Skocz do zawartości
IGNORED

Duża pojemność kondensatora za stabilizatorem liniowym.

adik

Rekomendowane odpowiedzi

Rozładowany nie zwiera. Jeśli go naładuję ale odłączę od układu też zwiera. 4 różne kondensatory reagują w identyczny sposób.

Przełożony do dodatniej szyny działa normalnie, tzn nie ma zwarcia.

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

Inny ciekawy przypadek jest taki: podłączona z gyratorem i stabilizatorem szyna dodatnia, po stronie ujemnej tylko mostek i kondensator. wg miernika mam zwarcie między - a gnd, między + i -. zwarcie spradzam piszczykiem. Sam kondensator po wyłączeniu prądu dalej wykazuje zwarcie. Po wlutowaniu tego kondensatora w szynę dodatnią wszystko jest w porządku.

Poproszę bardzo o bardziej szczegółowy opis bo mam zbyt wiele wątpliwości jeśli chodzi o to co, gdzie, kiedy i jak mierzyłeś. Nie jestem w stanie wyciągnąć na podstawie powyższego opisu żadnego wniosku.

• 4 miesiące później...

Witam.

A ja mam taką prośbę, czy mógłbyś rozrysować cały układ zasilacza wraz z tym gyratorem ?

Nie bardzo wiem jak to wszystko ma całościowo wyglądać. Czy jest sens zasilać daca zasilaczem z układem gyratora ?

Czy to może spowodować poprawę dźwięku ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.