Skocz do zawartości
IGNORED

KSS-240A - Aktualnie dostępne zamienniki

Michał_62501

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę zakupić nowy laser do mojego CDP-790. Mam pytanie czy może kupił już ktoś zamiennik np. na Allegro i może coś o nim powiedzieć?

Znalazłem dwie najbardziej popularne aukcje:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na forum ktoś opisywał , że orginały mają powłokę "niebieską " antyrefleksyjną i że są lepsze niż podróbki , które mają soczewke "białą "

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

Wiele razy było to już poruszane. I ciągle będzie. Też miałem tego rodzaju problem. Poczytaj sobie wątki,które rozpocząłem na audiostereo:Odtwarzacz CD,jaki wybrać?,(z 12.12.2015r.) Części zamienne odtwarzaczy CD,(z 30.12.2015r.) Laser,części do odtwarzacza CD Sony ES,(z 03.02.2016r.) Teraz już wiem trochę więcej. Szczegóły dla Ciebie i innych zainteresowanych proszę kierować na moją skrzynkę.

wiem nie powiem, wtajemniczeni na priv

brzmi jak hasło werbunkowe na jelenie...

Ale pomijając to, stare lasery są nieprodukowane z pełną premedytacją, jak z pełną premedytacją nie są sprzedawane prawa do ich produkcji, nie są sprzedawane nawet za ciężką kasę.

Czemu ? A temu iż dla producentów tych kultowych odtwarzaczy z przed lat są one problemem. Pokazują po prostu mizerię tego co jest obecnie w sprzedaży.

Także producenci dają na mszę żeby zeszły z tego świata co do sztuki...

A wszelkie bajki iż ktoś gdzieś wynalazł cudowny lek reanimujący nasz kochany CD radzę włożyć między bajki - żeby później nie płakać...

Na forum ktoś opisywał , że orginały mają powłokę "niebieską " antyrefleksyjną i że są lepsze niż podróbki , które mają soczewke "białą "

Niby oryginal ma większą soczewke, niebieskawą i 3 przetloczenia na obudowie.

tak mają schodki, napis Sony, metalowe tulejki, itd.

A serio (bez urazy Koledzy proszę) Ci co puszczali podróbki też czytają fora..... ;-P

Ponieważ kiedyś intensywnie szukałem CD dla siebie to mam w kolekcji takie laserowe podróbki iż każdy na forum łyknie je jako oryginał. Ba mają koszerne pudełeczka łącznie z nieśmiertelnym: made in Japan....

Te z linków Kolegi Michała to przy nich wyglądają jak wprawki 7-latka... ;P

Podróbki to nawet czasami nie mają metalowych tulejek lub są tak zrobione że trzeba z oryginału dać.

Co do zakupu nowego lasera to ciekawe czy tamten działa w ogóle jeszcze czy nie bo może tylko regulacja i czyszczenie.

Mam do sprzedania oryginalny , używany kilka godzin taki laser

Ukryta Zawartość

Oryginał za 50zł ?

Ponoć są dostępne oryginały za 350zł ale czy to są oryginały made in Japan ?

Ukryta Zawartość

Takich używanych oryginalow to ja mialem cały worek po demontażu. Problem w tym ze jak wyjmiesz np z Sony to juz Denon na tym może nie odpalic i na odwrót. Do tego 120zl z nie wiadomo jakim przebiegiem. Sprawny CD na KSS-240 można juz kupić za 50zl. Istny biznes, tylko skupywac graty i sprzedawać lasery po 120zl. Pff.

?👈

Wiem że miałeś .

Ściągasz szroty z niemieckich śmietników , podpicujesz , podmalujesz to i za tyle je sprzedajesz .

W aukcji jest wyraźnie napisane skąd pochodzi laser i ile grał .

Standard to jest twoje pajacowanie .

Jakie argumenty ?

W aukcji jest wyraźnie napisane jaki jest stan i przebieg lasera .

Oczywiście ty takie miałeś . Kupowałeś odtwarzacze po 600zł żeby demontować lasery i do worka wrzucać . Pewnie je później wstawiałeś do CD Denona które sprzedawałeś po 300zł .

Fajne hobby . Skupowanie odtwarzaczy i trzymanie laserów worku , pomijając ten worek bo chyba na tyle mało rozgarnięty nie jesteś żeby w nim trzymać tak delikatne i podatne na uszkodzenie elementy .

Sprawny CD na KSS-240 można juz kupić za 50zl. Istny biznes, tylko skupywac graty i sprzedawać lasery po 120zl. Pff.

Tak robisz , to wiedzą ci co cie znają .

Kupisz szrot , podkręcisz , podmalujesz i na all..

Za ten odtwarzacz dałem 600zł . Zgnieciona obudowa , bez pilota i paru elementów obudowy ale nieużywany i kupiony dla tego lasera żeby mieć pewność że jest oryginalny i nieużywany .

Dlaczego sprzedaję też jest napisane .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.