Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Lepiej wszystko skasuj przed cięciem bo póżniej będziesz miał jakieś śmieci z brzegów ścieżek na foni

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Albo raczysz kpić albo z główeńką czyli z CUN-em coś nie tak jeżeli jakieś syfy były nagrane wykasować nawet dwukrotnie ale najpierw przemyć głowice nikomu czystość nie zaszkodzi znajomemu deck pozostawiał ślady poprzednich nagrań w tle i już chciał z nim iść do ginekologa a wystarczyło trochę zwykłego rozpuszczalnika i elektryczna szczoteczka do zębów na jeden paluszek.

Pozdrawiam

Zbyszek

A ta Uwertura to dobra jest?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeżeli facet nie będzie chciał za nią jak za woły to brać, nie jest to moja bajka mnie interesują wyłącznie dwie ścieżki w każda na 1/2 taśmy 1/4" cala czyli albo 2 x mono 1/8" dół 1/8" dół lub stereo 1/8" + 1/8" ale jak ktoś nie wydziwia tak jak ja to polecam.

Pozdrawiam

Zbyszek

Witam. Nie chcialem zakladac nowego watku poniewaz widze na tym obeznanych z tematyka.

Poszukuje najlepiej w wawie zakladu lub kogos kto naprawi mechanizm napinajacy tasme w kasecie w magnetofonie aiwa ad-f910.

Warszawa nie jest pustynią, najprostsze rozwiązanie to książka telefoniczna i obdzwonienie zakładów naprawczych, i skromna uwaga regulacja jest łatwa i prosta ale można ją w sposób nieodwracalny sp...ć odradzam więc McGyveryzm.

Pozdrawiam

Zbyszek

Korwin, 30 Lip 2007, 07:50

>Warszawa nie jest pustynią, najprostsze rozwiązanie to książka telefoniczna i obdzwonienie zakładów

>naprawczych, i skromna uwaga regulacja jest łatwa i prosta ale można ją w sposób nieodwracalny

>sp...ć odradzam więc McGyveryzm.

>Pozdrawiam

>Zbyszek

Wiem. Już dzwoniłem.Ale jak dotąd nikt nie chce się podjąć.

Ladnych pare lat temu miałem ten sam problem tylko w nizszym modelu.Załatwiłem problem. Ale tego zakładu już niema.

Mnie poradzono warsztat na Solcu. Solec 29. Telefon 022-629-33-68. Naprawa magnetofonu, o którym pisałem okazała sie ze względu na koszt kompletnie nieopłacalna. Teraz jest tam jeden z moich tunerów. Co do oceny (tej własnej), to jestem dopiero na etapie sprawdzania. Więcej do powiedzenia będę miał za tydzień. Polecono mi go jednak właśnie ze względu na magnetofony.

Do Lesia

Witaj zacznij zaraz srana, mam takie wrażenie, że facet dziś wstał z łóżka prawą nogą i się bez trudu załapiesz

pozdrawiam

Zbyszek

PS. Po śmierci Pana Jurka bez przerwy muszę się bawić w Zosię Samosię.

No i czytając parę ostatnich postów dojść można do wniosku że zrobiono nas jako społeczeństwo w balona.Jak się coś zepsuje to leworęcy nie naprawią i trzeba wyrzucić i kupić nowe.Podobno tak jest taniej-dla kogo ? raczej nie dla nas.Sam kiedyś prowadziłem taki punkt dla ludności ale jak mi ktoś powiedział że Chińskie jest takie tanie a to co naprawiałem nie psuło się i klient czesto nie wracał ;doszedłem do wniosku jak wielu innych, trzeba się przekwalifikować no i maruderzy zostali na lodzie i muszą kupować Chińszczyznę

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Mam skromne pytanie z jakiego ...ja się urwałeś, że wypisujesz takie bzdury, nie znasz ani sprzętu ani jego możliwości, cena sufitowa ale skoro za gównianą japońszczyznę trzeba dać podobną kwotę można jeszcze ją strawić, Wybierz zdjęcie pokazujące tylną ścianę decka przyjrzyj się dobrze.Polecam instrukcję serwisową schemat i instrukcję obsługi RZ 1547 z Bogenowskimi głowicami to Rolls Royce.

Pozdrawiam

Zbyszek

Do Rafaella

Pójdę do znajomego i systemem machniom wezmę od Niego RZ-1547 dwie sztuki na chodzie [to się poprostu nie psuje i będę miał dwukasetowca o mozłiwościach wręcz niesamowitych, jak się nudzisz wpadnij jestem sam w chacie i sporadycznie tylko dziób wystawiam na zewnątrz.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. Gdybym w swoich klamotach zaraz srana nie pogrzebał nie dokręcił nie dolutował to trzeba by było mnie leczyć albo odstrzelić.

