Skocz do zawartości
IGNORED

Analityczne, szczegółowe słuchawki do 1500 zł

qqq88

Rekomendowane odpowiedzi

Sennheiser HD 600 Analityczne aż do bólu.

HD600 nie są analityczne aż do bólu. To słuchawki i równym i muzykalnym brzmieniu. Grają w sposób dość bezpieczny. Niemal każdy utwór brzmi na nich dobrze. Nie różnicują zbytnio nagrań, ale też nie przekazują emocji w taki sposób w jaki robią to np. AKG 701. Nie znaczy to, że słucha się nudno, ale brakuje im trochę efektu zaskoczenia. Bardzo lubię posłuchać sobie na nich różnych starych nagrań rockowych.

.

HD600 nie są analityczne aż do bólu. To słuchawki i równym i muzykalnym brzmieniu.

Ja nie wiem dlaczego jak ktoś napisze szczegółowe i analityczne, to połowa ludzi od razu myśli, że muszą przepiłowywać głowę piłą chirurgiczną i w tym samym momencie usuwać kamień nazębny z ucha wewnętrznego nie patrząc na wylewającą się krew.

Z PWN:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

1. «rozpatrywanie jakiegoś problemu, zjawiska z różnych stron w celu jego zrozumienia lub wyjaśnienia; też: wyjaśnienie lub opis, będące wynikiem takiego rozpatrywania»

2. «metoda badawcza polegająca na wyodrębnieniu z danej całości jej elementów i badaniu każdego z osobna»

Ukryta Zawartość

1. «dotyczący analizy»

2. «zdolny do wnikliwej analizy»

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) «dokładny, zawierający wiele szczegółów»

Żadne z tych określeń nie dyskryminuje tego, że

. Grają w sposób dość bezpieczny. Niemal każdy utwór brzmi na nich dobrze. Nie różnicują zbytnio nagrań

, a wręcz przeciwnie.

Jeśli zaś chodzi o słowo muzykalne to bardziej mi pasuje do HD650.

Ja osobiście przyznaje się bez bicia do tego iż lubię słuchawki w stylu grające taką V-ką .Szczerze prawie każde które tutaj opisano, a każde porównuję do moich tanich i ukochanych nad życie dużo tańszych Pioneer SE-A 1000.

Na szczęście każdy z nas ma inne gusta i dlatego to hobby jest jedyne w swoim rodzaju i możemy się rozwijać dzięki innym podobnym do nas ale nie takimi samymi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słuchałem HD650 i to też bardzo dobre słuchawki, ale dla mnie zbyt dociążone, takie mało lotne na górze pasma. Właściwie HD600 też zbytnio nie emanują powietrza w tym zakresie. Pod względem separacji dźwięków są analityczne, ale nie na tyle, aby ten dźwięki swobodnie zawieszać w przestrzeni. Plusem jest to, że nie cierpi na tym barwa. I chyba za to są lubiane, bo wykonują swoją pracę w sposób uniwersalny nie czyniąc nic ponad swoje siły. Równowaga w paśmie i dobry koloryt pozwala słuchać muzyki godzinami. Jeśli anatlityczność w wykonaniu Sennheisera jest w ten sposób definiowana, to mi to pasuje :)

.

HD600 są analityczne na swój sposób, ale to barwa i nasycenie są w nich takie urzekające.

Można słuchać godzinami.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Jak w temacie, szukam jak najbardziej szczegółowych słuchawek w kwocie do 1,5 tysiąca złotych. Muzyka to głównie metal, jazz fusion, rock.

możesz śmiało poszukać otwartych Audio -Technica AD700X .Bardzo detaliczne granie, w zasadzie brzmienie opiera się o wysokie tony.

Za 1500zł masz planary od HiFiMANa. Jeśli masz na pokładzie przyzwoity wzmacniacz to problem rozwiązany

http://sklep.rms.pl/hifiman-he-400-he400-sluchawki-przewodowe-audiofilskie-planarne-ortodynamiczne

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Jak chcesz szczegółowosc ponad przeciętną to polecam Audio Technica ATH900 x mam sam które nawiasem chcę sprzedać tak samo jak wszystkie inne graty.

Grają b dobrze analityczne

Sprzedam za nieduże pieniądze zakupione w listopadzie 2014 stan sklepowy używane b mało i chyba jeszcze na gwarancji

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.