Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

oraz wycinaniem różnych przedmiotów.

Tak jak pisałem nie znam tematu więc moge się mylić ale wycinanie laserowe kojarzy mi się z wycinaniem płaskich elementów np. z arkusza blachy, płytki ceramicznej.

Czy można wyciąć element przestrzenny typu kółko z 'tulejką\kołnierzem' (jako jedna bryła)?

M.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Nie można. Trzeba składać z dwóch elementów: kółko zębate z otworem + wtłoczony/wprasowany trzpień osadczy.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Nie można. Trzeba składać z dwóch elementów: kółko zębate z otworem + wtłoczony/wprasowany trzpień osadczy.

Tak jak pisze kangie nie da się całego elementu wyciąć!!!

Kto ma luźne 3500zł ?

CT 95 właśnie się pojawił

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muda44
Gość rydz

(Konto usunięte)

Do muda44

Nie dziwi mnie że kupujesz ostatnio zepsuty złom od oszołomów / innych naciągaczy, i ten link jeszcze AUDIO EXTASA.

Edytowane przez rydz

1/50 negatyw to chyba nie jest źle .

Inne oszołomy za niego wołają po 5-6000zł .

Nie wyświetlają mi się zdjęcia .

Link wkleiłem w naszym , tu forum . Może ktoś będzie zainteresowany a czy kupi , jest sens , warto ryzykować - już sam decyzje podejmie .

Dla mnie 3500zł na teraz to za duzo jak na decka . Teraz , nie wiem co będzie za jakiś czas i czy jest sens dopłacać tyle ze nieco lepiej do obecnego S710.

Będzie i musi być lepiej ( jak ma mały przebieg i nie grzebany ) ale ten model to raczej do kolekcji a nie używania na co dzień .

Edytowane przez muda44

Audio Extasa ma zawyżone ceny, podobno te magnetofony tak dobrze nie wyglądają jak na zdjęciach i podobno nie zawsze wszystko dojeżdża :)

>>Kasjel

W niedziele postaram się rozkręcić dziada i zrobić fotkę :) Z góry już dziękuję!

>>manius59

Ok, dzięki za info i tak jak wyżej napisałem, w niedziele dam fotkę. I także z góry dziękuję!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Witam,

pewnie to ten Pioneer 95.

Ktoś z Kolegów pisał niegdyś o miękkich głowicach w tym modelu.

To prawda?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jest do kupienia nowy blok z głowicami do CT-95:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

CT 95 ma ponoc wyjatkowo miekkie głowice . Taki blok jakis czas temu ponoc poszedł za 1800zł .

Andrzej z Rabki lubi wystawiac takie ceny ale to nie ma nic wspolnego z faktyczna cena za jaka chce sprzedac

Witam wszystkich.

Od dłuższego czasu czytam forum. Od dawna intreresują mnie decki. Niestety od niedawna odkryłem, że mój technics RSBX 747 to nie jest szczyt marzeń. W związku z czym zacząłem czytać forum w celu dokonania wyboru magnetofonu. W rezultacie kupiłem AKAI Gx 75. Według mnie świetny deck. Niestety apetyt rośnie w miarę jedzenia i postanowiłem kupić innego dobrego decka. I tu wybór padł na ONKYO ta 2570. Udało się dostać sprzęt w świetnym stanie. Gra baaardzo dobrze, choć zupełnie inaczej niż AKAI. Męczy mnie tylko to, że ma spaloną żarówkę od podświetlenia kasety. Chciałbym ją wymienić, a w serwisówce brak wystarczających informacji jak się do tego zabrać. Na forum temat się już pojawił, ale dalej nie wiem jak się dostać do tej żarówki. Może ktoś z forumowiczów podpowie jakie elementy trzeba demontować i jaka to żarówka ( napięcie, moc).

Pozdrawiam wszystkich Wojciech.

