Skocz do zawartości
IGNORED

Denon avc a1d, Denon avc a11sr,Denon a10se

Adicek1987

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie, chciałem się do wiedzieć co sądzicie o w. w modelach denona. Wiem ze nie sa to wzmacniacze stereo tylko wzmacniacze kd, ale ciekawi mnie jak te modele mają się pod względem dźwięku stereo do np wzmacniacza denon pma 1500r i innych w tej cenie. Z tego co wyczytałem te wzmacniacze kd kosztowały ponad 10.000zl.Moje pytanie brzmi czy trzykrotnie tańszy wzmacniacz steteo zagra lepiej niż te kd, nie jestem audiofilem i zastanawiam się nad kupnem któregoś z w. w kd

Wydaje mi się że 3 krotnie tańszy wzmacniacz zagra lepiej w stereo niż amplituner kd.

Poza tym sprzęt ten jest zbudowany do innej prezentacji i jeżeli chcesz zbudować system stereo

to skupił bym się właśnie na wzmacniaczu.

o ile pamiętam to ten a1 to półka wyżej od a11 i a10. Co się bardziej opłaci zależy od ceny, jak sprzęt ma być tylko do muzyki to też bym się w to nie pchal, jeśli też do kina to tak.

Pamiętaj o jednym pełno procesorów,i innych dodatków po latach się psuje,a wtedy taki klocek co kosztował nawet 30 tyś to tylko na złom,bo naprawa kosmicznie droga,więc to muzyki kup lepiej wzmacniacz ,nie ma się tam co psuć,prosta konstrukcja,bez daca i to najlepszy wybór,nie cyfrowy dwa trafa.

Popatrz na ogłoszenia ile tu ciekawych klocków od kolegów,nie koniecznie Denona.

posiadałem denona pma1500r,podobało mi sie jak grał, zależy mi głównie na muzyce, ale również lubię oglądać filmy z dobrym dzwiekiem., więc dlatego zastanawiałem się na kupnie ww amplitunerow, myślałem ze amplitunery które wymienilem dorównują dzwiekiem przynajmniej wzmacniaczom za okolo 3 tys.

Czyli taki pma1500r będzie lepszy od avc-a1d, avc-a11sr.? Opinie sa pochlebne na temat tych ampli

Mam ograniczony budżet max 1500zl na wzmak lub amplitune. DDlatego wyszukalem takie propozycje

jak masz w domu warunki i ochotę na wielokanalowe kino to bierz a1d, jeśli ma być tylko 2 kanały w kinie + muzyka to 1500r spokojnie da radę, tylko skąd wziąłeś cenę aż 1200 ?

widziałem jeszcze avc-a10 za bodajże 800-900.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.