Skocz do zawartości
IGNORED

Co zagra lepiej?

sytri

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w planach mam zakup zestawu głośników tylko nie wiem co będzie lepsze myślałem o:

1.Edifier S760D + karta dźwiękowa sound blaster x7(wiem zestaw typowo pod pc)

2.Zestaw STX Electrino 250 + Denon PMA-720AE

Wiem że wymienione zestawy znacznie różnią się od siebie,ale nie wiem który zestaw się lepiej sprawdzi. Jeśli chodzi o mnie dużo słucham muzyki z dobrym basem i tu ten sub od edifiera robi wrażenie (240rms ) filmy też często oglądam ależ znowu jakość dzwieku STX Electrino 250 może być znacznie lepsza.Może któryś z was miał styczność z wymienionymi zestawami albo macie jakieś lepsze propozycje w kwocie 3500zł.

https://www.audiostereo.pl/topic/127842-co-zagra-lepiej/

Dzień dobry.

Obiektywnie szczególnie do muzyki znacznie lepiej sprawdzi się system, zbudowany na bazie wzmacniacza Denon i kolumn STX. Zresztą w budżecie 3.5 tys. zł. mizna zbudować naprawdę bardzo ciekawy zestaw.

Podaj proszę, jak duże jest Twoje pomieszczenie odsłuchowe?

Zakładając, że jest to około 18-25 m2, możesz zestaw zbudować także na bardzo dynamicznie grającym wzmacniaczu Yamaha A-S501 (http://q21.pl/yamaha-a-s501.html), bardziej równym NAD C326 BEE (http://q21.pl/nad-c326-bee.html). W kwestii kolumn spójrz koniecznie na Audio Pro Black Diamond v3 (http://q21.pl/audio-pro-black-diamond-v3.html) oraz Pylon Audio Opal 23 (http://q21.pl/pylon-audio-opal-23.html). Jak najbardziej jednak wchodzą w rachubę także wspomniane STX.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównana poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywisćie służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

https://www.audiostereo.pl/topic/127842-co-zagra-lepiej/#findComment-3857497

Dzień dobry.

Obiektywnie szczególnie do muzyki znacznie lepiej sprawdzi się system, zbudowany na bazie wzmacniacza Denon i kolumn STX. Zresztą w budżecie 3.5 tys. zł. mizna zbudować naprawdę bardzo ciekawy zestaw.

Podaj proszę, jak duże jest Twoje pomieszczenie odsłuchowe?

Zakładając, że jest to około 18-25 m2, możesz zestaw zbudować także na bardzo dynamicznie grającym wzmacniaczu Yamaha A-S501 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), bardziej równym NAD C326 BEE (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). W kwestii kolumn spójrz koniecznie na Audio Pro Black Diamond v3 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) oraz Pylon Audio Opal 23 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Jak najbardziej jednak wchodzą w rachubę także wspomniane STX.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównana poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywisćie służę pomocą.

Pokój wielkości 20m2. dziękuję za zainteresowanie tematem:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/127842-co-zagra-lepiej/#findComment-3857508

Wiem że wymienione zestawy znacznie różnią się od siebie,ale nie wiem który zestaw się lepiej sprawdzi. Jeśli chodzi o mnie dużo słucham muzyki z dobrym basem i tu ten sub od edifiera robi wrażenie (240rms )

to jeszcze o niczym nie mówi, miałem podobny zestaw (Creative GigaWorks S-750 THX 7.1 , 700W w RMS, z czego sub 210W i 7x70W w RMS, w sumie nadal jest podłączony do kompa i na 25m2) i powiem Ci, że to do kina tak ale z muzą już nie daje sobie tak rady jakby to zagrały wolnostojące podłogowe kolumny. To nie takie brzmienie o jakie mi chodziło dlatego zakupiłem tradycyjne kino d. (ampli, kolumny 5.1, odtwarzacz blu). Muzyki słucham przeważnie z samych frontów , przeważnie bo jeśli chodzi o pewne gatunki to wspomagam się subem (dużo niskiego basu z dużą dynamiką- klasyczna, filmowa, elektroniczna). A Ty jeśli w większymm stopniu słuchasz muzy to proponuję zestaw tradycyjny.

