Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Według wagi to chyba nie za bardzo bo na samym dole masz Technicsa RS 676 to OK, ale na samej górze Grundiga CF5500 a on do lekkich decków wcale nie należy :-)

Ładowałem wg kryteriów: "bezdomność", wymiary, waga.

Nie jest lekki muszę przyznać, ale jest bardziej niski niż ciężki :)

Dlatego proponuję abyście obejrzeli sobie zdjęcia Teac,a C1. Magnetofon wyglądający niemal identycznie z zewnątrz co mój C3 ale wewnątrz ! Sami zobaczcie !

Kasjelu błagam Cię: pisz dobrze o tym co posiadasz a nie o tym co chciałbyś lub chcielibyśmy posiąść. W przeciwnym razie nigdy ich nie posiądziemy. Z jakiego powodu do chyba się domyślasz ;)

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

Domyślam się. Teac,a C1 nie ma nawet na E Bay,u za to jest trochę lepszy od mojego C3-X za......735$ !!!

Jest aukcja C1 za 350US$. Stan 9/10. Tyle, że należy doliczyć koszta transportu ze Stanów, a że waży to bydlę ponad 18kg z opakowaniem to może to trochę kosztować. Z pewnością przesyłka droższa niż kosztował Twój C3 :)

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

Wszystkiego Dobrego Radosnych Świąt.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No Marian.

Tylko do diaska gdzie to wszystko jest podłączone ?

Zadnych kabli nie widać .

Jak nic potrzebny duży mikser i km kabli .

Bo Tak to sobie klocki tylko stoją ...

Znajdę Ci mikser tak na oko z 60 kanałów.

Zaskórniaki wyciągaj .

A skąd żeś ty chłopie wytrzasnął tego Studer,a ? ! Widzę tam np. dwie sztuki JVC KD-A55 które pamiętałem że masz ale ten Studer ? Ostatnio zaniedbałem wątek "Magnetofony szpulowe" i pewnie dlatego nic nie wiem.

Ojej manius - rewelacja !!! Widzę że srebro króluje u Ciebie. U mnie bardziej na czarno ;(

Lubię kiedy gra muzyka...

National Panasonic RS-263US, występujący również jako Technics.... Mam kłopot z wyjęciem tej padliny z obudowy. Odkręciłem dolny paździerz, oraz wszystkie śruby mocujące chasis do obudowy (5 szt). Wnętrzności są ruchome, ale coś jeszcze trzyma w okolicy klawiszy mechaniki. W poszukiwaniu ukrytej śruby odkręciłem też obie płyty z elektroniką, ale nic tu nie widzę. W internecie jest dostępny wyłącznie schemat, bez rysunku złożeniowego. Drugi dzień się z nim męczę, i pomyślałem że może ktoś z Was już się dobierał do tego modelu?

Spróbuj otworzyć kieszeń może puści górna pokrywa ?

A skąd żeś ty chłopie wytrzasnął tego Studer,a ? ! Widzę tam np. dwie sztuki JVC KD-A55 które pamiętałem że masz ale ten Studer ? Ostatnio zaniedbałem wątek "Magnetofony szpulowe" i pewnie dlatego nic nie wiem.Kasjel to faktycznie dawno nie zaglądałes na wątek magnetofony Szpulowe,bo studera mam od 2009roku.

Ja już zakończyłem teraz zostało nie wiele miejsca.

....

Ukryta Zawartość

post-19370-0-15193900-1492426059_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja już zakończyłem teraz zostało niewiele miejsca.

Śmiem twierdzić, że do sufitu są niewykorzystane przestrzenie ;)

... i jeszcze pozostałe dwie ściany!

Edytowane przez Aksamit

stereo-hifi.com

Tez już to sprawdzałem. Odkręcałem nawet dwie śruby w kieszeni, ale to nie ma związku, ponieważ cały środek jest luźny, i nawet odchyla się w pewnym zakresie razem z wnętrzem kieszeni. Coś trzyma w okolicy wspomnianych klawiszy. Podjąłem próbę "luzackiego wytrzęsienia" urządzenia z obudowy (czasami to działa ;) ), ale tym razem nic z tego....

Utknąłem, i proszę o pomoc. Model: RS-263US

Nie mam już więcej pomysłów. Ostatni pomysł jest taki żebyś spróbował naciskać kolejne klawisze sterowania to może puści albo coś jest pod "okienkiem" jeżeli nie jest podświetlane. Albo trzyma któryś z elementów toru przesuwu taśmy ? Tylna ścianka kieszeni zahacza o jakiś element mechanizmu ?

Zgadza sie ale to już byłby magazyn a nie kolekcja.

Manius do sufitu - nie dyskutuj. Przecież widać że pomieszczenie ma potencjał ;)

Manius do sufitu - nie dyskutuj. Przecież widać że pomieszczenie ma potencjał ;)

Oj Wituś nie kuś chcesz żeby walizka i obrazek od komunii wylądował na schodach a ja z nim he he he.

Oj Wituś nie kuś chcesz żeby walizka i obrazek od komunii wylądował na schodach a ja z nim he he he.

Oj tam ! 30 decków w te, czy 30 w tamte - nie zauważy. Zresztą to pomieszczenie chyba nie jest często odwiedzane przez wielce szanowna małżonkę. Przecież nie powiesz, że przychodzi kurze wycierać !

