Skocz do zawartości
IGNORED

Amanero plus CO?...

MacP

Rekomendowane odpowiedzi

Na różnych forach, także tu można poczytać wiele pochlebnych opinii na temat odbiorników USB na układzie Amanero. Chciałem sobie popróbować czegoś niedrogiego w tej konfiguracji, ale wybór jest zadziwiająco mały. W większości nieco ambitniejszych DACów królują XMOSy, w tańszych - różne inne tanie układy, tymczasem Amanero stosuje "fabrycznie" chyba tylko Audio GD oraz L.K.S. - ciekawe czemu? Przecież aplikacja tego układu jest bardzo łatwa dzięki I2S.

Chyba w ogóle nie spotyka się też w przyrodzie konwerterów Amanero-SPDIF (no wiem, Amanero "wypuszcza" dane w formacie I2S, ale pewnie są proste układy konwertujące). W dodatku w zasadzie wszystko, co ma na pokładzie Amanero ma też DACa ES9018, którego nie za bardzo lubię.

Pytanie więc - czy ktoś zna/słyszał zestawienie tego układu z innym DAC, np. coś z AKG albo Wolfsonów?

Kusi mnie, by zainwestować w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , niestety z ES9018 (Chińczyk proponuje do niego płytkę Amanero jako opcję) - ale nic innego w sensownej cenie na ebayu nie widzę. Zna ktoś?

Mogę tez ew. odkupić jakąś ciekawą konstrukcję DIY, jeśli tu ktoś coś takiego sporządził :)

post-14729-0-21096800-1466352606_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/127802-amanero-plus-co/

Lampizatory wykorzystują Amanero ,dlatego.że ma pin MUTE i łatwo zaaplikować pasywne/bezpośrednie DSD.Ogólnie w PCM suchy i analityczny dżwięk.

Moim skromnym zdaniem wolę XMOS. LUCKIT z Rumuni ma dużo bardziej analogową prezentację i o niebo lepsze sterowniki dla Win.

Amanero w hurcie kosztuje śmiszne pieniadze i dlatego ładują go cinkie firmy.

https://www.audiostereo.pl/topic/127802-amanero-plus-co/#findComment-3858142
Gość traxman

(Konto usunięte)

i o niebo lepsze sterowniki dla Win.

Mam dokładnie odmienne zdanie o sterownikach, a raczej o działaniu Wx64, ale może to tylko mój przypadek.

Zresztą sa to stererowniki wypuszczone przez Xmos'a do swoich procesorów.

Łaczyłem Amanero z AD1955/AD1852 gra dobrze.

https://www.audiostereo.pl/topic/127802-amanero-plus-co/#findComment-3858169

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.