Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Widzieliście kiedyś magnetofon z systemem Dolby Digital ??? :-))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No przecież sprzedający napisał wprost, że nie zna się na "odtwarzaczach kasetowych". Na nagrywaczach też się nie za bardzo zna...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeżeli miałbym inwestować kasę w ten model to bym wolał ją dołożyć do czegoś co na starcie zagra lepiej .

A w przypadku tego modelu o to nie trudno .

Ale to tylko moje zdanie ;)

Ja się nie upieram ani przy wymianie ani tym bardziej przy modyfikacjach (zwłaszcza kosztownych), na razie tak sobie gdybam i pytam o zdanie.

Skądinąd, moim zdaniem RS-B965 jest lepszy niż opinia o nim. Myślę, że to po części wina problemów sporej większości egzemplarzy z torem prowadzenia taśmy który po prostu wymagał dokładnej regulacji w fabrycznie nowych deckach. Opinia się popsuła i dalej poleciało.

Generalnie z Technicsem to jest trochę tak jak z disco polo (jasne że z grubsza biorąc) - nikt nie słucha, każdy zna, czyli Technics jest be -ale zazwyczaj kiedy ktoś zamieszcze zdjęcia swojego sprzętu, to gdzieś w zestawie jest Technics. I żeby nie było, nie mówię że każdy tak ma - napisałem z grubsza biorąc. :-)

Ale to tylko moje zdanie.

Skądinąd, moim zdaniem RS-B965 jest lepszy niż opinia o nim. Myślę, że to po części wina problemów sporej większości egzemplarzy z torem prowadzenia taśmy który po prostu wymagał dokładnej regulacji w fabrycznie nowych deckach. Opinia się popsuła i dalej poleciało.

Generalnie z Technicsem to jest trochę tak jak z disco polo (jasne że z grubsza biorąc) - nikt nie słucha, każdy zna, czyli Technics jest be -ale zazwyczaj kiedy ktoś zamieszcze zdjęcia swojego sprzętu, to gdzieś w zestawie jest Technics. I żeby nie było, nie mówię że każdy tak ma - napisałem z grubsza biorąc. :-)

Miałem w idealnym stanie technicznym i wizualnym .

606 grał lepiej . Wtedy też miałem 765 . 707 /727 jest dużo lepszy .

Za trochę styrany 965 wołają po 600zł . Za pół tej ceny jest Sony 750ES . Spróbuj , sam się przekonasz jaka jest różnica .

Do niedawna miałem 707 nie dla brzmienia ale podoba mi się ten wskaźnik wysterowania , ten techniczny wygląd i te cieniutkie diody od PLAY i REC .

Ja się nie upieram ani przy wymianie ani tym bardziej przy modyfikacjach (zwłaszcza kosztownych), na razie tak sobie gdybam i pytam o zdanie.

Ale to tylko moje zdanie.

Dla mnie fabryczny RS-B965 nie jest dobrym modelem. Problem polega na zbitej/zgaszonej średnicy, przy próbach kompensacji biasem dźwięk się jeszcze dodatkowo robi bardziej ostry. Nie lubię takiej prezentacji. Sam projekt magnetofonu jest dobry, tylko zastosowane części powodują, że deck nie gra. W sumie głowica jest ok, ale kondensatory, selektory sygnału, op ampy już nie. Żeby dobrze grał, trzeba to wszystko wymienić. Moim zdanie zaczynasz od tego co w nim jest ok... czyli głowicy.

Bardzo lubię ten magnetofon i zrobiłem tę modyfikację. Teraz deck reprezentuje wysoki poziom, tylko jeszcze ten hałasujący podczas startu choć bardzo precyzyjny mechanizm.

Moim zdaniem deck bez modyfikacji, ma słabszy dźwięk niż niższe modele Technicsa z tego rocznika. Bardzo fajnie gra prościutki RS-B565 czy ówczesny dwukasetowy top RS-TR555.

Zresztą bardzo mi się podoba wzornictwo tamtych klocków :)

Nie, no, niektórzy nie brukają sobie rąk ani uszu Technicsem! To marka dla parweniuszy.

Kto nie miał w życiu Technicsa, niech pierwszy podniesie kamień : D

Miałem w idealnym stanie technicznym i wizualnym .

606 grał lepiej . Wtedy też miałem 765 . 707 /727 jest dużo lepszy .

Za trochę styrany 965 wołają po 600zł . Za pół tej ceny jest Sony 750ES . Spróbuj , sam się przekonasz jaka jest różnica .

