Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

He! Nigdy nie przypuszczałem, że wątek magnetofonowy może być przyozdobiony prawdziwą poezją !

No ale nasz Korwin od dawna to czyni, za co mu wielkie dzięki !

Czasem mam wrażenie, że tu w tym miejscu stało się coś niebanalnego ! Coś, co ma jakieś większe znaczenie. Ale może się mylę.....może to tylko tzw. "proza życia". Sam nie wiem......

Magnetofon jeśli jest wystarczająco mały i jest przenośny to jest po prostu doskonałyn narzędziem pracypracy wymuszającym wyjątkową koncentrację - ja nie piszę , ja dawni wiejscy idioci mówię wiersz a a magnetofon go zapisuje należę do tych nielicznych pojebańców bożych, którzy znależli własną metodę na dysleksję i dysgrafię

Pozdrawiam

Zbyszek

=> Korwin

Zbyszku, dwa dni temu oddałem do reanimacji UHER-a 4400 Report Stereo. Jak tylko będzie w formie umieszczę jego zdjęcia. Mam jeszcze do niego legendarne słuchawki Sennheiser HD 414 , które potrzebują odrobinę miłości. Mam nadzieję, że wszystko uda się załatwić w ciągu najbliższych 2 tyg., a to co zobaczysz będzie miodem na Twoje Serce. Zbyszku, Zdrowiej !

Pozdrawiam

Kto jeszcze nie ma tej "księgi czarów" niech się zaopatrzy, gdyż na prawdę warto!:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Pozdrawiam i dobrej nocy życzę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Swojego, którego dostałem od Marka reanimowałem osobiście jednak nie jeden ale więcej pasków jest do wymiany i smarowanie łożysk[ślizgowych] suche są jak pieprz i zabawa z futerałem.Połknąłem poranne lekarstwa i wracam do łóżka

Pozdrawiam Wszystkich

Zbyszek

==> KORWIN i KASJEL

Niezmiernie ciesze sie, ze wracacie do formy i dzieki temu to forum ponownie odzywa!

Nadrabialem ostatnio zaleglosci sledzac wpisy z ubieglych dwóch miesiecy i widze, ze nie bylo wam w tym czasie lekko.

Pracuje teraz sezonowo na maxa i nie mam niestety czasu pojawiac sie tu aktywnie, ale bede staral sie sledzic, co piszecie. Moje magnetofony na razie poszly w odstawke - zaczne w nich grzebac znowu w dlugie jesienno-zimowe wieczory. Na razie musze zarobic na zycie i mam nadzieje na nowe nabytki. A ciagle pojawia sie cos fajnego, czym warto by sie troche pobawic!

POzdrawiam wszystkich forumowiczów serdecznie! Do nastepnego razu...

Nie pozwoliłem w czasie nieobecności Kasjela zniszczyć jego wątek emigrantom, miałem jeszcze inne problemy i po prostu grzbiet osła nie wytzymał, rozumek jednak w czasie kilkudniowej [nie farmakologicznej śpiączki] uległ poprawie wiem już co mi jest do szczęścia potrzebne, jeszcze jeden Uher Report 4000 mono z regulacją przesuwu [mam trzy złomy]. Jedna z osób opluwana przy każdej okazji przez świerzo upieczonych [z sakrameckim zakalcem] guru nowego forum, załatwiła mi SONY WM-D6C,

nie podaję Jej nicka bo nawiedzeni z AH mogli by się zadławić własnym jadem, a ja nie jestem kaczka azby odlatywać za morze - nie ta pora zresztą TU SĄ MOJI PRZYJACIELE SPRAWDZENI W POWODZENIU I bIEDZIE TUTAJ TYM FORUM ŻYŁEM, ŻYJĘ I TUTAJ ZDECHNĘ

Pozdrawiam

Zbyszek

Ciągle piszemy o magnetofonach, zachwycamy się nimi, ale nie zapominajmy do czego one służą!Rzadko kto wspomina czego słucha, co nagrywa( oprócz Korwina )i z jakiego żródła.Z moich kaseciaków najczęściej leci rock z lat siedemdziesiątych.Nagrywam z czarnej płyty, ale z CD też czasami jakieś rarytasy pożyczone od kumpli sobie skopiuję....

