Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli znowu nie wiesz ;)

Ale pisać każdy ma prawo, także pisz sobie brachu ile dusza zapragnie ;)

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

On już wkleił, co robi :)

Ostatnio słuchałem fostexy TH900 na Schiit Mjolnir 2 i rozumiem jak dobrze to moze zagrać.

pan BeatX trolluje używając swoja limitowanej wyobraźni i oceniając wszystko po tym jak to gra na jego karcie dźwiękowej. Żałosne podejście do tematu audio.

Edytowane przez kennijczyk

Ty nie pier** tylko powiedz czy testowałeś?

kennijczyk, męczą mnie już Twoje notoryczne próby walki o zmianę mojego zdania, że kabelki "sobie grają".

Męczy mnie, że podważasz każde moje zdanie i cytujesz wypowiedzi wyrwane z kontekstu, które przeistaczasz pod kątem znalezienia kontrargumentu na moje twierdzenia, że kable mi nie grają.

Męczy mnie, że przysłowiowo "walnij w stół, to kennijczyk się odezwie" i znowu po raz enty muszę tłumaczyć Ci to samo.

Także, wydarzą się teraz trzy rzeczy.

1) Odpowiem, że nie testowałem tego kabla,

2) Napiszę, dla mojego świętego spokoju i żebyś miał radochę, że kabelki sobie grają,

3) Dodam Cię do listy osób ignorowanych, żeby z kolei radowała się moja dusza nie musząca czytać Twoich zbyt częstych zaczepek nie dających mi kompletnie nic - żadnej wiedzy, ani przemyśleń.

Stary, sorry - ale nic kompletnie nie dowiedziałem się od Ciebie od początku istnienia tego wątku, poza jednym: masz kolumny te same co ja, na których to kolumnach wedle złotouchych i doświadczonych audiofili nie mam prawa usłyszeć kabelków, ale jednocześnie wszystko jest w porządku, że Ty na tych kolumnach słyszysz kable wyraźnie.

Mam nadzieję, że teraz jesteś spełniony, szczęśliwy i pełen nadziei na zbawienie kolejnych głuchych, że dopiąłeś swego i "przekonałeś mnie" w tej dyskusji.

Tyle ode mnie w Twoją stronę :)

Czuwaj!

Co z Ciebie za smakosz skoro nie rozróżniasz tych dwóch mięs ? ;-).

Są i smakosze wykwintnych win, którzy bardzo boją się żeby przypadkiem etykieta im się nie odkleiła ;)

Smakosz = audiofil.

Oboje wiedza ,co jest lepsze ,a nie robią Twoich prawidło technicznie testów :)

A co zostanie ze smakosza jak nie rozróżni ?
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

kennijczyk, męczą mnie już Twoje notoryczne próby walki o zmianę mojego zdania, że kabelki "sobie grają".

Ale Kennijczyk wcale nie walczy o zmianę Twoje zdania. On walczy o to żebyś pierdół nie wypisywał;-)

Koleś kupił kabel do HD800 i przybliżył mu się pierwszy plan LOL!!!!

No jak można ludzi piszących taką fantastykę brać na poważnie?

Nie znam forum mp3, ani wpisu który przytaczasz ale.....

.....znam bardzo dobrze dźwięk HD800 z kablem wymienionym na ALO Salty Peper.

To zupełnie inny dźwięk względem fabrycznego kabla.

Naprawdę proponuje ostrożnie ferować wyroki....

Edytowane przez Balum Balum

"To co teraz, ha?"

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Są i smakosze wykwintnych win, którzy bardzo boją się żeby przypadkiem etykieta im się nie odkleiła ;)

Oczywiście. Ale co to dowodzi? Ze wszyscy są tacy? Są sportowcy, którzy są oszustami, są księża ,którzy są pedofilami, są prezydenci którzy są dupami...

On walczy o to żebyś pierdół nie wypisywał;-)

Aha, to ja nie mogę wypisywać pierdół, ale złotousi mogą - bo tak? ;)

Aha, to ja nie mogę wypisywać pierdół, ale złotousi mogą - bo tak? ;)

My piszemy to, co słyszymy, natomiast wy tego, co nie słyszycie.

I kto tu pisze pierdoły?

Oczywiście. Ale co to dowodzi? Ze wszyscy są tacy? Są sportowcy, którzy są oszustami, są księża ,którzy są pedofilami, są prezydenci którzy są dupami...

