Skocz do zawartości
IGNORED

Martyna Jakubowicz, Narodowy Polski Blues

Gość kizol666

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kizol666

(Konto usunięte)

Płyta "Kołysz Mnie" Jedna z moich ulubionych płyt Martyny... Dla mnie Martyna to ikona naszego bluesa.

Bardzo często występowała w duecie z Jerzym Styczyńskim jednym z moich ulubionych polskich gitarzystów, który jak wszyscy pewnie wiecie gra na gitarze tylko ambitne perłowe dźwięki. Kiedyś miałem okazję posłuchać kameralnego akustycznego koncertu Martyny w gdyńskim klubie wraz z śp. Leszkiem Pomierskim założycielem Blues Clubu i organizatorem Gdynia Blues Festival, oboje nie mogliśmy wyjść z podziwu mimo tego że Leszek zapraszał do klubu wiele znanych gwiazd. Zrobiło to wtedy na mnie ogromne wrażenie. Coś fenomenalnego... Martyna potrafi stworzyć piękny klimat, czarujący i niepowtarzalny. Polecam każdemu kto ma możliwość posłuchać jej w małym kameralnym akustycznym składzie.

Ze 30 lat temu słuchałem Martyny na żywo w klubie, piękne granie i śpiewanie.

Ciekawe jak to dziś...???

Kto posłucha niechaj coś skrobnie...

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Oj tam czepiasz się "a" mi się piwem zalało i ciężko się wciska :)

Owszem, uczepiłem się.

Literówki się zdarzają, choć popełnianie ich w tytule... Hmmmm...

Odpuszczam, bo czepiając się - też nie byłem po litrze mleka!:-)

Bywa, żem przesadnie upierdliwy.

Pozdro i przepraszam:)

Jacek.

Ze 30 lat temu słuchałem Martyny na żywo w klubie, piękne granie i śpiewanie.

Ciekawe jak to dziś...???

Kto posłucha niechaj coś skrobnie...

Nigdy niestety nie miałem tego zaszczytu.

Zostałem w epoce domów z betonu.

I nie ma czasu nadrobić zaległości, merdas!:-(

kizol666 też lubię to co Martyna gra, jednak najbardziej odpowiada mi to co napisała i grała dość dawno temu, m. in. krążek "Patchwork" ;)

Audiofilizm mnie nie interesuje, jedynie dobry sprzęt i jeszcze lepsza muzyka ;)

Gość kizol666

(Konto usunięte)

krążek "Patchwork"

Jedna z najlepszych płyt

https://www.youtube.com/watch?v=VFHjLSbg6fQ czysta poezja... i ten bas

Andrzej Rusek na basie brzmi świetnie i hammondy Rafała Rękosiewicza robią 110% normy

Się grało kiedyś covery Martyny :) Ja z lewej młody gniewny :)

kizol666 nie jestem zazdrośnikiem, ale trochę zazdroszczę tego twojego grania coverów Martyny ;) Oczywiście nie przypadkiem wybrałem płytę "Patchwork", to jedna z najlepiej nagranych jeśli w ogóle nie najlepiej nagrana płyta Martyny, po za tym tam na niej jest tyle super kawałków, że często sobie tego słucham i od razu jest wszystko ok polecam "młodziakom" jako muzyczną lekturę obowiązkową ;)

Audiofilizm mnie nie interesuje, jedynie dobry sprzęt i jeszcze lepsza muzyka ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.