Ten RZ to chyba nawet nie jest stereo. Bez przesady, ale po co to komu? CO mi po tych RS-ach z tyłu? Do czego mialbym niby to wykorzystac, a i w dobrą jakość dźwięku to jakoś szczerze wątpię.

Rafał

o mnie | ignoruj | PW

stat: 1266 / 2048 / 4

30 Lip 2007, 22:31

Mnie poradzono warsztat na Solcu. Solec 29. Telefon 022-629-33-68. Naprawa magnetofonu, o którym pisałem okazała sie ze względu na koszt kompletnie nieopłacalna. Teraz jest tam jeden z moich tunerów. Co do oceny (tej własnej), to jestem dopiero na etapie sprawdzania. Więcej do powiedzenia będę miał za tydzień. Polecono mi go jednak właśnie ze względu na magnetofony.

odpowiedz | zgłoś do moderacj

mam pytanie co do tego serwisu.Wzmacniacze tez naprawiają ? Chodzi o to czy nie wsadzaja byle czego byle grało ....

Grundig High Fidelity

Witaj Mzawek.Niech za odpowiedz posłuzy ci fakt,że facet{bo jest to firma jednoosobowa}walczy z moim szpulowym Philipsem już z dziesiaty miesiąc i za nic nie chce isc na skróty.Sprzet ma mieć dokładnie takie częsci jak jest w instrukcji serwisowej i ma działac jak nowy.Tyle to trwało,bo trzeba było czekac na częsci,ktore jakis domorosły 'fachowiec' pozamieniał.Ale juz wszystko jest i na dniach bede mógł sie nim cieszyć.O kosztach dzentelmeni nie mówią,ale cena jest znacznie niższa,niż w firmach,które odwiedziłem wczesniej.

W moim przypadku koszty byłyby niewielkie chyba .jako ze w starym wzmacniaczu cos nierówno kanały graja przy czym jeden sie grzeje .Mozliwe ze jakias diodka lub pierdółka.

Skoro polecasz to zadzwonie to tego Pana.

Grundig High Fidelity

Witajcie

Naprawiajcie bo warto z czegos co jest trupem zrobic kolekcjonerskie cacko i oby nie bylo tylko ozdoba ale i pracowalo jak u Korwina czy Jacka naprawa ma tylko sens jesli czegos chcemy uzywac , bo jesli ma ktos naprawiac i potem postawic to moze niech od razu nic nie robi bo to zbyteczne , pozdrawiam z Buskerud

audiomagia.blogspot.com

Ja walcze z BRAUN C2.Pojawiły sie jakies nierównomiernosci przesówu i wibracje wysokich tonów .Ogólnie sie rozjechał no ale grał u mnie tyle w 6 miesiecy co u innych 20 lat.No i ma 25 latekj.Ogólnie jakosc elementów jest na najwyzszym poziomie jaki mi było spotkac.Rozkrecałem wszystkie swoje decki kiedys to mam małe porównanie.Niestety kurwica mnie bierze nieziemska.Na regulacje sróbka w płytce nie reaguje z kaseta w kieszeni( bez kasety przyspiesza).Mimo dziur w zasranych w silnikach sróbokrecik nic nie łapie.Dałem za krótki duzo pasek do silnika napedzajacego lewa rolke to wy***rdalało bezpiecznik.Rozebrałem wszeljie starocie zeby wydłubac bezpieczniki( niestety nie kupiłem zapasu na wolumenie).No i ogólnie jajca bo chodzi znowu ale ten chyba WRMS sie rozjechał.Moze zasrana rolka...? Wyglada ok ale kto wie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

Daj spokoj z tym zlomem MZAWEK.

Spraw sobie tego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam pytanie techniczne.

Jak nagrywacie kasety? Zapelniacie do konca?

Przykladowo. Chce nagrac koncert, który trwa 79 minut. Jak go dzielicie, na jakiej dlugosci kasety nagrywacie, co robicie z resztą tasmy? Zapelniacie do konca byle czym??

To duża tragedia jak ulubiony magnet sie rozjedzie,czasem tak myśle co będzie za powiedzmy 10 lat,serwisów jak na lekarstwo,znawcy tych sprzętów(spece od naprawy) odejdą do krainy wiecznych łowów..i co wtedy jak reanimowac ulubiona maszyne,już teraz jest problem,ale co tam cieszmy się nimi póki działają,pokrzepia myśl że zawsze jakiś Niemiec znajdzie na dnie swojej szafy cudo i wystawi na ebay.Aż sobie zaraz odpale Pionka tylko co dzis słuchać hmm juz wiem dzis będzie Jan Bo.Pozdrawiam grono analogowe.

Reaper

Szkoda ze juz nie robia takich złomów.Ten C2/3 z dwoma predkosciami dobry pewnie ale za drogi...Ja juz licytuje nastepny c2 na czesci .W sumie to mnie pojebało według dzisiejszych norm.

Grundig High Fidelity

• Pokaż nowe odpowiedzi