Czasem warto sprawdzić swoje możliwości w takim teście, by nie wyjść na kogoś komu wmówiono że jak kupi buty do biegania to od razu może startować na olimpiadzie i on w to uwierzył. Biega, nie mierzy czasu i wszystkim na około mówi że może mierzyć się z najlepszymi. Edytowane przez Przemysław_51508
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Piękna riposta. Miałem coś napisać ale sądzę, że wystarczająco dokładnie opisałeś problem;-)

Ale Kennijczyk wcale nie walczy o zmianę Twoje zdania.

Prześledź całą dyskusję i zmienisz zdanie.

Od początku widać jak na dłoni, że ma jakąś osobistą misję - żeby mnie przekonać, że to jednak ja jestem niedorozwinięty że nie potrafię znaleźć w kablach różnic dźwiękowych.

Wypisałem jakie kable dotychczas testowałem z zerowym skutkiem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I ile mnie te badanie kosztowały pieniędzy - to nie, ciągle będzie drążyć "a ten słuchałeś?", "a tamten słuchałeś że zabierasz zdanie?"

Nie, ani tego, ani tamtego nie słuchałem i nie mam zamiaru, bo już wystarczająco pieniędzy położyłem na tym ołtarzu nauki badań nad wpływem kabli na dźwięk.

Nawet mu wypisałem cały sprzęt jaki od początku mojej bytności na tym forum przewinął się przez moje ręce, żeby nie biadolił w kółko że nie mam doświadczenia.

Na moją prośbę, o wypisanie jego sprzętu otrzymałem odpowiedź, że nie jest mi winny wyjaśnień i nie chce mu się wypisywać.

Tak samo jak nie jest winny udowadniania, czy ma zdrowy słuch - więc prosty test online na możliwości własnego słuchu nie zrobił.

Albo i zrobił, ale wynik okazał się tak jakby.. sprzeczny z jego rzekomymi możliwościami słuchowymi :)

kennijczyk to jest akurat osoba którą należy omijać szerokim łukiem, w przypadku mojego dążenia do zdobywania wiedzy oraz przemyśleń, czytania konstruktywnych postów i cieszenia się samym zabieraniem głosu w dyskusjach na forum :)

Zwróć uwagę, że w tym wątku jest cała masa użytkowników z "drugiego obozu", z którymi mogę normalnie pisać bez jadu i fanatyzmu.

Normalna, luźna gadka i wymiana przemyśleń.

kennijczyk w swoim zachowaniu i bronieniu swoich poglądów jest po prostu agresywny i balansuje na granicy netykiety.

A to już zahacza o fanatyzm, którego nie uznaję w jakiejkolwiek postaci.

I kto tu pisze pierdoły?

Twoim zdaniem "my", moim zdaniem "wy" :)

To proste: Ty podłączasz kabelek i rzekomo słyszysz że zmienia się dźwięk, ja robię to samo i zmian nie doświadczyłem.

No i co zrobimy z tym fantem? ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

wystarczająco pieniędzy położyłem na tym ołtarzu nauki badań nad wpływem kabli na dźwięk

Zabrzmiało patetycznie. Czyżbyś pretendował do nagrody Nobla w dziedzinie fizyki/elektroniki/akustyki? ;-)

Edytowane przez tomkly

Twoim zdaniem "my", moim zdaniem "wy" :)

To proste: Ty podłączasz kabelek i rzekomo słyszysz że zmienia się dźwięk, ja robię to samo i zmian nie doświadczyłem.

No i co zrobimy z tym fantem? ;)

Ja wiem, ze ty się tylko tak droczysz.

Edytowane przez jar1

Zabrzmiało patetycznie. Czyżbyś pretendował do nagrody Nobla w dziedzinie fizyki/elektroniki/akustyki? ;-)

co? o_O

Ja wiem, ze ty się tylko tak droczysz.

Albo droczę, albo nie droczę.. ;)

Albo słyszę, albo nie słyszę.. ;)

I kto tu pisze pierdoły?

Wiem, że jej nie ma, ale żeby było sprawiedliwie, to obie strony?

