Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro są ludzie skłonni kupić np. sieciówkę za kilkanaście tysięcy, może znajdzie się osoba która wyłoży te 2000 za ZK-140T. Różnica jest taka, że przy produkcie Unitry rolę odgrywa sentyment i jest to wybaczalne. W drugim przypadku nie ma usprawiedliwienia, przyczyna jest tylko jedna. Głupota. I wcale nie dlatego, że suma kilkunastu tysięcy za kabel jest absurdem ;)

Ja dopiero wstałem i... odnośnie crazy - aukcja nr 5872084084 na Alle...

Trochę duży. Ale jest za ciut mniejsze pieniądze "walkman" i to z nagrywaniem! 6684914752 :)

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

Głupota. I wcale nie dlatego, że suma kilkunastu tysięcy za kabel jest absurdem ;)

Są tacy którzy mają więcej w kieszeni niż w głowie. Można się dowartościować, a na innych popatrzeć z góry... patrz ile dałem.

Ale jest za ciut mniejsze pieniądze "walkman"

Mam cały zestaw i na 99,99% nigdy nie używany. Może całość byłaby tyle warta, ale jak to sprawdzić? Tylko aukcja, a nie "kup teraz"... ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jprdl!

Na A. zafoliowany Basf Metal Mmaxima IV 120 przedał się za jedyne 386,50.

a narzekamy na ceny magnetofonów. Kapitalny deck za tą kasetkę by był.

Mam cały zestaw i na 99,99% nigdy nie używany.

Oj nieładnie! Ktoś opierniczał się w "pracy" ;)

a narzekamy na ceny magnetofonów. Kapitalny deck za tą kasetkę by był.

... albo nawet kilka.

Jprdl!

Na A. zafoliowany Basf Metal Mmaxima IV 120 przedał się za jedyne 386,50.

Eeeeeeee nie ma się co podniecać ... .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tu poszła "sonka" za skromne 450 zł. A dlaczego? Bo jest "NAJLEPRZA" (słownictwo oryginalne z opisu aukcji) :D

Ukryta Zawartość

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

Oj nieładnie! Ktoś opierniczał się w "pracy" ;)

Bo mój jest - o ile dobrze pamiętam - z drugiej połowy lat 80-tych, bliżej końca pewnej epoki.

A że całość w "dziewiczym stanie" ;-), to chyba widać na zdjęciach z linku ;-). Wkradł się tam tylko jeden błąd - ten zamknięty to RS-1490. Ale różnią się tylko prędkością zapisu.

Edytowane przez ke_raj

Sk-victor, Artekk

Bardzo przepraszam za złe skojarzenia. Chodziło tylko o to, że normalni, nie zakręceni na punkcie magnetofonów, już śpią. Przeczytają swoje i tyle. A Wy czy ja siedzimy o 12 w nocy (albo dłużej...) i piszemy o magnetofonach. Zamiast spać. Obym wyraził się wystarczająco jasno :).

Nie miałem, nie mam i nie będę miał zamiaru obrażać w jakikolwiek sposób uczestników tej dyskusji. Za zwrócenie uwagi na niejasności-dziękuję.

stereo-hifi com

Mamut... o tej porze funkcjonują tylko ... normalni inaczej.:-)

Widzę po sobie. Wstaję o szóstej rano do roboty a siedzę do późna i piszę na Forum. Rodzina się dziwnie na mnie patrzy :).

stereo-hifi com

henjot,

Ja też jestem wiekowy, ale nie wypada używać słów PUZO. Wstaw sobie odpowiednie samogłoski pomiędzy spółgłoski.

Wysoka cena Sony Super Metal Master jakoś łatwiej przechodzi mi przez mózg, bo to zawsze była bardzo droga kaseta o bardzo nietypowej budowie, więc w jakimś sensie jej cena jest uzasadniona zarówno kosztami i wyjątkowością budowy, jak i osiągami - to jest BARDZO dobra kaseta.

A wyjątkowość BASF Metal Maxima bierze się po prostu tylko z tego, że jest dość stara i że nie było jej tak bardzo wiele. I tyle. Nie jest w żaden sposób niezwykła. W zasadzie można by sobie było w Photoshopie zrobić nowe etykiety i nakleić na BASFa Ferro Extra i mamy "prawie" to samo.

Bo mój jest - o ile dobrze pamiętam - z drugiej połowy lat 80-tych, bliżej końca pewnej epoki.

A że całość w "dziewiczym stanie" ;-), to chyba widać na zdjęciach z linku ;-). Wkradł się tam tylko jeden błąd - ten zamknięty to RS-1490. Ale różnią się tylko prędkością zapisu.

"Oprócz prezentowanego nagrywacza Elmasz produkował odtwarzacz do odsłuchiwania nagrań z nagrywaczy" . Trochę skomplikowali to wszystko i miniaturyzacja nie była ich najmocniejszą stroną.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

stereo-hifi.com

Ja dopiero wstałem i... odnośnie crazy - aukcja nr 5872084084 na Alle...

Etam, to jest permanentne crazy - wisi to od początku świata a zapamiętałem to ogłoszenie bo jest adresowane dla znawców a ja nim niestety nie jestem (dnia 30-go miesiąca 10-tego roku pańskiego ubiegłego w sąsiednim wątku tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) o tym ZK140 wspominaliśmy ;).

