Skocz do zawartości
IGNORED

BR panas 460 czy 570 - dylemat wart 700 zł

burz

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie, czy blu-ray panasonika DBM-BDT570 jest wart ze względu na procesor (obróbka obrazu) oraz dźwięk dopłaty drugie tyle do DBM-BDT460? Pierwszy z nich kosztuje 1400 zł, drugi około 700.

Rzecz w tym, że dokonał żytwota na gwarancji mój Pioneer 450 (ok. 950 zł), z którego byłem zadowolony jeśli chodzi o obraz oraz dźwięk KD i dostawszy zwrot kasy - muszę wybrać następcę. Warunek podstawowy to dwa wyjścia HDMI. Powyższe panasy je mają, więc sprawa rozbija się o różnicę w cenie, bagatela x2. Obraz, jak sądzę, będzie podobnie wysokiej jakości w obu, ale jak z dźwiękiem? No i za co dopłacamy ponad drugie tyle?

Mam 460 i traktuję ją jako przejściówkę do UHD :) Kupiłem za 500 pln , także w tej cenie super sprzęt .

Audiofilem nie jestem , ale z Onkyo RZ 900 gra bardzo dobrze . Jak na takie pln .

Były na All..

Polska gwarancja , nówka . Moim zdaniem nie warto dokładać już na 570 , 700 . Za rok będzie następca UHD i cena napewno spadnie . Sony i Oppo wspólnie już pracują nad super odtwarzaczem .

• 2 tygodnie później...

Z zagranicznych testów wynika, że 570-tka może pochwalić się b. dobrym dźwiękiem, ponadto ma wyjście koaksjalne, komplet audio, regulowaną jasność i położenie napisów, nie mówiąc o świetnym obrazie i skalowaniu.

No i trafiłem za 1350 zł:)

Czekam na przesyłkę i porównam, jak się ma ten panas do zwalonego pionka.

Odpakowałem, podłączyłem...

Tak na szybko, po godzinie zabawy:

w porównaniu do mojego ś.p. pionka 450 panas jest baaardzo szybki i cichy, BR wczytuje moment. Obraz świetny, mnóstwo ustawień, na razie nic nie przestawiałem, wszystko domyślnie na zero, obraz jako "kino super jakość" (czy jakoś tak). Dźwięk (coax) bardziej rozdzielczy niż z pionka, przynajmniej tak mi się wydaje po kilku minutach brzęku mieczy w "Królu Arturze" i przelotach gołębi z płyty JMR "Aero" DTS.

Myślę, że to dobra decyzja była.

Też przez chwilę nad nim myślałem, ale kwota graniczna nie była do przeskoczenia, padło na tańszego panasa. Warunkiem numer jeden były 2xHDMI.

Jak soniak się sprawuje?

dla mnie też warunkiem było 2xhdmi, do wyboru był panasłonik,

cena, niestety jak za nowość ze znaczkiem sony,

duży plus za multiformat bo zależało mi na dvdaudio,

dobre skalowanie obrazu, jakość obrazu dvd jest więcej niż zadowalająca,

wydaje się że że puszczenie audio dedykowanym hdmi ma znaczenie,

jakieś dodatkowe funkcje typu hires audio (funkcja dsee) podbija kiloherce ale jakoś nie zauważyłem różnicy.

ps.

rozczarowany jestem, że np. spotify wymaga płatnego konta i współpracy ze smartfonem,

i na chwilę obecną podpięty zewnętrzy dysk usb z podziałem na partycję - a soniak widzi tylko jedną

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.