Skocz do zawartości
IGNORED

Popcorn Vten Vs Dune Solo 4K

max720

Rekomendowane odpowiedzi

Obydwa urządzenia sa wręcz z technicznego punktu widzenia dla przeciętnego uzytkownika tego typu urządzeń identyczne.

Bardziej przekonuje VTEN ze względu na ilość przyłączy (eSATA, optyczne).

Natomiast jednym z lepszych tego typu urządzeń na rynku jest Zappiti.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Zappiti to Android, w przypadku plików m2ts o wadze +/- 25GB haczy niemiłosierne. Dune i VTen mają własny system, który nieco bardziej intuicyjny jest w Dune, no i nie jest to badziewny android. Niektóre funkcje w VTEN działają upierdliwie, ale nie na tyle,żeby były uciążliwe. VTen nie ma szufladki na dysk - tylko USB. Ja bym wybrał Dune, potem Vten'a ale też miałbym dylemat. Głównie chodzi o tą kieszeń na HDD.

Moj C-200 od jakiegoś czasu potrafi sie zawiesić 3 razy na jednym filmie,ale ma juz swoje lata i nie jest juz wspierany przez producenta. Jutro spodziewam się VTena wiec sprawdzę czy jest jakiś progres w tych odtwarzaczach.

Moj C-200 od jakiegoś czasu potrafi sie zawiesić 3 razy na jednym filmie,ale ma juz swoje lata i nie jest juz wspierany przez producenta. Jutro spodziewam się VTena wiec sprawdzę czy jest jakiś progres w tych odtwarzaczach.

Ja osobiście będe z uwaga śledził twoje spostrzeżenia - też używam tego leciwego już playera ale powiem ci że jak na razie robi mi wszystko co potrzeba dźwięk zarówno dolby jak i DTS w HD (7.1) puszcza idealnie, pełne menu z płyt BD działa, po LAN przen NFS śmiga aż miło z mkv rzędu 20-30MB i BD również - na razie póki nie ma 4k nic więcej mi nie trzeba (3d nie używam bo nie mam takiego proja) ale zdaje sobie sprawę że w każdej chwili może paść i pomału też się rozglądam za czymś nowym. jak już kupić to coś przyszłościowego czyli 4K - też jestem zainteresowany tym Vten tylko jak u niego jest z tym 4K bo hdmi tam jest 1.4 więc?
  • 3 tygodnie później...

hdmi tam jest 1.4 więc?

Więc jedynie co nie będzie ci działać to 4K powyżej 30Hz, 32 kanałowe audio, 2 kanały video na raz (dual stream) i format 21:9. Pamiętaj, że TV tez musi mieć HDMI 2.0. Cała fura telewizorów 4K w sklepach nie ma HDMI w standardzie 2.0
  • 1 miesiąc później...

Co myslicie o nvidia shield 4 k?

Co do badziewiastosci androida=niedawno zakupilem sobie chromecasta= i od tego czasu intensywnie uzywam, wszystko pieknie odtwaza(nawet to co transkoduje pc z NASa).Technicznie ta nvidia prezentuje sie lepiej chyba...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.