Skocz do zawartości
IGNORED

audio z video

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

ale to ziarno o którym piszesz , to w przypadku taśmy chyba szum, a ten przy hifi vhs jest bardzo niski,

a skoro można zapisać na taśmie ( czy hdd ) sygnał rzędu MHz , to chyba właściwości taśmy nie będą wąskim gardłem dla analoga fm ?

teraz już jest pozamiatane i jestem tego świadomy -, moje dywagacje , to czysta teoria

to takie utyskiwanie, że świat wygląda jak wygląda - tego się już nie da uratować, ale pogadać można....

jak już pisałem - "mieliśmy" w ręku dobrego , względnie taniego i "wygodnego" analoga,

ale cyfra zaorała niezłą koncepcję - teraz , kiedy nagrywanie cyfrowe jest tak samo łatwe jak

kiedyś w analogu, a przechowywanie i przenoszenie plików jest nieporównywalnie

łatwiejsze, więc po ptokach, ale nostalgia pozostała - zresztą są ludzie niezainteresowani cyfrą do dziś

dla mnie to fajny folklor

zresztą są ludzie niezainteresowani cyfrą do dziś

dla mnie to fajny folklor

A co szkodzi używać równolegle jednego i drugiego ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

na drapaku muzyka już jest,na vhs trzeba ja dopiero umiejscowić.Skąd?

Dobre stwierdzenie.

Skąd jest muzyka na winylu...

Najczęściej zapewne z jakichś źródeł cyfrowych.

Nie po to ludzie bawią się drapakami, VHS`ami i różnymi takimi jak u Lecha w awatarze aby biegać z nimi po lesie i nagrywać analog; śpiew ptaków, np... Wiedzą oni doskonale, że źródła są zasadniczo cyfrowe.

Mam dwóch przyjaciół, którzy przegrywają muzykę z np. CD na jakieś wypasione magnetofony klasy wyższej niż Aria, którą niegdyś miałem. Przegrywają również muzę z plików... Twierdzą... A może lepiej nie piszmy o tym... ;-)

Najczęściej jednak wielu z nich ma mnóstwo muzyki na taśmach. Sam mam na kasetach (kaseciak wyższej klasy i taśmy chromowe i metalowe) wykonania jakich niestety nie udało mi się obecnie zdobyć w jakości wyższej (nie spotkałem się z wydawnictwem CD, flac,...). Digitalizacja dawała zły efekt. Od czasu do czasu słucham nawet tych taśm i powiem szczerze, że to fajne przeżycie...

... teraz , kiedy nagrywanie cyfrowe jest tak samo łatwe jak

kiedyś w analogu, a przechowywanie i przenoszenie plików jest nieporównywalnie

łatwiejsze, ...

Taśma czy płyta winylowa po prostu leżą, wiadomo gdzie. Traktowane z odpowiednią estymą.

A ileż to zakupionych wypasionych flac`ów wcięło...

Taki paradoks ;-)

Taśmy i winyle leżą dopóki chałupa nie spłonie (odpukać).

W domu rodzinnym do dzisiaj leżą płyty szelakowe i jakieś ebonitowe (chyba)...

takimi jak u Lecha w awatarze aby biegać z nimi po lesie i nagrywać analog; śpiew ptaków,

Ten z awatara to ca 32 kg. Z bieganiem po lesie mógłby być kłopot ;-). Jeszcze większy problem byłby z mobilnym zasilaniem do niego.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.