Skocz do zawartości
IGNORED

15 calowy driver basowy, możliwie najlepszy.

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Behringer robił i robi różne wynalazki .

Takiego jak jest potrzebny pomiędzy DSP a końcówki mocy niestety nie robi. Nie ma w branży PRO takiego zapotrzebowania a tej firmy sektor domowy nie interesuje.

To nie apteka że będę śrubą mikrometryczną coś zmieniał w tym wypadku głośność.

To nie chodzi o "śrubę mikrometryczną" tylko o wspólną regulację jednocześnie wszystkich 6 kanałów wyjściowych regulatorem o zbieżności wszystkich 6 sekcji lepszej niż 0,2-0,5 dB.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Takiego jak jest potrzebny pomiędzy DSP a końcówki mocy niestety nie robi. Nie ma w branży PRO takiego zapotrzebowania a tej firmy sektor domowy nie interesuje.

To nie chodzi o "śrubę mikrometryczną" tylko o wspólną regulację jednocześnie wszystkich 6 kanałów wyjściowych regulatorem o zbieżności wszystkich 6 sekcji lepszej niż 0,2-0,5 dB.

W manualu mojego DBXA nie ma w aplikacjach praktycznych żadnego regulatora pomiędzy DSP "DBXPA2" a końcówkami mocy ani nic pomiędzy mikserem a DSP . Tak że od samego początku temat ten traktuje jako nieistniejący . Można robić różne eksperymenty wsadzając regulatory wzmocnienia między końcówkę a DSP w postaci spliterów , przedwzmacniaczy . Tylko po co ? .

Znaczy że trzeba to zrobić samemu.

W Radioamatora i krótkofalowca bawiłem się 30 lat temu . Teraz nie mam na to czasu i zdrowia oraz warunków dlatego jestem zwolennikiem szybkich i "prostych" rozwiązań z przechodzeniem na kompromis. Kupuję gotowe urządzenia . Poza tym u ciebie z tym DSP jest coś nie halo skoro doklejasz między DSP a końcówkę mocy jakąś samoróbkę. Ja ze swoją krosownicą nie mam żadnych problemów używam ją już trzy lata .

Można robić różne eksperymenty wsadzając regulatory wzmocnienia między końcówkę a DSP w postaci spliterów , przedwzmacniaczy . Tylko po co ? .

Widzę że niestety całe moje wcześniejsze tłumaczenie było na nic.

Znaczy że trzeba to zrobić samemu.

Jak chcesz używać urządzenia o stałych niezmiennych od głośności parametrach, wykorzystujące w maksymalny sposób przetworniki D/A i omijające przetwornik A/D w czasie korzystania ze źródeł cyfrowych (połączenie S/PDIF) to niestety trzeba to zrobić samemu.

Podobno Trinov ma regulację głośności na wyjściach więc to może być rozwiązanie choć to niesamowicie skomplikowane urządzenie do wykorzystania w stereo. Zwrotnica DSP firmy Accuphase DF-55 też nie ma regulacji sumarycznej głośności wyjściowej i trzeba to robić przed nią.

W Radioamatora i krótkofalowca bawiłem się 30 lat temu . Teraz nie mam na to czasu i zdrowia oraz warunków dlatego jestem zwolennikiem szybkich i "prostych" rozwiązań z przechodzeniem na kompromis

Też przez 2 lata tak słuchałem (z kompromisem), ale mnie to trochę męczyło i w końcu podjąłem decyzję o optymalizacji. W mojej opinii opłacało się.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Jak chcesz używać urządzenia o stałych niezmiennych od głośności parametrach, wykorzystujące w maksymalny sposób przetworniki D/A i omijające przetwornik A/D w czasie korzystania ze źródeł cyfrowych (połączenie S/PDIF) to niestety trzeba to zrobić samemu.

Podobno Trinov ma regulację głośności na wyjściach więc to może być rozwiązanie choć to niesamowicie skomplikowane urządzenie do wykorzystania w stereo. Zwrotnica DSP firmy Accuphase DF-55 też nie ma regulacji sumarycznej głośności wyjściowej i trzeba to robić przed nią.

Też przez 2 lata tak słuchałem (z kompromisem), ale mnie to trochę męczyło i w końcu podjąłem decyzję o optymalizacji. W mojej opinii opłacało się.

Masz któreś z tych urządzeń skoro je wymieniasz ? U mnie nie ma w krosownicy S/PDIF ani w mikserze , ani w końcówce mocy . Za to mam w CD playerze Tascam oraz w rejestratorze cyfrowym Korga . Tak że widzisz , u mnie ten temat odpada.

