Skocz do zawartości
IGNORED

Który gramofon wybrać?

alienick

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko że ja pisałem o tym Pionku którego proponuje alienick a Ty o swoim pre . Parametry swoje , oscyloskop swoje a odsłuch też swoje , do dobrego pre potrzeba też i dobre power a czy stać go na nie i czy warto tak w ciemno ? Trochę dzielonych wzmacniaczy przerobiłem więc coś nie coś wiem w tym temacie :-)

Parametry swoje , oscyloskop swoje a odsłuch też swoje

zbudowałem preamp NAD 1000 i wiem jak gra, oczywiście po moich modyfikacjach gra jeszcze lepiej jak oryginał.

nie rozumie?

Ja też " nie rozumie ?" skoro zbudowałeś Nada 1000 i jest lepszy od orginału to po co się marnować na forum , każda szanująca się firma audio zatrudni takiego zdolnego konstruktora jak Ty .

Ja też " nie rozumie ?" skoro zbudowałeś Nada 1000 i jest lepszy od orginału to po co się marnować na forum

no bez przesady, mało to ludzi na tym forum "podkręca" jakość różnych urządzeń.

Często widzę na alledrogo te podkręcane kolumny , wzmacniacze itp. nie dość że przeważnie grają gorzej to i cena żałosna . Na As proponujmy sprzęt który gra jak producent wykonał i za normalne pieniążki - laikowi i innym będziesz pózniej proponował upgrade swoich typów ? Pan Abrahamsen wybitny konstruktor audio , ponoć robi upgrade Electrocompanietów , swoich dzieci ale nie wiem czy bym mu oddał moje .

w ostatnim wpisie zachowałeś się niegrzecznie.

scena stereo jest bardziej uporządkowana i preamp w całym paśmie nabrał większej rozdzielczości w stosunku do oryginału, więc przestań gdybać

A ja myślę, ze to Ty bzdury piszesz. Miałem już do czynienia z kilkoma "poprawiaczami oryginałów".

I nigdy więcej.

może masz pecha - to napewno

sęk w tym że sam nie potrafisz niczego dokonać więc po co ten jad?

No czymś musisz poprzeć swoje tezy .

we trójkę słuchaliśmy no i faktycznie - przecież bym bzdur nie pisał bo po co mi one i na dodatek nie dzielę się z nikim tą wiedzą.

poprawiłem dla siebie i tyle.

sęk w tym że sam nie potrafisz niczego dokonać więc po co ten jad?

Owszem, elektronikiem nie jestem. To nie jad, to doświadczenia z takimi domorosłymi "geniuszami elektroniki" jak Ty.

Owszem, elektronikiem nie jestem. To nie jad, to doświadczenia z takimi domorosłymi "geniuszami elektroniki" jak Ty.

a skąd wiesz jakim ja jestem "geniuszem"?

nie słuchałeś, nie widziałeś ale swoje durne trzy grosze musisz wcisnąć bo byłbyś chory.

powtarzam, nie uogólniaj.

Trójkę wielu ludzi słucha w naszym kraju , jedni ją lubią drudzy nie wszystko zależy od wieku i gustu (słuchu) .

idź chłopie spać bo zaczynasz pierdzielić :)

a skąd wiesz jakim ja jestem "geniuszem?

Wystarczy Cię poczytać. Takich jak Ty, na tym forum są dziesiątki. Jeden lepszy od drugiego. A wszyscy lepsi od producentów.

Wybacz, ale za dużo już słyszałem, żeby w bajki wierzyć. Możesz na to nabierać tych, co zaczynają. Pod warunkiem, ze nie są zbyt lotni.

Wystarczy Cię poczytać. Takich jak Ty, na tym forum są dziesiątki. Jeden lepszy od drugiego. A wszyscy lepsi od producentów.

Wybacz, ale za dużo już słyszałem, żeby w bajki wierzyć. Możesz na to nabierać tych, co zaczynają. Pod warunkiem, ze nie są zbyt lotni.

Userzy na tym forum są rewelacyjni, to jest coś nieprawdopodobnego, zmysły tych audiofilów są do tego stopnia rozwinięte że słyszą na odległość dziesiątek i setek kilometrów, a może to nie słuch tylko jakiś rodzaj telepatii, jednocześnie oprócz tego "czegoś" nie mają żadnych umiejętności elektronicznych lecz wypowiadają się w tym zakresie w taki sposób jakby te umiejętności posiadali - kuriozum :)

Taka postawa wywołuje we mnie wesołość i niech tak będzie. (następny żyjący w innej rzeczywistości, audiofilskiej oczywiście :D )

To inaczej, bo trochę się gubię. Co jest lepsze i czy znacznie - Pioneer SA 508/510 czy NAD 314? Ja mogę tylko stwierdzić że pionek mi się bardziej podoba. Gramofon dla przypomnienia to Pioneer PL-510A z wkładką Ortofon NF15XEII.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja mogę śmiało polecić Nad'a. Jak za te pieniądze to gra "przyzwoicie", a jak się go poprawi i zmodyfikuje to zaczyna grać "nieprzyzwoicie" dobrze:)

Preamp gramofonowy sam w sobie jest przeciętny.

Ukryta Zawartość

baza do tuningu, coś tam można wymienić :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja raczej w modyfikacje się nie będę na razie bawił:) ale dzięki. Właśnie wydaje mi się, że powinienem kierować się właśnie przedwzmacniaczem gramofonowym, bo skoro pod względem samego wzmacniacza i ma unitra spełniała założenia to i w pozostałych przypadkach się nie zawiodę.

Właśnie wydaje mi się, że powinienem kierować się właśnie przedwzmacniaczem gramofonowym

"Idziemy" oboje w różnych kierunkach: ja "dojrzewam" do... no wiesz wydajności komputerowej, SATA (C2D E7500 2.9 GHz lub C2D E8500 3,16 GHz), a Ty cofasz się.

Jeśli tak to kup Pioneera, cena niska, moc wystarczy, phono też OK - słuchałem go kilka lat.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.