Do niedawna miałem 707 nie dla brzmienia ale podoba mi się ten wskaźnik wysterowania , ten techniczny wygląd i te cieniutkie diody od PLAY i REC .

Dawno, dawno temu w odległej galaktyce kumpel kupił nowego RS-BX606, ja moment wcześniej dwugłowicowego RS-B565. Mój grał lepiej, RS-BX606 bardziej sucho/ostry. Przyjemnie grał RS-BX808, dlatego później łyknąłem 828. Fajny był i miał pilota w kartonie, jako jedyny deck kasetowy Technicsa w Europie ;)

Jak ktoś nie lubi RS-B965 to faktycznie lepiej kupić coś innego, bo sporo trzeba zainwestować, żeby zagrał.

Głowice Canona (zresztą AX też produkował Canon) są nawet na Allegro za 55 zł z tym, że nie do końca do Technicsa bo widełki prowadzące taśmę mają z drugiej strony.

Takich kiedyś parę kupiłem i taką zamontowałem w modyfikowanym RS-B965 i śmiga aż miło... tak, że polecam.

Takich kiedyś parę kupiłem i taką zamontowałem w modyfikowanym RS-B965 i śmiga aż miło... tak, że polecam.

A co z widełkami ze złej strony zrobiłeś ??

Lubię kiedy gra muzyka...

A co z widełkami ze złej strony zrobiłeś ??

Nic, są po prostu z drugiej strony. Fotki nie zrobię bo czeka w serwisie na czujniki obrotów, czy jak to się fachowo nazywa. Może ktoś wie gdzie właściwie kupić?

Nic, są po prostu z drugiej strony. Fotki nie zrobię bo czeka w serwisie na czujniki obrotów, czy jak to się fachowo nazywa. Może ktoś wie gdzie właściwie kupić?

To tak trochę nie politycznie - bo regulacja skosu powinna być po przeciwnej niż widełki.

To tak trochę nie politycznie - bo regulacja skosu powinna być po przeciwnej niż widełki.

Wiesz ja się na tym bardziej znam z używania, testowania, porównywania. Nie jestem fachowcem, elektronikiem. Mi wszystkich modyfikacji dokonał fachowiec elektronik, w dodatku wielki miłośnik szpulek i większych taśm. Zrobił, powymieniał i gra pięknie, nagrywa też... może to nie polityczne, ale skuteczne :)

Nagrania dokonane na RS-B965 zmodyfikowanym pięknie brzmią odtwarzane również na RS-TR555, te w DBX też fajnie śmigają... to inny deck niż fabryczny ;)

Mi wszystkich modyfikacji dokonał fachowiec elektronik, w dodatku wielki miłośnik szpulek i większych taśm.

Czy fachowiec jest ogólnodostępny czy też tylko dla wtajemniczonych?

M.

Czy fachowiec jest ogólnodostępny czy też tylko dla wtajemniczonych?

M.

jmaciek niestety dla wtajemniczonych :( Zawsze muszę się zapowiadać, jak przyjadę (mieszka w innym mieście) czekam parę dni, jest telefon np. o 22, że możemy działać. Zabieram zabawki i siedzimy pół nocy... wiem, że brzmi to jak z powieści sensacyjnej, ale tak to mniej więcej wygląda... to takie spotkanie towarzysko hobbistyczne z nocnymi dyskusjami przy lutownicy o sprzęcie i losach świata tego... zresztą bardzo sympatyczne spotkania :)

Jak mi się coś psuje, to ostatnio taskam to do faceta u mnie w Krakowie i daje radę. Nawet mi naprawił mojego ukochanego Luxmana L-530, a to dość wredna maszyna w serwisie, choć w brzmieniu bajeczna :)

Zrobił mi też niedomagającego decka kasetowego Marantza SD-60. Kanały uciekały, cichły i to nie na prowadzeniu taśmy, tylko w elektronice coś fiksowało... zrobił. Przy okazji szukam SD-60 albo jeszcze lepiej SD-72 w wersji szampańskiej, najlepiej z boczkami. ten co posiadam jest czarny.

Cena jest całkiem dobra zważywszy na to, że jest to srebrny TA 2570. A one zawsze były droższe.

Kasjel masz rację zgadzam się srebrny zawsze droższy kolor ulubiony zwłaszcza przez nas.

Piękny srebrny Onkyo TA 2570 dostępny w umiarkowanej cenie i wiadomym miejscu :-)

Ślinie się na niego ale z tego nic. Kupiłem ostatnio tego Denona DR-M24HX nad którym nikt się nie chciał ulitować choć obiecywałem już żonie poprawę. Co prawda był taniutki ale ten już taki nie jest. Ciężkie jest życie wariata.