Przecież widać że pomieszczenie ma potencjał ;)

Ja bym powiedział, że dwa pomieszczenia biorąc pod uwagę kolor ścian i paneli podłogowych. Przed nagłą eksmisją można zabezpieczyć się fundując małżonce początek jej kolekcji. Ważne, by JEJ eksponaty nie były za drogie. Takie np. torebki bywają w cenach przekraczających koszt zakupu Dragona.

stereo-hifi.com

Zgadza się. Generalnie wyjazd do centrum handlowego z ładnymi ciuchami i oczywiście odpowiedni na to przeznaczony budżet, rozwiązuje dużo problemów z magnetofonami. Dowiedzione empirycznie.

Generalnie wyjazd do centrum handlowego z ładnymi ciuchami i oczywiście odpowiedni na to przeznaczony budżet,

Za duże ryzyko kupienia jednego z setek identycznych fatałaszków. Kobieta nie będzie zadowolona widząc, że inna czy też inne kobiety mają na sobie to samo. Lepiej pójść do małej galerii sztuki i kupić kobiecie coś niepowtarzalnego. Niech przymierzy i koniecznie trzeba powiedzieć to co ona chce/pragnie ( i lubi ) usłyszeć, że wygląda w tym przecudnie i pasuje do jej pięknych oczu. Rozmowy o kolejnych deckach nie zaczynamy zbyt wcześnie ... ;)

stereo-hifi.com

Dobrze, że moja żona tego nie czyta :D.

Z takimi wycieczkami z drugą połową trzeba poczekać z tydzień po świętach. Samopoczucie po obżarstwie z nimi związanym poprawia się średnio po tygodniu. Wcześniej, efekt uderzania w czułe punkty, nie zadziała :).

Manius59

Na dole pod Studerem widzę dwie zacne maszyny JVC. Jak się sprawują?

Aksamit

Chciałbym mieć tyle i takich "bezdomnych" maszyn. Pięknie teraz wyglądają. Dobry pomysł z tymi regałami i niezbyt kosztowny jak pisałeś. Gratuluję.

Edytowane przez MamutDK

stereo-hifi com

Zimowe wieczory są jak lekarstwo na duszę.

Może narażę się tutaj niektórym ,ale właśnie wyglada to jak magazyn nie kolekcja.

I dlaczego to nie jest podłączone?

Tego pojąć nie potrafię?Mirek masz racje ja też jeszcze wszystkiego nie ogarniam.

Ukryta Zawartość

post-19370-0-65897900-1492460087_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po pierwsze: problem oświetlenia z głowy. :)

Po drugie: problem ogrzewania z głowy. :)

Wszystkim niedowiarkom zamknąłeś pole do dyskusji. Pięknie to wygląda.

stereo-hifi com

Może narażę się tutaj niektórym ,ale właśnie wyglada to jak magazyn nie kolekcja.

I dlaczego to nie jest podłączone?

Tego pojąć nie potrafię?

a może dlatego, że ktoś przywiązuje wagę do zasilania i nie podłącza wszystkiego na pałę do przedłużacza za parę zł ? na dodatek kilometrowymi kablami sygnałowymi ?

Magnetofony czekają w kolejce na granie, jednorazowo maksymalnie dwóch słucham, ale mają komfortowe warunki. Zasilanie wpięte w ścianę i interkonekty przyzwoitej jakości do wzmacniacza, lub źródła (DAC) z którego nagrywam.

Nie widzę potrzeby jednoczesnego włączania "n" magnetofonów.

Też tak kiedyś miałem .

Ale dobijało mnie każdorazowe przekładanie kabli z klocka do klocka ..

Na szczęście od lat już tego problemu nie mam .

Zwyczajnie -przy tylu klockach wygoda się kłania .

Edytowane przez dulon184
<br />Tylna ścianka kieszeni zahacza o jakiś element mechanizmu ?<br /> <br /> <br />

A może trzeba przesunąć całą płytę w lewo lub w prawo. Nie ma tam jakichś zatrzasków lub nie jest to zawieszona na blaszkach?

Nak Nak.

Było troszkę główkowania z tym wyświetlaczem ale sprawa ogarnięta. Na szczęście sam deck w stanie idealnym.

Ukryta Zawartość

post-1944-0-71482900-1492550029_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sk-victor

"Nak Nak."

Kto tam? :)

Wiedziałem, że sobie poradzisz z tym wyświetlaczem. Najbardziej cieszy, że kolejna maszyna została odratowana od elektrośmietnika. Zwłaszcza, że to Nakamichi.

Ja siedziałem dziś kawał czasu nad Revoxem, ale nie udało mi się namierzyć usterki. Oczywiście, jeśli uda mi się odnaleźć felerny element, podzielę się wiedzą tutaj.

stereo-hifi com

Panowie;

odpaliłem magnetofon po dłuższej przerwie. Wszystko szło wspaniale aż tu nagle zapadła cisza na sekundę lub dwie po czym znów popłynęła muzyka. Stało się tak ze dwa trzy razy aż magnetofon zupełnie zamilkł. Brak odczytu na wskaźnikach, całość pracuje bezszmerowo...

jakaś podpowiedź?

Z góry dziękuję,

• Pokaż nowe odpowiedzi