacniacz Sony tak cudownie na nich gra. U mnie 730 i 800 ES na głośnikach Minas Anor muliły tak że nie dało się tego słuchać. Seria x30 niewiele różni się od x00 ES. W ogóle większość ESów z przełomu lat 80-tych i 90-tych mocno rozmywa dźwięk. Wyjątek stanowi np końcówka 55ES. Bardzo dobre, budżetowe granie.

Pierdzielisz jak potluczony, n55es to praktycznie to samo co ta f 550es z nieco mocniejszym trafem, wyzsze modele graja od nich lepiej a nie gorzej, wniosek taki ze chyba sluchales jakichs szrotow.

Slyszysz siebie? Tak slabe kolumny mam ze ze slabym wzmacniaczem tworza zgrany duet...

Ciezko ci chyba zaakceptować mysl ze cos zaprojektowalem i wykonalem i moze to grac dobrze

Ośmieszasz się z każdym wpisem. Nie miałeś tego wzmacniacza albo Twoje kolumny są bardzo ułomne. Prawdopodobnie jedno i drugie skoro fatalny jakościowo wzmacniacz Sony tak cudownie na nich gra. U mnie 730 i 800 ES na głośnikach Minas Anor muliły tak że nie dało się tego słuchać. Seria x30 niewiele różni się od x00 ES. W ogóle większość ESów z przełomu lat 80-tych i 90-tych mocno rozmywa dźwięk. Wyjątek stanowi np końcówka 55ES. Bardzo dobre, budżetowe granie.

To w końcu miales 730es czy 830es? Bo mylisz sie w zeznaniach.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ciezko ci chyba zaakceptować mysl ze cos zaprojektowalem i wykonalem i moze to grac dobrze

To musi być wyjątkowe dno. Już wiemy dlaczego jest tak a nie inaczej.

Pierdzielisz jak potluczony, n55es to praktycznie to samo co ta f 550es z nieco mocniejszym trafem, wyzsze modele graja od nich lepiej a nie gorzej, wniosek taki ze chyba sluchales jakichs szrotow.

550ES nie gra tak jasno jak 55ES. Do tego 55ES ma dwa różne trafia w zależności od wersji. Najlepiej gra ta na EI.

Tam jest tylko dodany uklad do odwracania fazy aby mozna bylo ja zmostkowac i trafo jest mocniejsze, z czego wiec ma wynika ta roznica grania...

Nie sluchales a twierdzisz ze dno, czas uciąć ta dyskusje bo tylko duzo krzyczysz

Wiesz dlaczego masz taka opinie? Bo masz ludzi za idiotow

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Miałem te wzmacniacze i wiem co są warte. Miał je DORAMAT i kilkudziesięciu innych forumowiczów. Wszyscy się na nich przejechaliśmy. Dla Ciebie są super. Nie zapomnij tylko dodać skromne "moim zdaniem". Nikt nie kwestionuje że Ci się podoba (pewnie tak będzie póki nie zdobędziesz doświadczenia) ale nie ośmieszaj się w niemal każdym wątku proponując Sony. Za 1500 PLN można mieć wzmacniacz Coplanda - dużo nowszy i dużo lepszy. Wymienione przeze mnie w jednym z postów też w większości są o niebo lepsze a wspomniany przez DORAMAT JVC AX-9 robi z Sony miazgę pod każdym niemal względem mimo że jest 10 lat starszy. Zamykanie się we własnych czterech ścianach nie prowadzi do noczego dobrego.

PS Poczytaj o 55ES na trafie Kitamura.

Dobra przestrzeń, stereofonia, mocny i kontrolowany bas i zdolnosc do pociagniecia bez stresu 4 ohmow to Sony TA-F870ES

Jaki jest plus takiego wzmacniacza? był to topowy wzmacniacz tego producenta w latach 90, w rankingach oceniany na rowni z droższymi klockami, obecnie wciąż grający lepiej grający i bezawaryjny.

Budowa przewyzsza znacznie wszystkie wymienione przez ciebie wzmacniacze, nie odnotowano zadnego przypadku z buczącym trafem jak to ma miejsce w wielu roksanach czy coplandach, nie ma problemów z trzeszczącymi potenjometrami

Kolega tak zachwala Sony.

Może faktycznie ma racje?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.