Zgodzę się w pewnym stopniu z Q21 ale czy można złożyć lepszy zestaw do 3,5 tys. Słuchałeś już tego zestawu STX i Denon. Jeśli nie to posłuchaj tego i jeśli spodoba Ci się to nie zastanawiaj się więcej bo im dłużej zwlekasz tym więcej niepewności i wybór robi się coraz trudniejszy.

Ze wzmaków zobacz na Xindak A-06, ciepłe brzmienie z dobrym basem. jest prawie 2x mocniejszy od Denona 720. Cena nieco wyższa od niego ale całość (wzmak+kolumny) chyba mieściłaby się w budżecie.

Nie miałem możliwości edycji więc wklejam poprawione

Wiem że wymienione zestawy znacznie różnią się od siebie,ale nie wiem który zestaw się lepiej sprawdzi. Jeśli chodzi o mnie dużo słucham muzyki z dobrym basem i tu ten sub od edifiera robi wrażenie (240rms )

to jeszcze o niczym nie mówi, miałem podobny zestaw (Creative GigaWorks S-750 THX 7.1 , 700W w RMS, z czego sub 210W i 7x70W w RMS, w sumie nadal jest podłączony do kompa i na 25m2) i powiem Ci, że to do kina tak ale z muzą już nie daje sobie tak rady jakby to zagrały wolnostojące podłogowe kolumny. To nie takie brzmienie o jakie mi chodziło dlatego zakupiłem tradycyjne kino d. (ampli, kolumny 5.1, odtwarzacz blu). Muzyki słucham przeważnie z samych frontów , przeważnie bo jeśli chodzi o pewne gatunki to wspomagam się subem (dużo niskiego basu z dużą dynamiką- klasyczna, filmowa, elektroniczna). A Ty jeśli w większymm stopniu słuchasz muzy to proponuję zestaw tradycyjny.

Zgodzę się w pewnym stopniu z Q21 ale czy można złożyć lepszy zestaw do 3,5 tys. Słuchałeś już tego zestawu STX i Denon. Jeśli nie to posłuchaj tego i jeśli spodoba Ci się to nie zastanawiaj się więcej bo im dłużej zwlekasz tym więcej niepewności i wybór robi się coraz trudniejszy.

Ze wzmaków zobacz na Xindak A-06, ciepłe brzmienie z dobrym basem. jest prawie 2x mocniejszy od Denona 720. Cena nieco wyższa od niego ale całość (wzmak+kolumny) chyba mieściłaby się w budżecie.

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

lub ten, duża możliwość podłaczanych żródeł : wejścia USB, wejście AMP IN przyda się gdybyś chciał jednak zbudować kino to ten wzmak mógłby służyć jako zewnętrzne końcówki mocy do napędzenia frontów, kupujesz amplituner z wyjściami PRE-OUT 5.1 i do frontowych wyjść PRE-OUT podłaczasz wzmaka a do niego frontowe kolumny, bardzo fajna sprawa bo gdy chcesz słuchać tylko muzy właczasz tylko wzmak i żródło (np odtwarzacz blu-ray połączony ze wzmakiem np kablem optycznym lub analogowymi RCA L i R ) a amplituner nie musi być włączony natomiast do filmu właczasz i wzmak i ampla do którego podłaczona jest reszta kolumn (surroundy i centralny no i sub) i gra i buczy. Wzmak z takim wejściem jaki ma Advance Acoustic jest przyszłościowym rozwiązaniem.

Ukryta Zawartość

myślę, że ten będzie najbardziej rozwojowym wyborem.

Ukryta Zawartość

Może czytając ten artykuł wybierzesz jakieś kolumny z proponowanych do współpracy z tym wzmakiem.

Fragment stamtąd:

"To mocny, i pełny dźwięk z dużym, nisko schodzącym basem. Góra raczej wycofana, choć nie słychać tego jak zamglenia. I duże wokale, naprawdę duże. Wszystkie te elementy są ważne, równoważne, jednak tym, co „ustawia” odbiór wzmacniacza X-i60 jest bas. A właściwie basiur."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/127842-co-zagra-lepiej/#findComment-3857821

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.