Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 3 tys. zlotych

gressi

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Tylko jest jedno małe "ale". Copland brzmi dużo lepiej niż większość "prawidłowo wykonanych" Roteli. A "prawidłowo wykonany" Marantz PM-84 dostaje w tyłek od małego Musicala.

PS. Porównuję wzmacniacze o podobnej sygnaturze dźwięku.

Pierwszy wklejony przez Ciebie marantz znany pod nazwami PM68, PM7000 i jeszcze przynajmniej jedną, niby "dobrze wykonany" gra beznadziejnie, kompletny brak dynamiki i kiepska moc. Brzmienie spowolnione zwłaszcza w basie, kiepska rozdzielczość.

Drugi czy to nie rotel RB-1080 (ewentualnie bliźniacza konstrukcja pod inną nazwą). Brzmienie jazgotliwe z podbitym wyraźnie wyższym basem i brakiem tego najniższego, brak kontroli i rozmycie przy trudnych kolumnach.

Trzeci stary Accu E207 - taki sobie przeciętniak, gra zdecydowanie za słabo w stosunku do swoich cen jakie osiąga.

Może i to są "wzorce" brzmieniowe ale do 600zł...

No właśnie.

Pierwszy wklejony przez Ciebie marantz znany pod nazwami PM68, PM7000 i jeszcze przynajmniej jedną, niby "dobrze wykonany" gra beznadziejnie, kompletny brak dynamiki i kiepska moc. Brzmienie spowolnione zwłaszcza w basie, kiepska rozdzielczość.

Drugi czy to nie rotel RB-1080 (ewentualnie bliźniacza konstrukcja pod inną nazwą). Brzmienie jazgotliwe z podbitym wyraźnie wyższym basem i brakiem tego najniższego, brak kontroli i rozmycie przy trudnych kolumnach.

Trzeci stary Accu E207 - taki sobie przeciętniak, gra zdecydowanie za słabo w stosunku do swoich cen jakie osiąga.

Może i to są "wzorce" brzmieniowe ale do 600zł...

Pierwszy wklejony to Marantz PM-16, 68, 75 czy 78 to kilometr muly w stosunku do niego, pomyliles modele wiec Ci odpuszcze, w kazdym razie gra bdb, nie do konca tak jak lubie ale mniejsza o to

Drugi to RB990, nie mialem i nie slyszalem ale takiego potwora o brak kontroli po prostu posadzic nie mozna.

Trzeci to E-210 tez nie slyszalem, jedynie ocenilem budowe

w kazdym razie troche sie osmieszyles ze sa to wzmacniacze grajace do 600zl

Jak to mówią: budowa i projekt dobry - tylko nie gra.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

No dobrze, to powiedz teraz - czy według Ciebie te wzmacniacze Denona i Kenwooda są dobrze zbudowane?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kenwood-ka-7020_min.jpg

Denon tak sobie oceniajac w skali bezwzglednej, w swoim pulapie cenowym jest dobrze

Drugi to kenwood ka 7020, bardzo fajny wzmacniacz, mam o nim dobre zdaniem zarowno pod wzgledem budowy jak i brzmienia, ciekawy jestem brzmienia 990V.

990V mozna kupic doslownie za grosze, chodza po 500zl pod wzgledem budowy super

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denon tak sobie oceniajac w skali bezwzglednej, w swoim pulapie cenowym jest dobrze

Drugi to kenwood ka 7020, bardzo fajny wzmacniacz, mam o nim dobre zdaniem zarowno pod wzgledem budowy jak i brzmienia,

rozumiem wszystko :-) oczywiście nie neguję Twojej opinii, może się Tobie podobać.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

A moze kazdy wzmacniacz gra tylko trzeba znalezc mu odpowiednie kolumny co? ;p przeciez to jest takie oczywiste

znajdź kolumny do Technicsa SU-810 ;-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Drugi to kenwood ka 7020, bardzo fajny wzmacniacz, mam o nim dobre zdaniem zarowno pod wzgledem budowy jak i brzmienia, ciekawy jestem brzmienia 990V.