Ukryta Zawartość

Trochę skomplikowali to wszystko i miniaturyzacja nie była ich najmocniejszą stroną.

Jak na tamte czasy, to i tak źle to nie wygląda. Trochę elementów z importu, ale złożone dość solidnie. Nawet "Grundig" jakby lepiej poskładany. ;-)

A jeśli chodzi o prawa autorskie do mojego zdjęcia, to wyślę Ci informację na pw. ;-)))

olać to wszystko, dzisaj gadałem ze znajomym z forum......to wszystko złom nie ma co sie podniecać, życie zapier......a trzeba z niego korzystać a nie zostać "grabarzem" taśmy magnetofonowej tylko.

Co się stanie z Waszymi sprzętami jak Was nie będzie ?

Na alle szukają frajerów z portfelem i tyle

Edytowane przez Bilbo

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

życie zapier......a trzeba z niego korzystać a nie zostać "grabarzem" taśmy magnetofonowej tylko.

Dużo w tym prawdy - żyje się po to, aby z życia korzystać. Ale czasem trzeba zwolnić, odpocząć. Dla wielu ta niepozorna taśma i trochę "złomu" jest tym odpoczynkiem.

Też czasem mam dość, jak mi coś nie idzie w naprawie albo zwyczajnie brak mi czasu, albo cena odstrasza od zakupu. Ale jak już się zbiorę raz na ruski rok i zacznę dłubać przy jednym, słuchając drugiego, to wiem, że robię to, co lubię. I mniej już mam chęci na "zbieranie", a bardziej na szukanie czegoś nowego, czegoś szczebel wyżej, bardziej jakość niż ilość.

Dla mnie to tylko odskocznia, hobby w czasie wolnym i tyle, traktuje to jako dodatek do zycia zamiast innego relaksu, lubie czasami podlubac w magnetach i posluchac muzyki z tasmy.

-=SLAYER RUL3Z =-

Ukryta Zawartość

Tam też sporo kaset ciekawych mają

Ukryta Zawartość

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

Ukryta Zawartość

Tam też sporo kaset ciekawych mają

Około 37 zł. za sztukę wychodzi

Ukryta Zawartość

Sk-victor, Artekk

Bardzo przepraszam za złe skojarzenia. Chodziło tylko o to, że normalni, nie zakręceni na punkcie magnetofonów, już śpią. Przeczytają swoje i tyle. A Wy czy ja siedzimy o 12 w nocy (albo dłużej...) i piszemy o magnetofonach. Zamiast spać. Obym wyraził się wystarczająco jasno :).

Nie miałem, nie mam i nie będę miał zamiaru obrażać w jakikolwiek sposób uczestników tej dyskusji. Za zwrócenie uwagi na niejasności-dziękuję.

Weź na rozluźnienie - żartowałem przecież

Jprdl!

To taki test na działanie lewej półkuli mózgu...

Lubię kiedy gra muzyka...

Bilbo

'"Co się stanie z Waszymi sprzętami jak Was nie będzie ?" - tak daleko nie wybiegam do przodu. Wiadomo, różnie to bywa. Jeszcze nie zaraziłem moich latorośli "bakcylem magnetofonów", są na to jeszcze zbyt mali, ale muzyka gra w domu prawie na okrągło. Teren już przygotowany :).

Sk-victor

Już się rozluźniam, słuchając sobie muzyki :).

Oho, ktoś bardzo potrzebuje kasety pomiarowej. Na aukcji cena już przeskoczyła dwie stówki. A jak były Basf-y za stówę, to niektórzy kręcili nosem...

Edytowane przez MamutDK

stereo-hifi com

To taki test na działanie lewej półkuli mózgu...

Pi... pi... pi...... nijak nie mogę dopatrzyć się sinusoidy. tylko.___________________________________ :-(

Na Alle w podobnej cenie.

weź przetrzyj oczy najsampierw, fakt ze przesyłka pewnie drożej

a dla rozluxnienia to sobie postrzełałem on line w gry .....bo ile można wkółko słuhać .....

Jutro na warsztat idzie Onkyo 2250, piękny sprzęt, mechanizm prawie jak w Nakamichi BX choć koło zmachowe chyba cięższe jak widze, czy będzie wypas muzyczny ?

Edytowane przez Bilbo

Cenowe szaleństwo zatacza coraz szersze kręgi .

Dziś na giełdzie na Balickiej w Krakowie , SONY tck fx 66 - 260 zł .

Podobno sprawny ...

Onkyo int. coś tam , ( klawiatura w środku , wyświetlacz po prawej ) - 320 zł . Też podobno sprawny . Sporo Technicsów , ale że mnie nie rajcują nie pytałem o cenę .

Takie SONY w 2011 kosztował mnie 40 zł i jest sprawny .

Ciekawe jak długo ten pęd jeszcze potrwa .

A jeszcze dwa lata temu , jeden człowiek sprzedawał przepiękny odtwarzacz CD SONY z serii Espirit za 1200 zł , nie pamiętam nr modelu , był szampański i miał płytkę ładowaną od góry i zamykaną szklaną pokrywą , wydawało się drogo , ale był piękny .

czy będzie wypas muzyczny ?

Jeśli będzie - zapodaj wideo .

• Pokaż nowe odpowiedzi