Edytowane przez sk-victor

Kasjel masz rację zgadzam się srebrny zawsze droższy kolor ulubiony zwłaszcza przez nas.

I Ty to mówisz Maniutek, mając w awtarku kocmołucha? Wstydź się :-)

Serdeczności.

Włodek.

Edytowane przez vlado

Ślinie się na niego ale z tego nic. Kupiłem ostatnio tego Denona DR-M24HX nad którym nikt się nie chciał ulitować choć obiecywałem już żonie poprawę. Co prawda był taniutki ale ten już taki nie jest.

Ja też bym go może kupił ale waliska i obrazek od komunij byłby na schodach

Ja też bym go może kupił ale waliska i obrazek od komunij byłby na schodach

Chociaż jakby wziąć żonę na jakieś większe zakupy....

I Ty to mówisz Maniutek, mając w awtarku kocmołucha? Wstydź się :-)

Serdeczności.

Włodek.

Już się wstydzę he he he ten mój kocmołuch kosztował kiedyś dwie stówy!!!!

Chociaż jakby wziąć żonę na jakieś większe zakupy....

Próbuj może się uda he he he najlepiej do galerii!!!

Mnie się udało kiedyś kupić srebrnego Onkyo TA 2570 za ok. 170zł. Po starannym czyszczeniu i wymianie pasków napędowych okazał się być w świetnym stanie. To naprawdę bardzo dobry magnetofon. Mówcie co chcecie......

Mnie się udało kiedyś kupić srebrnego Onkyo TA 2570 za ok. 170zł. Po starannym czyszczeniu i wymianie pasków napędowych okazał się być w świetnym stanie. To naprawdę bardzo dobry magnetofon. Mówcie co chcecie......

Nikt nie wątpi że deck jest warty ja by go kupił ale trochę krucho z kasą.

Odnośnie Onkyo. Wiem, że się czepiam, ale krew mnie zalewa, jak widzę takie fotografie toru przesuwu taśmy! Wszystkie zdjęcia w miarę ok, a jedno z dwóch najważniejszych (obok panela przedniego) rozmyte tam, gdzie nie trzeba... A może tam, gdzie trzeba...

Odnośnie Onkyo. Wiem, że się czepiam, ale krew mnie zalewa, jak widzę takie fotografie toru przesuwu taśmy! Wszystkie zdjęcia w miarę ok, a jedno z dwóch najważniejszych (obok panela przedniego) rozmyte tam, gdzie nie trzeba... A może tam, gdzie trzeba...

Zgadzam się zdjęcia jakieś nieostre, ale da się zauważyć,że obudowa ma "ślady użytkowania". Co do toru przesuwu taśmy to może gość nie ma dobrego aparatu?

Jednak wolę swojego , mimo że czarny. Ostatnio zastanawiałem się czy nie sprzedać, ale podłączyłem i posłuchałem i wydaje się, że szkoda go oddać. Gra bardzo dobrze. No i ten stan- ciężko się do czegoś przyczepić ( a przecież deck z 1987 roku).

Zgadzam się zdjęcia jakieś nieostre, ale da się zauważyć,że obudowa ma "ślady użytkowania". Co do toru przesuwu taśmy to może gość nie ma dobrego aparatu?

Jednak wolę swojego , mimo że czarny. Ostatnio zastanawiałem się czy nie sprzedać, ale podłączyłem i posłuchałem i wydaje się, że szkoda go oddać. Gra bardzo dobrze. No i ten stan- ciężko się do czegoś przyczepić ( a przecież deck z 1987 roku).

Przesadziłem z 1989 roku.

Ani tak, ani tak :-) Zaczął być sprzedawany w 1988.

No fakt sprawdziłem, zgadza się. Chodziło mi o to, że sprzęt ma tyle lat i tak dobrze wygląda.

Ładny on jest ale cena trochę nie ładna!!

To jest nieładna cena?? Ktoś wystawił czarnego za 699 ;-) Życzę mu powodzenia... :)

Ja miałem teraz ochotę na TA-2550 lub podobnego, ale postanowiłem najpierw doprowadzić do porządku przynajmniej część tego, co mam, tak więc kupiłem dość niedrogo ponoć 100% sprawnego KENWOODa KX-5010 z trochę sfatygowanym panelem, ale mam ten sam model z usterkami z panelem w idealnym stanie, więc poskładam z 2 jeden dobry.

No i będę musiał kupić parę głowic do innych decków.

• Pokaż nowe odpowiedzi