Skocz do zawartości
IGNORED

MARANTZ SR6005, MARANTZ UD7006, KEF Q700

dyzio85

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich forumowiczów

jestem tutaj nowy, dlatego proszę o podejscie z dystansem do mojej niewiedzy :) jak w temacie, posiadam amlituner marantz sr6005, odtwarzacz ud7006 i kolumny frontowe kef q700. sprawa jest taka ze mieszkam za granica, jestem takze w trakcie budowy domu w Polsce i tak sobie postanowiłem stworzyc własne kino domowe do mojego przyszłego salonu. dodam ze nie jestem audiofilem aczkolwiek zalezy mi na wysokiej jakosci dzwieku, 70%kd 30%muzyka(muzyka klubowa, hip-hop) chcę rozbudować system do kina domowego tzn poszukuje głosnika centralnego, suba i glosnikow efektowych. moje pytania;

1, co myślicie o dotychczasowym połaczeniu

2, lepiej isc w zestaw jednego producenta głosnikow? KEF Q700 + Q200C + Q300 + Q400b czy lepiej isc w coś bardziej wyszukanego?

3, co myślicie o Bowers&Wilkins 685 jako głośniki tylne w kinie (mogę je kupić za 300euro)?

4, czy sprawdziłby sie w tym przypadku starszy sub marki REL quake? (200euro)

5, myślałem również nad kablami, wpadłem na Jib Germany HF-004 niewiele o nich jest w necie ale wygladają solidnie i są w cenie 90euro 2x2,5m. czy jeśli o kable; gdybym podłaczył wszystko zwykłym kablem za pare złotych a czy kupiłbym w ciemno bez odsłuchu wyżej wymieniony kabel to czy mogłbym sie rozczarować lub nie słyszeć różnicy? jakie kable polecacie w rozsądnej cenie?

to chyba tyle na dzień dzisiejszy, proszę o pomoc i zapraszam do dyskusji

Witaj,

na pewno najbezpieczniejszym rozwiązaniem będzie rozbudowanie Twojego zestawu o pozostałe kolumny serii Kef Q. Dzięki temu uzyskasz spójne, równe brzmienie. Jedynie można zastanawiać się ewentualnie nad innym subwooferem, chociaż ten od serii Q jest naprawdę dobry.

Co do kabli, to skup się na zastosowaniu możliwie najlepszego kabla do kolumn przednich i podobnego do kanału centralnego. Możesz trochę zaoszczędzić przy kanałach efektowych, chociaż jeśli będą to kable podtynkowe, zwróć uwagę na jakość fizyczną

W przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.