Skocz do zawartości
IGNORED

Dual 731q ekladka 1/2 cala

yatzekx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich.Mam ochotę zakupić duala 731q i w związku z tym pytanie - czy w tym dualu można w jakiś sposób zamontować wkładkę 1/2 cala?Znalazłem na ebay takie coś tylko nie wiem który kupić,żeby dało się zainstalować w ramieniu duala :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i drugi :

Ukryta Zawartość

a może ten? :

Ukryta Zawartość

I jescze w celu upewnienia się : czy ten dual ma repeat? zBo widzę ikonkę 1 i nieskończoność , tak jakby repeat ale chcę się upewnić.Dzięki za wszelkie sugestie>

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/128025-dual-731q-ekladka-12-cala/

Co cię w tym Dualu tak pociąga ?

Dzień dobry , cześć. W sumie to nic szczególnego . Po prostu szukam na alle bo tam mam konto gramofonu do 1000 zł,czarny z repeatem obowiązkowo.No a dual to chyba niezła firma.

P.S-nie chcę Technicsa bo już mam sl 1600

A jaka wkładka w 1600 i przez jakie pre to gra . Zamiast kupowania następnego tt nie lepiej zainwestować w lepszą wkładkę ?

Wkładki mam niezłe,takie na jakie mnie stać - denon dl-103,audio technica at 440 mla , goldring 1006 , jakieś grado ale nie podoba mi się , no i jakieś ed 15 czy md 15 jakoś tak . Technics jest srebrny i nie pasuje do wieży a do duala muszę mieć jakąś przejściówkę na 1/2 cala bo przecież nie wyrzucę tryle wkładek półcalowych.

Pre to kolega robił jakiś klon xono.Podobno niezły.

No ten repeat w tt to trudny temat nie mówiąc o kolorze gramofonu , u mnie wszystkie manuale . Wkładki niepotrzebne bym sprzedał a kupił jeden konkretny napęd o świetnych walorach dzwiękowych :-) .

Wkładka jedynie bardzo podatna. O sztywnych czy MCLO można zapomnieć. No chyba, że się znajdzie (ATOC9 III) ale to już ponad 500$/szt.

Witam Cię Ahaja . Faktycznie,zapomniałem o podatności . Czyli w tym przypadku denon odpada bo z tego co wiem to najlepiej gra na ciężkich ramionach.Miałem telefunkena s-500,nawet dwa.Ale srebrny i bez repeatu ale grał lepiej niż ten technics na dl103.Dużo lepiej.No to chyba dual odpada.Idę szukać dalej , jakiś denon był 57 czy 47 jakoś tak.

No to dobra,przemyślałem sprawę.Sprzedam wkładki,zostawię denona , goldringa i audiotechnica , poczekam do wypłaty. W ten sposób na gramofon czarny z repeatem mogę wyłożyć około 2000 zł.Jakieś propozycje?

Zapoluj na czarny gramofon wysokiej klasy ale bez automatyki - jak coś to dokupisz QUp . W tej kasie to masz już spory wybór , jest sezon na kupowanie to zbieraj pieniążki :-) . Ps wkładki jak coś to dopiero wrzesień pażdziernik najlepiej wystawić .

Z kolegą ciągle mam zwady, kolega nie rozumie moich wpisów, kolega doszukuje się w tych wpisach Bóg wie czego, kolega da mi spokój i zacznie trybić normalnie.

Czy kolega nie "widzi" że te moje pytania/wątpliwości są napisane nieprzypadkowo.

Kolega może przestanie komentować i odpowiadać na pytania nie kierowane do niego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.