Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym dowiedzieć się coś w temacie podanym wyżej w Moim poście.Na marginesie już dużo wiem o autostopach z postów nieszczęsnych użytkowników aiw i teaców.

Do użytkowników Tandberga 3014A ile kosztuje taka maszyna by nie przepłacić za dużo.??

W magnetofonach kasetowych pogoń za doskonałościa zawsze kończy się Tandbergiem TCD 3014 A

Przepraszam, ale nie wiem, gdzie jestem. Gratuluję pomysłów administratorom forum. Najpierw brak możliwości zalogowania - wyskakuje okienko rodem z hakerskich realiów, a teraz, nie dość, że nie ma ostatnich wpisów, to każdy ruch na forum wiąże się z ponownym logowaniem. Zajedwabiście!

Filwoj, a może byś zadał pytanie na Bocznicy w temacie "Nowy wygląd Forum?"?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Filwoj, a może byś zadał pytanie na Bocznicy w temacie "Nowy wygląd Forum?"?

Po pierwsze:

Żeby napisać post w wątku znajdującym się na bocznicy trzeba mieć uprawnienia do jej przeglądania. Gdy tam zaglądam otrzymuję komunikat: [#10333] Nie możemy znaleźć forum, które próbujesz zobaczyć.

Po drugie:

Żeby napisać ten post musiałem kilka razy się logować i szukać za każdym razem wątku a to mnie w....a.

Po trzecie:

Myślę, że po tak ważnej operacji jak migracja forum admini powinni zaglądać wszędzie a nie tylko do wybranych wątków. Zwłaszcza, że - patrz wyżej.

Po czwarte:

Sam na siebie jestem zły za tak emocjonalne reakcje, ale to tylko świadczy o tym jak wielkie uzależnienie mnie dopadło.

Życząc więc wszystkim (forumowiczom i adminom) zadowolenia z nowego wcielenia forum znikam na czas nieokreślony, czyli do momentu powrotu do normalności tego miejsca.

Wojtek

Wojtek

Filwoj, 30 Sie 2010, 20:11

>Ponownie zabrałem się za Teac'a..

Witam!

Ściąg talerzyk z rolką i sprawdź jak radzą koledzy wyżej - mechanizm Alpsa jak w technicsach RS-B505 i wzwyż.

W Technicsie RS-B405 chyba jest też ten mechanizm. A tak na marginesie do bani coś ten nowy wygląd forum. I jak koledzy wspominali co chwila trzeba się zalogować aby coś napisać :/

>>Filwoj

Całkowicie się z Tobą zgadzam, także w tamtym temacie uległem emocjom, ale jeśli ktoś nie widział głupoty, to temat "Wygląd Forum" jest tego istnym przykładem i inaczej się niestety nie da. Swoją drogą, brakowało tylko edycji postów (wystarczyło dodać skrypt), która podobno ma być wyłączona - więc od tamtej pory już tam nie piszę. Rozumiem też oburzenie forumowiczów. Choć swoją drogą, powinni trochę spasować i dać adminom czas....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ponawiam prośbę o pomoc w znalezieniu serwisówki albo samego schematu Kenwooda KX-7X. Niestety, nawet na e-schematy nie mają tego, proponują zamówienie z Niemiec za sporą kwotę 75zł (za decka dałem mniej, więc jest to duża suma) Może jest jakiś zbliżony model, z podobnym sterowaniem ? Padło mi coś właśnie związanego ze sterowaniem, albo zasilaniem, bo nie działa odtwarzanie/nagrywanie. Mechanizm działa, wszystkie funkcje przełącza prawidłowo, tylko na wyjściu jest cisza. Zasilanie modułów Dolby na LM1111CN jest. Lekki szum także słychać, więc raczej Dolby nie padło. Stawiam na elektroniczne przełączanie zapis/odczyt albo wzmacniacz wstępny. Schemat bardzo by mi pomógł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poszukaj jeszcze tutaj smile.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poszukaj jeszcze tutaj smile.gif

Pod tymi adresami też nic nie wiedzą...

PS

To ciągłe logowanie jest mało wygodne - delikatnie mówiąc.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mechanizm w Benytone MCD 3000 już odblokowany ! Całe sterowanie pracuje prawidłowo. Chyba rzeczywiście do blokady doszło w czasie transportu. Ale nie mam pojęcia, dlaczego akurat w pozycji z podniesionym mostkiem....skoro w kieszeni nie było kasety. Wyregulowałem już skos głowicy i prędkość przesuwu taśmy. Niestety Pr-ki nie są opisane na płycie głównej, dlatego nie mogę wykonać regulacji elektrycznej. Deck gra całkiem przyzwoicie, ale bez sensacji. Za to nagrany materiał na taśmie chromowej "Basf" zabrzmiał fantastycznie na Sony TC 229SD !!!

