Skocz do zawartości
IGNORED

Android TV jako transport?

maxglow

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś może potwierdzić lub podważyć dobrą jajość dźwięku przy zastosowaniu android tv. Zainstalować na tv jakąś dobrą aplikację-player i koaksjalem do rdaca.....Na ekranie okładka płyty, tekst i inne sieciowe dane..

Czy będzie bit perfect? W moim przypadku porównywać trzeba do pc audio z daphile.

Jeżeli jest gdzieś podobny temat to proszę o scalenie wątków.

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

https://www.audiostereo.pl/topic/127491-android-tv-jako-transport/

Zależy co to dla Ciebie dobra jakość, jakie masz oczekiwania itd.

Dla mnie dobra jakość z plików zaczyna się od lumin d1 w roli transportu. Tańszym rozwiązaniem może być ifi usb30 z PC ale to są tylko domysły. Nie miałem okazji porównać.

Zależy jaki masz dac , system itd. W dobrym systemie , umownie gdzie każdy klocek wart jest ponad 10tys , android tv będzie mezaliansem.

Ale mi kolego pomogłeś....

Napisałem, że rdaca arcam używam. Reszta sprzętu w profilu, a ty mi o transporcie za dziesiątki tysięcy piszesz.....

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Ale mi kolego pomogłeś....

Napisałem, że rdaca arcam używam. Reszta sprzętu w profilu, a ty mi o transporcie za dziesiątki tysięcy piszesz.....

A jakiej pomocy oczekujesz skoro nie wiadomo co to dla Ciebie dobra jakość...

Niestety z poziomu smartfona nie widzę po wejściu w "o mnie" jaki masz sprzęt.

Moim zdaniem lepiej niż z kompa nie będzie.

U mnie tv był słabym transportem. Podłączałem tylko na chwilę z ciekawości po optyku.

Ja kilka dni temu nabyłem właśnie tv box-a. Nazywa się MyGica, a ten właśnie ponieważ ma wyjścia RCA - jeszcze nie dorobiłem się DAC-a :)

Powód był taki, że poprzedni transport (stary odtw. multimedialny z tunerem) coraz częściej strajkował i za często musiałem bawić się w konwertowanie plików.

A ten odtwarza nawet trochę lepiej, tzn. złagodziła się góra i dociążył się odrobinę dół. No i odtworzy wszystko, co mu każę ;)

OT: filmy też lepiej odtwarza niż poprzedni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.