Ciepło mnie sie zrobiło przy zgrywaniu na taśmę metalową :

Tia .:)

Ukryta Zawartość

Daj spokój ...Audio Exstasa nabija ceny tak aby "szrot" vintage z alledrogo wydawał sie atrakcyjny ;)

CT 95 ma ponoc wyjatkowo miekkie głowice .

Raczej zarzniete a nie miękkie .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Luk77

Witam wszystkich.

Od dłuższego czasu czytam forum. Od dawna intreresują mnie decki. Niestety od niedawna odkryłem, że mój technics RSBX 747 to nie jest szczyt marzeń. W związku z czym zacząłem czytać forum w celu dokonania wyboru magnetofonu. W rezultacie kupiłem AKAI Gx 75. Według mnie świetny deck. Niestety apetyt rośnie w miarę jedzenia i postanowiłem kupić innego dobrego decka. I tu wybór padł na ONKYO ta 2570. Udało się dostać sprzęt w świetnym stanie. Gra baaardzo dobrze, choć zupełnie inaczej niż AKAI. Męczy mnie tylko to, że ma spaloną żarówkę od podświetlenia kasety. Chciałbym ją wymienić, a w serwisówce brak wystarczających informacji jak się do tego zabrać. Na forum temat się już pojawił, ale dalej nie wiem jak się dostać do tej żarówki. Może ktoś z forumowiczów podpowie jakie elementy trzeba demontować i jaka to żarówka ( napięcie, moc).

Pozdrawiam wszystkich Wojciech.

Witaj. Tu masz informacje dotyczące wymiany żarówki w Onkyo TA 2570.....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak jak pisałem nie znam tematu więc moge się mylić ale wycinanie laserowe kojarzy mi się z wycinaniem płaskich elementów np. z arkusza blachy, płytki ceramicznej.

Czy można wyciąć element przestrzenny typu kółko z 'tulejkąkołnierzem' (jako jedna bryła)?

M.

A tego nie można przypadkiem zrobić na drukarce 3D

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do Kasjela.

Te informacje na temat wymiany czytałem. Chodzi mi głównie o to co trzeba odkręcić żeby dostać się do żarówki.

Pozdrawiam.

Tia .:)

Ukryta Zawartość

Niestety, ale ta kategoria sprzętu zaczyna się pomału przeobrażać w tak zwane białe kruki. A gdy do tego jeszcze dojdzie usznowanie i bardzo dobry stan techniczny...

Mnie takie ceny wcale nie dziwią. Nie dlatego, że tyle stale noszę przy sobie kieszonkowego, o nie. Ale już kiedyś się przez coś takiego przeszło. Mój pierwszy odtwarzacz CD z pewexu kosztował mnie kilka (absolutnie całych) moich ówczesnych miesięcznych pensji. A to wtedy nie było nawet 200 dol.

Ukryta Zawartość

Raczej zarzniete a nie miękkie .

Stan danego egzemplarza pomińmy ale w stosunku do starych nawet zwykłych głowic Pioneera te ponoć są zdecydowanie miękkie i cholernie drogie .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do Kasjela.

Dziekuję.

Przeczytałem te informacje na temat wymiany żarówki oświetlenia kieszeni w ONKYO. Dalej jednak nie wiem czy wystarczy odkręcić obudowę górną, czy trzeba demontować panel przedni magnetofonu.

pytanie do fachowców od yamahy - moja niegdys "najlepsza" kx580 uzywana permanentnie do odtwarzania "obcych" taśm się zbuntowała - na wyjsciu rca i sluchawkowym slychac delikatne ale bardzo irytujące klikanie/pykanie - dokladnie takie jak na starcie plyt tloczonych w 45rpm..

zakłocenia wchodza przed dolby - przy B sa duzo ciszej, przy C nie slychac nic, przy S tez, ale coś jest na rzeczy.

niby jest to ciche, ale z czasem bedzie coraz gorzej - zetknął sie ktoś z tym? w nakach od razu podejrzenie szło w strone orange-caps-disease, ale nie wygooglałem nic o tej przypadłości w relatywnie nowych yamahach ;/

• Pokaż nowe odpowiedzi