Sprzedający zachował się bardzo przyzwoicie, ponieważ w ramach rekompensaty wysłał mi dwa analogi : Pink Floyd "Medlle" oraz Vangelisa "China". Jest jeszcze jeden problem....otóż deck zaczyna odtwarzać na prawy kanał dopiero po kilku sekundach po włączeniu "Power". Ten prawy kanał włącza się bez uprzednich zakłóceń typu charczenia,trzasków itp. Poprostu zaczyna grać i już. Nie wiem jaka może być tego przyczyna....

No Kasjel, w końcu smile.gif Myślałem, że tego samego dnia wydumasz i podziałasz - taki zawód, tyle godzin wyczekiwania, jak można było go samego zostawić, biedny się boi, jest w nowym miejscu smile.gif

Oczywiście to taki mały żart, gratulację Kasjel, serwisówka by Ci się jednak przydała smile.gif

>>Filwoj

No to mi się już skończyły pomysły....

Aktualnie słucham: Dominic Miller & Peter Kater - In A Dream, utwór: What Lies Within - jak ktoś nie słyszał, koniecznie proszę sobie załatwić!

Kasjel, musisz jednak opisać o jakie gumki ci chodzi, rozebrałem mechanizm 2570 i nic takiego nie znalazłem... Co gorsza elementy autostopu z Onkyo zupełnie nie pasują do Teaca, nie wiem co dalej, jak sprawdzić czy ten element jest uszkodzony ? Jakiś prosty sposób ?

Wojtek

Wojtek

Kasjel, musisz jednak opisać o jakie gumki ci chodzi, rozebrałem mechanizm 2570 i nic takiego nie znalazłem... Co gorsza elementy autostopu z Onkyo zupełnie nie pasują do Teaca, nie wiem co dalej, jak sprawdzić czy ten element jest uszkodzony ? Jakiś prosty sposób ?

Wojtek

Filwoj - te elementy bezpośrednio trą o szpulki, podczas hamowania. Są ta maleńkie nakładki z przeźroczystego tworzywa. Nałożone są na elementy z białego plastiku.

Filwoj - te elementy bezpośrednio trą o szpulki, podczas hamowania. Są ta maleńkie nakładki z przeźroczystego tworzywa. Nałożone są na elementy z białego plastiku.

Zdjąłem maskownicę i z przodu nic takiego nie było. Po zdjęciu szpulek, z tyłu, za nimi też nie. Może na którymś z zamieszczonych wcześniej zdjęć gdzieś je widać ? A może mam już zdjęte te hamulce, mój egzemplarz Onkyo nie jest kompletny.

Wojtek

Wojtek

panowie kaseciarze!

zrywam sie z tego forum bo przestalo mi sie tutaj podobac. bylo milo ale sie skonczylo. dzieki za wszystkie porady i opinie. moze sie jeszcze kiedys spotkamy w sieci...

pozdrawiam wszystkich milosnikow tasmociagow!

panowie kaseciarze!

zrywam sie z tego forum bo przestalo mi sie tutaj podobac. bylo milo ale sie skonczylo. dzieki za wszystkie porady i opinie. moze sie jeszcze kiedys spotkamy w sieci...

pozdrawiam wszystkich milosnikow tasmociagow!

Chaos - to miejsce, to nie tylko strona internetowa. To my wszyscy....ludzie ! Chyba nie zasłużyliśmy sobie niczym na to, abyś tak poprostu sobie odszedł. Zastanów się jeszcze...

Serdecznie dziękuję Koledzy za spotkania.

Migruję w bliżej nieokreslony niebyt.

Forma portalu jaką nam zaproponowano jest dla mnie nie do przyjęcia.

Życzę każdemu zapełnienia regałów najznamienitszymi konstrukcjami jakie powstały w ubiegłum 100-leciu.

Pozdrawiam,

Filip Michalski

Chaos - to miejsce, to nie tylko strona internetowa. To my wszyscy....ludzie ! Chyba nie zasłużyliśmy sobie niczym na to, abyś tak poprostu sobie odszedł. Zastanów się jeszcze...

Dokładnie. Dajmy szansę Administratorom na dopracowanie tych kilku uciążliwych drobiazgów. Do wyglądu ja na pewno się przyzwyczaję. Jestem pewien, że jakby zmiana była dokładnie w drugą stronę ( czyli z obecnego wyglądu na stary) to także były by głosy, że jest tragiczny. Polacy to już tak mają, że muszą zawsze narzekać.

