Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Mission 702e

exciter2610

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcialbym zapytac o to jaki powinienem wybrac wzmacniacz do powyzszych kolumn. Kolumny ufalo mi sie tanio dostac i chcialbym je zatrzymac. Przyznam, ze czytam i przegladam internet od wielu dni i im qiecej czytam tym mniej wiem ;-). Moj pokoj jest laczony z kuchnia i ma ok 8x4 metry. Kokumny beda staly ok 20 cm od sciany. Muzyka jakiej slucham to Depeche Mode, the cure, Nick Cave, Phil Collins. Oprocz tego troche jazzu, klasyki. Generalnie slucham muzyli spokojnej z malymi wyjatkami. Budzet do 1000 zl.

Z gory dziekuje za wszystkie rady.

Pozdrawiam

Szymon

https://www.audiostereo.pl/topic/127579-wzmacniacz-do-mission-702e/

Tu można poczytać o 702 ..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja proponuję poszukać coś z wzmacniaczy Rotela..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Mission 702e to jasne kolumny z lekko wycofaną górą. Są trochę przytłumione i raczej potrzebują wzmacniacza, który zaakcentuje im górne pasmo. Mogą zagrać ciepło z wzmacniaczem takim jak Marantz lub Denon czy Onkyo lub Sony z serii ES. Ale rozwiną skrzydła przy dynamicznym wzmacniaczu i także zagrają dynamicznie. Rotel to dobry kierunek. Jednak nie każdy model Rotela do nich się nadaje. Do 1000 zł. wybór jest taki: Rotel RA-820 AX - cena około 350zł. RA-931 - cena około 500-550 zł. Reszta Roteli zagra na nich zbyt jasno i ostro. Możesz ewentualnie wziąć jeszcze pod uwagę RA-960 BX. I to na tyle z Roteli. Ale pamiętaj w Rotelu nie znajdziesz ciągnącego się basu ani ciepełka, ale za to szybkość, dynamikę i przede wszystkim bardzo dobrą kontrolę basu. Nic nie będzie się zlewać. Jeśli preferujesz granie cieplejsze i także w miarę dynamiczne to Sony TA-F555 ES. Wszystko to wiekowe sprzęty i wiadomo, że trzeba się z tym liczyć. Nie kieruj się watami w tych modelach Rotela bo ze spokojem napędzą twoje kolumny. Rotel ma moc.

Kiedy napisalem ze mieszkam w Anglii nie mialem na mysli, ze mieszkam na koncu swiata, ale to, ze w porownaniu do Allegro angielski ebay jest dosc ubogi I nie wszystko co znalazlem na allegro jest tam dostepne. Wysylki z tak daleka nie biore pod uwage.. Z reszta niewazne, nie o tym chcialem pisac.

Do glosnikow udalo mi sie zakupic Rotel RA 840. Wszystko ladnie podlaczylem, odpalilem I okazalo sie ze jedna z kolumn trzeszczy. Na szczescie okazalo sie ze sprzedawca byl uczciwy I oddal pieniadze. Na ta chwile zostalem ze wzmacniaczem Rotel I odtwarzaczem CD Denon DCD520AE. Nie wiem jakie glosniki kupic zeby to jakos gralo. Moj budzet to max 1000 zl. W zwiazku z tym, ze sie nacialem nie jestem pewny czy jeszcze raz ryzykowac z zakupem kolumn uzywanych. Za wszelkie rady dotyczace tematu , a nie mojego polozenia geograficznego z gory dziekuje ;)

Moj budzet to max 1000 zl.

...

Za wszelkie rady dotyczace tematu , a nie mojego polozenia geograficznego z gory dziekuje ;)

To ja Ci powiem, że za 1000 zł. to w Anglii nic nie kupisz :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.