Masz któreś z tych urządzeń skoro je wymieniasz ?

Trinov-a ma jeden z użytkowników forum i pisał że jest regulacja głośności na wyjściach. Accuphase ma bardzo dokładną reklamówkę pokazującą możliwości tego DSP. Czy żeby coś technicznego wiedzieć na temat jakiegoś sprzętu to zaraz trzeba go mieć ?

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Trinov-a ma jeden z użytkowników forum i pisał że jest regulacja głośności na wyjściach. Accuphase ma bardzo dokładną reklamówkę pokazującą możliwości tego DSP. Czy żeby coś technicznego wiedzieć na temat jakiegoś sprzętu to zaraz trzeba go mieć ?

Zapytać nie wolno ?

Przykra sprawa ale w audio trzeba, Tritnova nie ma nikt na forum.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Spojrzałem na cenę . Albo nówka samochód albo Tritnov .

Można robić różne eksperymenty wsadzając regulatory wzmocnienia między końcówkę a DSP w postaci spliterów , przedwzmacniaczy . Tylko po co ? .

Widzę że kolega w dalszym ciągu wycina z komentarzy i postów kawałki wygodne dla kolegi nie czytając całości ze zrozumieniem .

Podejrzewam że kolega ma pewnie uszkodzoną w torze analogowym krosownicę , ale to tylko moje przypuszczenie . Nie może być tak żeby jakość brzmienia spadała w sposób znaczący w zależności od sygnału wejściowego "to jest niedopuszczalne" . W Behringerze to normalka . Nigdy nie wiadomo kiedy coś się uszkodzi i kiedy . Pewnie dlatego kolega przerzucił się na S/PDIF pomijając analog . Wszystkie tego typu urządzenia w torze analogowym mają czułość na XLR 1 V . W aplikacjach krosownic , przynajmniej tego producenta którego krosownice posiadam nie ma aplikacji praktycznych z wykożystaniem S/PDIF tylko wszystko jedzie po analogu . Kwestja tylko w jakiej jakości wzmacniacze są zastosowane w układzie wejścia wyjścia i jaką miały liniowość . Nie sądzę żeby wejście wyjście każdy producent robił tak samo. Z częścią cyfrową to bywa różnie . Ważny natomiast jest standard dopasowania i tym standardem jest w tym przypadku linia 1 V. Jak już pisałem wklejanie czegoś na zasadzie "Amator i krótkofalowiec " między DSP a końcówkę mocy w moim wariancie mija się z celem . Jak kolega lubi dłubać to już kolegi sprawa.

Może ma do prób ? Pisał że ma. Czyżby nie można było wierzyć w słowo pisane ? ;-)

W aplikacjach krosownic , przynajmniej tego producenta którego krosownice posiadam nie ma aplikacji praktycznych z wykożystaniem S/PDIF tylko wszystko jedzie po analogu

To do domu to niestety jest kompromis.

Podejrzewam że kolega ma pewnie uszkodzoną w torze analogowym krosownicę , ale to tylko moje przypuszczenie .

Nikt nikomu nie może zabronić podejrzeń :-).

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Może ma do prób ? Pisał że ma. Czyżby nie można było wierzyć w słowo pisane ? ;-)

To do domu to niestety jest kompromis.

Nikt nikomu nie może zabronić podejrzeń :-).

To do domu to niestety jest kompromis. Kolega wszystkiego się czepia. Nie mam u siebie S/PDIF i nie będę tego przerabiał . W dalszym ciągu kolega kroi na kawałki wygodne dla kolegi części postów . Czy nie lepiej w tej sytuacji w ogóle nie odpowiadać.

Kolega wszystkiego się czepia

Dlaczego czepia ? Tylko tłumaczę.

Nie mam u siebie S/PDIF i nie będę tego przerabiał

Czy ja coś Koledze każę przerabiać ? I tak do DBX-a modów nie ma, więc nie za bardzo jest jak przerobić. Trzeba pozostać przy kompromisie.

Czy nie lepiej w tej sytuacji w ogóle nie odpowiadać.

Tak zrobię. To dobry pomysł.

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Dlaczego czepia ? Tylko tłumaczę.

Czy ja coś Koledze każę przerabiać ? I tak do DBX-a modów nie ma, więc nie za bardzo jest jak przerobić. Trzeba pozostać przy kompromisie.

Tak zrobię. To dobry pomysł.

Nawet jak by były to bym nie przerabiał . W te klocki bawiłem się 30 lat temu . Teraz ledwo widzę . Nie te lata.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.