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

co? o_O

Skoro poświęciłeś tyle czasu i pewnie pieniędzy na badania wpływu kabli na dźwięk. Szkoda byłoby, żeby taka wiedza i doświadczenia pozostały bez należnego uhonorowania;-)

Edytowane przez tomkly

Skoro poświęciłeś tyle czasu i pewnie pieniędzy na badania wpływu kabli na dźwięk. Szkoda byłoby, żeby taka wiedza i doświadczenia pozostały bez należnego uhonorowania;-)

Dobra, widzę że ewidentnie chcesz mnie ośmieszyć i zrobić ze mnie durnia, więc napiszę Ci teraz jak dziecku, albo komuś kto nie do końca rozumuje w sposób nadający się do samodzielnej egzystencji :)

Cały mój poprzedni wywód odnośnie mojej ofiary pieniężnej położonej na ołtarzu badań wpływu kabli na dźwięk dotyczył mojego OSOBISTEGO badania tego zagadnienia, dla mojej osobistej i prywatnej wiadomości, z moich prywatnych pieniędzy.

Podzieliłem się moimi spostrzeżeniami, bo tak jak każdy z nas mam prawo pisać to na co mam ochotę i pomyślałem sobie, że może komuś przydadzą się wnioski z moich przemyśleń.

Czy taka odpowiedź jest dla Ciebie jasna i zrozumiała? :)

Ludziom sprawiedliwość się nie podoba. :)

Bo czy równo, znaczy sprawiedliwie?

Dla sporej części społeczeństwa sprawiedliwie byłoby, żeby sąsiad miał gorzej.

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

bla bla kennijczyk to kennijczyk tamto bla bla

kennijczyk to Cie łapie za rękę jak piszesz nieprawdę i wprowadzasz wciąż ludzi w błąd. nic dziwnego ze ci się to nie podoba.

a moja 'agresywność' jest proporcjonalna do stopnia wypisywanych tu głupot. wiec możesz to kontrolować ;)

Dobra, widzę że ewidentnie chcesz mnie ośmieszyć i zrobić ze mnie durnia

Obawiam się niestety ,ze nie potrzebujesz tutaj niczyjej pomocy...

Bo czy równo, znaczy sprawiedliwie?

Dla sporej części społeczeństwa sprawiedliwie byłoby, żeby sąsiad miał gorzej.

Akurat typowo negatywne cechy polaków, są na tym forum wręcz skarbnicą przykładów.

W skrócie: złośliwość, zawiść, sarkazm, kpienie, wyśmiewanie, robienie z drugiego idioty.

Niestety, ale te cechy w dużej przewadze są zachowaniem audiofili (złotouchych), w dyskusjach o różnicach w poglądach.

I niestety, ale tym większa pogarda dla osób z odmiennym zdaniem - tym większy audiofil (im więcej słyszący)

Edytowane przez BeatX

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Akurat typowo negatywne cechy polaków, są na tym forum wręcz skarbnicą przykładów.

W skrócie: złośliwość, zawiść, sarkazm, kpienie, wyśmiewanie, robienie z drugiego idioty.

Koleś kupił kabel do HD800 i przybliżył mu się pierwszy plan LOL!!!!

No jak można ludzi piszących taką fantastykę brać na poważnie?

To ja nie wiem, co on by za opis wstawił, gdyby poprawił u siebie akustykę w pomieszczeniu odsłuchowym.

Jakich zmian by doświadczył.

Chyba poczułby perfumy wokalistki i niczym w Star Trek przeniósł się do Studia nagraniowego, gdzie jego wypasiony sprzęt zmaterializował mu przeszłość i przeniósł go w czasie do momentu nagrywania aktualnie odsłuchiwanej płyty.

1) Odpowiem, że nie testowałem tego kabla,

Edytowane przez kennijczyk

A komu przeszkadzaja opisy akcesoriow? Audiofilom czy nieslyszacym?

Zależy jakich akcesoriów.

Jeżeli z półki audiovoodoo to zdecydowanie niesłyszącym.

Jeżeli tymi akcesoriami są np. igły gramofonowe, głowice magnetofonowe, filtry (zwrotnice) itp, to czy kiedykolwiek wyczytałeś żeby ktoś wątpił w słyszalny wpływ w/w?

To kto jest zawistny, kpi osmiesza i probuje z drugiego idiote zrobic?

Czy te spory by sie pojawialy gdyby sobie audiofile w spokoju dyskutowali o wplywie podkladek?

Edytowane przez biniek

To jto jest zawistny i probuje z drugiego idiote zrobic?

Nie rozumiem?

Czy te spory by sie pojawialy gdyby sobie audiofile w spokoju dyskutowali o wplywie podkladek?

Podejrzewam, że nie :)

• Pokaż nowe odpowiedzi