Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w konfiguracji zestawu (kolumny i wzmacniacz) do CEC 420 i Lexicon Studio Alpha

mjazzga

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, w najbliższym czasie zamierzam zakupić sobie znów zestaw Hi-Fi. Do tej pory korzystałem z konfiguracji Tannoy M1 + NAD 304 i to "angielskie", ciepłe i głębokie brzmienie mi bardzo odpowiadało - chociaż jak pewnie wielu zauważy brakowało mu detalu. Niestety wspomniane urządzenia mi skradziono (częściowo z mojej głupoty).

Pierwotnie planowałem kupić identyczny zestaw, ale w sumie warto być otwartym stąd ten post :) Liczę na konstruktywne porady i polecenia.

O moich potrzebach:

Sprzęt planuję kupić używany - oba urządzenia powinny kosztować w okolicach 800 - 900 zł, nie więcej niż 1100 zł.

Sprzęt będzie na ten moment pracował z gramofonem CEC 420 (konieczne wejście phono we wzmacniaczu) oraz zewnętrzną kartą Lexicon Studio Alpha (oczywiście podpiętą do komputera). Na ten moment nie przewiduje zakupu odtwarzacza CD - cyfrowe wersje muzyki mogę mieć na komputerze, nie czuję plastików.

Przestrzał muzyki jakiej słucham jest ogromny i w związku z tym spodziewam się, że nie będzie możliwe dopasowanie sprzętu do wszystkich styli - stąd propozycja by brać po uwagę jazz (głównie młody polski), klasyczny rock (od Black Sabbath do Van der Graaf Generator), punk (głównie stary angielski), noise, industrial i szeroko pojęty eksperyment, ale NIE metal! Częściowo w tym zakresie barw mogą się też mieścić post-rockowe zespoły w skandynawskim stylu (Sigur Ros, Under Byen, mum, Efterklang etc.).

Liczę na konstruktywne propozycje :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.