Bawcie się kolekcjonujcie ale już bez mojego udziału, zabrakło mi i sił ochoty, mnie ostatnio oprócz tego co zrobił dla mnie Marek.R nic się nie udaje

Zbyszek

Marku

Kręci przewija ma stop pausę ale nie nagrywa i nie odtwarza, ogrzał się w domu i albo siadł jakiś tranzystor albo strzelił zimny lut, nie mam zielonego pojęcia jak go zaniosę do Mirka.

Pozdrawiam i dziękuję za wszystko

Zbyszek

Ja głównie słucham rocka elektronicznego, czyli Tangerine Dream,Kraftwerk,Klaus Schulze oraz J.M. Jarre,Vangelis. Nagrywam z czego się da, byle tylko mieć moją ulubioną muzykę !

Korwin - wygrałeś walkę o życie, a teraz w depresję wpadasz ? Co znaczy, że nic ci się nie udaje ?

Zobaczysz ! Wszystko będzie dobrze ! Niech no tylko słoneczko się trochę pokaże :-)

Ale może w czymś możemy ci pomóc ?

Korwin,przed wizytą w szpitalu,aby mnie pocieszyc,pisałeś,że raz pod wozem ,raz na wozie.Raz jest dołek,ale po nim musi nadejść górka.To przeciesz twoje słowa.Nie dawaj się.W końcu zawsze może być gorzej.

ja tez tak mam zbyszek.Ale czasami lepiej miec w nim przyjaciela.tak na wszelki wypadek.I nie zawieszaj głowy na płocie cholera... bo przykład masz DAWAĆ>Cholera.

Przegrałem z "ruskiego" (Melodja) wydania Pink Floyd "Delicate Sound of Thunder" na kasety TDK SA90 na CT-757 i tak właśnie słucham. Jutro przegram "Logos" Tangerine Dream też z czarnego krążka.

Pozdrawiam!

U mnie czeka jeszcze kilkadziesiąt analogów do przegrania. W tej kolekcji jest Uriah Heep, Deep Purple,Hendrix,Kiss,Jethro Tull,Pink Floyd itd.Tak więc dużo roboty przede mną...Właśnie po to między innymi warto żyć.Tyle pięknych dźwięków do wysłuchania :-)

Przykro mi ale większość tutejszego towarzystwa uprawia l'art pour l'art zbieractwo dla samego zbieractwa są bezwzględni, pazerni każdemu w obecnym wyścigu gotowi podłożyć nogę albo przegryźć gardło, ich wybór i mój wybór w dniu dzisiejszym jedna znajomość, a nawet przyjaźń mi się zakończyła

Zbyszek

Zbyszek, ja wszystko rozumiem, każdy ma czasem gorszy nastrój, czy podły humor, ba są nawet dołki czy wręcz wiosenna deprecha, ale nawet wiosenna deprecha Ci nie pomoże jak się wszyscy weźmiemy za Ciebie. Także pamiętaj, że bez takich tu, bo z nami nie ma lekko. A modyfikując lekko znane przysłowie, napiszę tak - RAZ NA WOZIE, RAZ W NAWOZIE.

Ale od tego są kumple, żeby rękę podać i z nawozu wyciągnąć. A poza tym to chyba zbyt dużo przeszedłeś i wygrałeś, żeby teraz na sam koniec się poddać. Musisz mieć świadomość, że wygrałeś dużo pojedynków i to ważnych pojedynków, więc nie mów na tutaj, że teraz poniesiesz porażkę i to w dodatku walkowerem.

Takiej opcji w ogóle nie ma, no chyba, że chcesz żebyśmy Cię wzięli w obroty. :)

Pozdrawiam i załamuj się. Wiosenna deprecha też minie. :)

Marek

Zbyszek, no kurna, ale przecież nie można generalizować. Fakt, że ludzie są różni, ale no tak niestety bywa, że czasem ktoś kto za przyjaciela się podaje, podkłada świnię. Ale nie lepiej wtedy zakończyć tylko tą znajomość? Przecież zawsze masz wybór. Jeden Cię zawiódł, to może drugi będzie lepszy.