Dopóki na bocznicy jest jasno napisane : " Ogłoszenie Uwaga: trwa migracja forum" to chyba jasne jest, że w ciągu sekundy wszystko od razu nie zagra,

wprawdzie sama grafika nowego forum niekoniecznie jest praktyczna i dobrze widoczna jak poprzednia, to zapewne przyzwyczaimy się jak i do innych zmienionych stron, tak już jest i nic z tym nie zrobimy, trochę cierpliwości, szkoda nerwów..

Witam.

Ma ktoś może serwisówkę do Decka Schneider Team 6041C?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Popieram! Szkoda byś odszedł tylko dla tego że zmieniono design itp...

To forum jest kopalnią zapomnianej już wiedzy w świecie MP3-jek i innego badziewia, i wielu z nas nie poradziło by sobie samemu w trudnej sztuce przywracania życia naszym taśmociągom oraz nadawania im dawnego blasku. Bardzo się dużo tu nauczyłem od naszych kolegów, którzy bezinteresownie pomagają innym. Dlatego dzięki im wielkie i czekam na dalsze ciekawe tematy na tym forum , czego i tobie życzę. Pozdrawiam Serdecznie, więcej wiary. Jacek.

Ale chwila, moment, co jest dla Was ważniejsze, pedalskie kolorki forum, czy Wasze prawdziwe zainteresowania, ludzie którzy podzielają Wasze hobby, pomagają Wam? Jeśli to pierwsze, to ok.

Tylko pamiętajcie, że nie Ważne jak to forum wygląda, ważne jest to, że Ja i wielu z Nas nie zależy na kolorystyce, wyglądzie, tylko na wiedzy, doświadczeniu i magii związanej z magnetofonami! To nas powinno trzymać i wyróżniać wśród hołoty tego forum!

A może Was tu trzymał wygląd forum a nie magnetofony i ludzie? - oczywiście sam w to nie wierze, ale sami zadajcie sobie to pytanie....

Przepraszam za te słowa, ale coś we mnie pękło po tym co tu przeczytałem!

co tu się dzieje!!?

Elspiro spokojnie to tylko idzie NOWE. Idzie wolno, ale zawsze nowe to nowe.

Pisanie narazie to droga przez mękę. Cóż zmiany wymagają poświęceń.

Vlado

SirJack7, neomammut, fotek, dobrze piszecie. To forum, a dokładniej te kilka analogowych wątków to przede wszystkim MY, oraz ogromna wiedza i doświadczenie zawarte we wpisach nas wszystkich. Jeżeli ktoś chce z tego rezygnować z powodu przejściowych uciążliwości lub "innej" grafiki to robi MI przykrość. Myślałem, że co innego nas tu trzyma razem, mam nadzieję, że się nie myliłem.

Pozdrawiam wszystkich wytrwałych i tej wytrwałości życzę wszystkim.

Wojtek

Wojtek

Panowie spokojnie :-)

To że jedna osoba inaczej niż my traktuje to forum nie znaczy od razu że wszyscy :-)

Ja nie mam żadnych obaw wobec Was, i tez mi przykro w jaki sposób zadziałał kolega Chaos,

ale tu nic się już nie zrobi, a my i tak pozostaniemy !:-)

"Ocasek:

Serdecznie dziękuję Koledzy za spotkania.

Migruję w bliżej nieokreslony niebyt.

Forma portalu jaką nam zaproponowano jest dla mnie nie do przyjęcia.

Życzę każdemu zapełnienia regałów najznamienitszymi konstrukcjami jakie powstały w ubiegłum 100-leciu.

Pozdrawiam,

Filip Michalski"

Chyba jednak już dwie osoby... :/

...Miejmy nadzieję , że ostatnia.

Ale może "zarazimy analogowo" 20 innych osób, którym wygląd forum obojętny :-)

Bez obaw :-)Po prostu kontynuujmy :-)

Wkrótce zdjęcia tajemniczego Visonika który dotarł w me progi :-)

Będzie to coś innego niż zwykle, zapewniam :-))

No właśnie Musiko, gdzie te foty?! :) Bo już ząbki mi skaczą!

Mój TC-765 jest już prawie gotowy, jeszcze tylko diody muszę kupić, ale to jak będzie większy zastrzyk gotówki, bo teraz nie mogę niczego wydać.... :(

• Pokaż nowe odpowiedzi