Skocz do zawartości
IGNORED

Sluchawki do 600 zł

DarweK24

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!! Doradźcie jakieś fajne słuchawki do 600 zł mogą być używane, słucham muzy pop, klasyczna i elektroniczna, chce je podpinać pod laptopa albo do wzmacniacza Marantz PM7001 lubię bas czysty, miękki, żeby jak podepnę nie pierdziały hehe, wysokie dźwięki wyraziste i słuchanie na nich nie męczyło

https://www.audiostereo.pl/topic/126469-sluchawki-do-600-z%C5%82/

Brainwavz HM5 sprawdź.

Nieco przyciemnione i odrobinę ocieplone granie, ale tylko niewiele.

Jeżeli podpasuje Ci brzmienie, to te słuchawki są warte każdej wydanej na nie złotówki :)

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

HD 600 będę kupował na dniach :)

Ale HD 600 to nie Twój budżet przecież.

Używam Brainwavz HM5, AKG K240 DF i HiFiMAN HE-500, jeżeli to Ci w czymś pomoże :)

Witam!!! Doradźcie jakieś fajne słuchawki do 600 zł mogą być używane, słucham muzy pop, klasyczna i elektroniczna, chce je podpinać pod laptopa albo do wzmacniacza Marantz PM7001 lubię bas czysty, miękki, żeby jak podepnę nie pierdziały hehe, wysokie dźwięki wyraziste i słuchanie na nich nie męczyło

Superlux hd 330 kosztują 1/6 Twojego budżetu a kopara opada.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

DT880 Beyerdynamic sprzedawane są w trzech rodzajach, tzn. z różnymi impedancjami : 32 Ω, 250 Ω i 600 Ω.

I teraz nie wiadomo, które z jakim sprzętem mogą się spasować.

Zerknij też tutaj :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ale myślę używki wziąść

thrak za 100 zł to co to warte będzie, za kabel do kolumn cza dać 100 a co dopiero słuchawki

Nie ma co tak do końca oceniać słuchawki "po cenie" :)

Ja już się na tym kilka razy przejadłem, że nauszniki stosunkowo drogie grają po prostu nie adekwatnie do swojej ceny.

Przykłady:

W Beyerdynamic DT909 często zdarza im się sybilować, co w tej cenie sprzętu imho jest niedopuszczalne.

Grado ze średniej i wyższej półki często się psują (pęka zacisk pałąka, przetworniki zaczynają "charczeć")

Denon D7100 za 2100 pln to jest jakiś kiepski żart - słuchawki grają, jakby miały w środku subwoofer, po prostu inwazja niskich tonów.

Do autora wątku, jakbyś się określił jakiego typu granie preferujesz (jasne, ciemne, V-granie) to łatwiej będzie mi coś doradzić.

Ważne jest też, czy słuchawki mają być otwarte czy zamknięte.

HD600 czy nawet Beyery przynajmniej z tych wysokoomowych nie nadają się do lapka lub dziurki z Marantza.

Tak się nie da bez dedykowanego wzmacniacza słuchawkowego.

Jak zamknięte to z tańszych, a naprawdę dobrych w swojej cenie masz Takstar Pro80 graja całkiem przestrzennie jak na zamknięte i bas też może Ci sie spodobać.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

K550 MKII za 700 zł już można kupić:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.