990V mozna kupic doslownie za grosze, chodza po 500zl pod wzgledem budowy super

Wg mnie dopiero KA-3300 zasługuje na uwagę. No i seria L ale to inna liga.

Pierwszy wklejony to Marantz PM-16, 68, 75 czy 78 to kilometr muly w stosunku do niego, pomyliles modele wiec Ci odpuszcze, w kazdym razie gra bdb, nie do konca tak jak lubie ale mniejsza o to

PM16 gra rzeczywiście lepiej, zbudowany jest niemal tak samo jak PM78 (trochę pomysłów się brało podczas modyfikacji 78) ale nadal brak mu kontroli, skoro słuchałeś to wiesz że żaden z niego wzór :)

Drugi to RB990, nie mialem i nie slyszalem ale takiego potwora o brak kontroli po prostu posadzic nie mozna.

Można, KAV300 go (RB-1080) ośmiesza na każdym kroku :)

w kazdym razie troche sie osmieszyles ze sa to wzmacniacze grajace do 600zl

Ok, skoryguje więc, wzmacniacze może i są "wzorem" ale do 600zł, marantz do 1500zł bo za dwójkę kupisz już kilka SPORO lepiej grających wzmacniaczy.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Jak jestesmy przy Denonach to PMA 970 i 790 jak bedziesz mial kiedys okazje posluchac

Miałem okazję jednego z nich posłuchać, a sam byłem w posiadaniu PMA-770 (też warto - do 400 zł kapitalny wzmacniacz)

PM16 gra rzeczywiście lepiej, zbudowany jest niemal tak samo jak PM78 (trochę pomysłów się brało podczas modyfikacji 78) ale nadal brak mu kontroli, skoro słuchałeś to wiesz że żaden z niego wzór :)

To kompletnie inny projekt stopni, od trafa, po tranzystory i kondensatory, nie zgodze sie z brakiem kontroli, bo u mnie potrafil trzymac bas za pysk

Można, KAV300 go ośmiesza na każdym kroku :)

Bede go mial za kilka dni :) posluchamy ocenimy :)

Żeby było ciekawie to sam byłem świadkiem jak na kilku (różnych) kolumnach marantz PM16 zbełtał się jak jakieś radyjko babuni przy tym co widać na zdjęciu. Właśnie w kwestii dynamiki i kontroli przy dość głośnym graniu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Można, KAV300 go (RB-1080) ośmiesza na każdym kroku :)

Ale on ośmiesza wiele "prawidłowo wykonanych" konstrukcji. Jeden fachowiec stwierdził jednak że ma za słabe kondy. Wymienił i spieprzył dźwięk. Potem z podkulonym ogonem wracał do wersji podstawowej.

bo u mnie potrafil trzymac bas za pysk

Na jakich kolumnach i przy jakiej głośności w jakim pomieszczeniu? Bas ma obszerny ale z kontrolą to było słabiutko... PM15 to to już lepiej, znacznie lepiej.

Ale on ośmiesza wiele "prawidłowo wykonanych" konstrukcji. Jeden fachowiec stwierdził jednak że ma za słabe kondy. Wymienił i spieprzył dźwięk. Potem z podkulonym ogonem wracał do wersji podstawowej.

Pewnie to ktoś z audiostereo? :-)))

Na jakich kolumnach i przy jakiej głośności w jakim pomieszczeniu? Bas ma obszerny ale z kontrolą to było słabiutko... PM15 to to już lepiej, znacznie lepiej.

kolumny sa DIY 3.5drozne na visatonach w200s, itt130 i seasie 27tbfcg, nie zalowalem im mocy, minimum impedancji 3.5ohm mizna przyjac ze to takie srednio trudne obciazenie, pokoj ok 16m2

discomaniak stwierdzil ze kolumny mam do dupy bo jego zdaniem dobre wzmacniacze na nich nie graja :)

I jeszcze jedno po czym poznajesz ze wzmacniacz traci dynamike i sie gubi na basie? dla mnie to zlanie basu w jedna calosc w utworach w ktorych wiem ze wystepuje zroznicowany i szybki bas, krotko mowiac zamiast szybkich strzalow jak z ak47 jest jedno ciagle buuuuu

Czy mogę prosić o wyjaśnienie terminu "zbełtał"?