paul_67,

ja to jestem że tak powiem chyba z innej bajki. Bo tak samo jak wolę stare kasety zamiast nowych, to i z muzą której słucham jest podobnie, wolę tę starszą. Tyle tylko, że ja akurat lubię takie gatunki, które chyba rzadko kto jeszcze pamięta. :) Mianowicie, Italo Disco i Eurodance to to co najbardziej lubię, a oprócz tego trochę elektroniki z gatunku Space typu: Laser Dance, Koto, Proxyon czy podobne projekty. No a co oprócz tego? Jean Michel Jarre i trochę tak bardziej popowo ale też z lat osiemdziesiatych typu: OMD, Kim Wilde, Bonnie Tyler itp. Starocie też lubię od lat 20-tych do 60-tych. :)

A źródła z których nagrywam? Przede wszystkim z CD i z MP3 bezpośrednio z kompa. Z płyt winylowych nie nagrywam bo nie mam gramofonu. Zdarza się też że z radia coś sporadycznie nagram lub z kasety.

"mariuszkaz"- jakie masz płyty Tangerine Dream ? Ja mam kilkanaście, a brat całe mnóstwo płyt z hard rockiem itp. Może wymienimy się CD-R ami. Potem można by sobie je przegrać na taśmę....

Witam.Zbyszek spokojnie wychodź na prostą. Jak mnie coś wk..wia - to spluwam do kibla i spuszczam wodę razem z tymi problemami - zawsze pomaga.A jak czemuś nie daję rady - to odpuszczam na jakiś czas i zapominam o tym. Potem nagle przychodzi rozwiązanie - rodzi się coś pięknego.Zresztą co tu pisać - to TY wielu ludziom pomagasz od lat - ta Twoja dobroć gdzieś krąży po wszechściecie, aż w końcu wróci do Ciebie.Życzę Ci zdrówka, zdrówka , zdrówka.Dzięki Bogu,że jest to forum - bo nigdy bym Cię nie poznał.A wiesz , że masz serdeczne pozdrowienia z Norwegii??

PS.Ja codziennie coś nagrywam - to koncert z radia, to kopia winyla lub cd - nie mogę normalnie funkcjonować jak nie posłucham sobie muzyki z taśmy, Pamiętacie dwie pierwsze płyty UFO ?? - tam są dopiero riffy gitarowe!!!!Serdecznie pozdrawiam wszystkich, a szczególnie Korwina i Marka-41 - Jacek

Bez przesady można powiedzieć, że Pan Zbyszek to legenda tego forum i nie tylko, dobry duch tego miejsca i autorytet wręcz niespotykany. Bez niego to naprawdę już nie to samo. Dlatego drogi Korwinie zdaj sobie sprawę z tego, że jesteś naszym dobrem narodowym i nikt tutaj nie potrafi sobie wyobrazić, że przestaniesz pisać.

Co do muzyki - ja jestem jednym z tych, którzy bez niej żyć absolutnie nie mogą. Moje magnetofony i inne sprzęty nie są jakimiś obiektami kolekcjonerskimi stojącymi na półce, są w ciągłym użyciu jak w czasach ich młodości. Bez przerwy coś nagrywam, z każdego źródła jakie się nawinie pod rękę. Gatunkowo zdecydowanie patrzę wstecz, do czasów kiedy muzyka miała duszę. I chociaż zdecydowanie jestem skrzywiony w stronę rocka, hard rocka, heavy metalu - to jednak na moich taśmach goszczą chyba wszelkie możliwe gatunki. Warunek jest jeden - muszę w nich czuć to COŚ, muszę czuć że artysta pozostawił w nich kawałek siebie. A to można wyczuć wbrew pozorom tak samo dobrze w King Crimson, jak i Alphaville.

Rafal1996 zgadzam się z Tobą - muzyka musi mieć to coś, nie dałem się nigdy zaszufladkować gatunkom, chociaż najbardziej lubię rock, hard rock, heavy, ale tak jak powiedziałem, muza musi wciągać tym czymś, a jaki to gatunek to sprawa mniej istotna.

Radmar ja też pamiętam Italo disco (np Mike Mareen) i Koto :) muszę sobie to jakoś wykombinować. W tamtych czasach miałem radiomagnetofon mono Kasprzak, parę stilonek i dwie TDK D 90... nagrywało się te rzeczy z audycji Fabiańskiego... mimo wszystko dobrze to wspominam, bo to moja młodość.

• Pokaż nowe odpowiedzi