Skocz do zawartości
IGNORED

Który router polecacie do współpracy z Auralic Mini

daru0105

Rekomendowane odpowiedzi

Firma Auralic rekomenduje takie routery

Netgear Nighthawk AC1900

Netgear Nighthawk AC1750

ASUS RT-AC68U

ASUS RT-AC66U

Linksys EA6900 AC1900

Ponieważ mam starego złoma i tak muszę coś kupić, co byście polecali?

A może inny tańszy o tych samych parametrach?

Niestety nie znam się na tym sprzęcie

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Nie ma co polemizować o powyższych modelach. To jest sprzęt aktualnie HI-END :) Osobiście używam ASUS RT-AC68U, jestem zadowolony. Możliwość tw. sieci dla gości, pasmo 5G i wiele innych mało przydatnych rzeczy :)

Najwygodniej to kupić router z wbudowanym modemem LTE i nadajnikiem 5Ghz dla świętego spokoju.

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Nie ma co polemizować o powyższych modelach. To jest sprzęt aktualnie HI-END :) Osobiście używam ASUS RT-AC68U, jestem zadowolony. Możliwość tw. sieci dla gości, pasmo 5G i wiele innych mało przydatnych rzeczy :)

No właśnie. Nie potrzeba mi bajerów. Ma to być prosty router do sieci domowej z zasięgiem dobrym na podwórko i piętro.

Nie wiem dlaczego Auralic poleca na swojej stronie akurat te (drogie rutery).

Auralic poleca właśnie dwa pasma.

5G do strumieniowania muzyki, a pasmem 2,4 resztę danych

" Separating 2.4G and 5G WiFi network from each other in your router can give better performance and reliability in your network streaming systems.

From the factory if you have a dual band router it will switch automatically between these frequencies depending on what's best for the device your using. This function is convenient as the router shows you only one network while it is operating with two at the same time actually. However, such setting may not be the best option for overall network performance.

Separating 2.4G and 5G WiFi network will ensure that important UPnP messages that are sent among the Lightning devices, your music library and your wireless control point (such as an iPad) have a better chance of getting through the router.

When you separate the two networks, you will have two unique wireless names listed: one for 2.4G and one for 5G, such as 'AURALiC' and AURALiC_5G'. Both networks are connected to each other but using different radio frequency. You can set your device to use only one WiFi network and that device will not join the other one automatically."

Kupiłem Linksys EA6900 AC1900 nowy za 400 zł.

Czekam na dostawę.

Można w zasadzie temat zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.