Nie dotrzymał kroku, zawstydził się, ośmieszył... tym bardziej że porównywany był do tego "pudełeczka po zapałkach" ze zdjęcia :)

Podobnie jest ze wzmacniaczami Classe, te maluchy potrafią zagrać zdecydowanie lepiej niż wyglądają.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

discomaniak stwierdzil ze kolumny mam do dupy bo jego zdaniem dobre wzmacniacze na nich nie graja :)

Dają dość dziwne efekty skoro 830ES brzmi na nich szczegółowo i nie ma problemów z muleniem. Muszą być bardzo jasne. Nie znam Sony SS-7ES ale śmiem wątpić w Twoje modyfikacje. To że się Tobie podoba to ważne. Tylko nie każdemu musi.

I jeszcze jedno po czym poznajesz ze wzmacniacz traci dynamike i sie gubi na basie? dla mnie to zlanie basu w jedna calosc w utworach w ktorych wiem ze wystepuje zroznicowany i szybki bas, krotko mowiac zamiast szybkich strzalow jak z ak47 jest jedno ciagle buuuuu

Spowolnienie, jak to określiłeś zlanie w jednolitą bułę, brak artykulacji, utrata tempa...

Sa jasne ale nie az tak bardzo, ze wzmacniaczami ktore z natury sa ciemniejsze muzyka zagrala ciemno

Nie okresliles sie nigdy co nazywasz muleniem, czy chodzi Ci o bas czy co, to konstrukcja zamknieta z natury sama w sobie jest dynamiczna i szybka na basie.

Smiesz watpic bo myslisz ze projektowanie zestawow glosnikowych to cos arcytrudnego zarezerwowanego tylko dla firm?

kiedys napisales jedna madra rzecz, ja te kolumny projektowalem i mierzylem na wzmacniaczach Sony, calosc jest tak zestrojona aby grala w moim odczuciu rewelacyjnie z tymi wzmacniaczami, byc moze z tymi kolumnami malo ktory wzmacniacz zagra dobrze, ale czy to wina kolumn? nie to tylko kwestia dopasowania, ta zasada obowiazuje w tym hobby :)

Spowolnienie, jak to określiłeś zlanie w jednolitą bułę, brak artykulacji, utrata tempa...

No to rozumiemy to podobnie

Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

No właśnie- typowo polskie. Pogrzebali, pozmieniali i póżniej zdziwienie. Nie gra! 95% takich gratów jest na tym najwiekszym śmietniku Europy - allegro.

znajdź kolumny do Technicsa SU-810 ;-)

A prosze - Mission m33i całkiem całkiem - gra takie u mojego syna . Szału nie ma bo technicsa szału nie robi , ale słyszałem zdecydowanie gorsze zestawienia .

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

A prosze - Mission m33i całkiem całkiem - gra takie u mojego syna . Szału nie ma bo technicsa szału nie robi , ale słyszałem zdecydowanie gorsze zestawienia .

To zależy który Technics ;-) 810 faktycznie szału nie robi ;-)

Efekty mogą być różne, od utraty konturów, aż przewlekłe jeeeb.... ciągnące się kilka sekund. To ostatnie zjawisko miałem okazję usłyszeć kilka lat temu i do dziś nie jestem w stanie tego fenomenu ogarnąć. ;)

A przy okazji o co Wy się tak spieracie? Ważne żeby u Ciebie w domu w Twoim odczuciu dobrze grało.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.