Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

może to kwestia ustawienia skosu, bo mój CT-959 bardzo ładnie odtwarza kasety nagrane na innych magnetofonach. Chyba, że to zupełnie inny magnetofon.

Być może to wina skosu głowicy, ale jest on ustawiony fabrycznie. Może kiedyś spróbuje go troszkę przestawić. CT-959 to może nie zupełnie inny deck, ale ma parę znaczących różnic np. amorficzną głowicę. Mój CT-S910 też jest bardzo tolerancyjny. No nic. Kupię tego który się pierwszy trafi w miarę dobrym stanie i rozsądnych pieniądzach.

Taaak.....a potem będzie narzekanie jak to magnetofony podrożały. A tu cena dobra i tania wysyłka i nic.

Jak kogoś odstrasza nieco podniszczona krawędź górna panela przedniego to jest na to sposób. Wystarczy wykonać taką fazkę pod kątem 45 stopni. Powstaje wówczas piękny srebrny pasek na górnej krawędzi. To nie jest oryginał ale wygląda z tym jeszcze ładniej i nikt kto nie zna tego decka nie zorientuje się że coś było robione.

Jak kogoś odstrasza nieco podniszczona krawędź górna panela przedniego to jest na to sposób. Wystarczy wykonać taką fazkę pod kątem 45 stopni. Powstaje wówczas piękny srebrny pasek na górnej krawędzi. To nie jest oryginał ale wygląda z tym jeszcze ładniej i nikt kto nie zna tego decka nie zorientuje się że coś było robione

Można też spróbować zamalować to czarną kredką do lakierów samochodowych. Ciekawe jak reszta w tym egzemplarzu - opis mniej niż lakoniczny.

Można też spróbować zamalować to czarną kredką do lakierów samochodowych. Ciekawe jak reszta w tym egzemplarzu - opis mniej niż lakoniczny.

Przyzwyczaiłem się, że w większości magnetofonów, które kupuję znajduję jakąś niespodziankę, mimo zapewnień sprzedających, że sprzęt jest sprawny. Pewnie coś będzie do zrobienia. To jednak bardzo popularny model, przewałkowany na tym forum wzdłuż i wszerz, więc raczej nie ma obaw, że będzie przeszkoda nie do przeskoczenia. Są forumowicze, którzy mają po kilka szt. tego modelu na stanie :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kupił za 200zł niejaki sk-victor . Był telefon podany. Człowiek bardzo sympatyczny szło potargować ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sk-victor

Lubię kiedy gra muzyka...

Ja się kiedyś srebrnego pozbyłem bo robiłem czystkę ale tęskniłem za nim. A że cena dobra i w razie czego nie będzie straty więc co było myśleć. Dzięki za linka ;)

Dzięki za linka ;)

Życzę, by deck okazał się zgodny z opisem :)

Nie wiem, czy dobrze widziałem, sprzedajesz może Denona DR-M44HX ? Jak oceniasz ten magnetofon ?

Generalnie bardzo dobrze, nie ma do niego żadnych zastrzeżeń, mechanika igła i reszta również, kalibruje dobrze ale ja jakoś nie kocham go. Obecnie pomijając szpulowce to z decków najwięcej używam Kenwooda KX-880HX. Super deck mimo że z kalibracją jest zabawa to jest naprawdę lepszy niż większość trzygłowicówek.

Super okazja ! Nic tylko brać :-))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Super okazja ! Nic tylko brać :-))

Ukryta Zawartość

Och dzięki dzięki ;) Tylko gdzieś mi się myszka zapodziała i nie mam jak klepnąć !!!

Ukryta Zawartość

Witam. Może ktoś mnie oświeci. W pioneer ct-93 próbuję zdjąć przeni panel. Odkręciłem wszystkie śrubki dookoła ale dalej coś trzyma między wyświetlaczem a przełącznikami. Tak w połowie tego panelu. Czy są jakieś śruby od środka? Nie wygląda by coś było pod wyświetlaczem. Czy może było to wklejane na jakąś taśmę dwustronną. Będę wdzięczny za podpowiedź.

Witam. Może ktoś mnie oświeci. W pioneer ct-93 próbuję zdjąć przeni panel. Odkręciłem wszystkie śrubki dookoła ale dalej coś trzyma między wyświetlaczem a przełącznikami. Tak w połowie tego panelu. Czy są jakieś śruby od środka? Nie wygląda by coś było pod wyświetlaczem. Czy może było to wklejane na jakąś taśmę dwustronną. Będę wdzięczny za podpowiedź.

Ja nie znam tego modelu ale poszukaj może zatrzasków plastikowych ?

Kieszeń nic nie blokuje.

Ja myślę że szkoda czasu na taki złom. W sumie mogę go od Ciebie wziąć jako uszkodzonego (hihihi)

W tym miejscu panel jest przyklejony na taki dość mocny klej. Weź suszarkę do włosów i grzej to miejsce. Jeżeli panel jest pierwszy raz demontowany to może iść ciężko, ale po podgrzaniu klej powinien puścić. Tak samo jest np. w CT-757.

Gwoli ścisłości 910-tka też ma.

Wiem o tym :).

Edytowane przez Mad_Man

Poddałem się. Może polecicie mi kogoś kto wymieniłby w CT-93 rolkę idlera?

Ale tam naprawdę nie ma cudów. Jak każdy mechanizm reference pioneera jest przykręcony 4 śrubami do plastikowego front panela. A aluminiowa część front panela przykręcona dolnymi śrubkami, górnymi śrubkami i taśmą pośrodku. Siłą, godnością, suszarką, (opalarką ???) i alu odejdzie. A potem to już wszystko na wierzchu.

Czy koniecznie trzeba zdjąć przedni panel żeby dostać się do idlera ? Może wystarczy wyjąć sam mechanizm albo nawet nie. Może wystarczy zdjąć osłonę kieszeni i czarną, fazowaną blaszkę osłonową pod którą znajduję się właśnie idler. Nie znam tego modelu ale w 757 i 777 tak to zrobiłem.

W.

Wojtek

Czy koniecznie trzeba zdjąć przedni panel żeby dostać się do idlera ? Może wystarczy wyjąć sam mechanizm albo nawet nie. Może wystarczy zdjąć osłonę kieszeni i czarną, fazowaną blaszkę osłonową pod którą znajduję się właśnie idler. Nie znam tego modelu ale w 757 i 777 tak to zrobiłem.

W.

Żeby w Pionnerze wyjąć mechanizm trzeba zdjąć alu-front bo pod nim są śrubki od mechanizmu. Kieszenie w Pioneerach nie pomagają w pracach "obsługowych".

Tak jak Filwoj napisał, można zmienić idlera bez wyciągania mechanizmu ale jest dużo trudniej, bo miejsca mało. Jak spadnie nam zabezpieczenie trzymające idler gdzieś w dolną część mechanizmu to będzie bardzo nieciekawie. Zdejmując alufront (7 wkrętów), odkręcając mechanizm (bodajże 6 wkrętów) i odpinając kilka taśm możemy wyjąć mechanizm na wierzch i mamy nieporównywalnie większy komfort pracy. Panel tak jak napisałem - podgrzać suszarką do włosów i musi się odkleić.

Edytowane przez Mad_Man
  • Pokaż nowe odpowiedzi