Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  446 członków

Audiostereo Caffe
IGNORED

Klub miłośników muzyki ambient , downtempo , psytrance

Rekomendowane odpowiedzi

Dawno mnie na audiostereo nie było, a tu proszę ciekawy wątek.

Chciałbym polecić tym, którzy nie znają twórczość Pete,a Namlook,a. Płyt nagrał od pyty, w tym wiele kolaboracji. Naprawdę wyróżniają się jego dokonania w duecie z Move D oraz seria " Labirynth " z Lorenzo Montaną. Ambient, który nie nudzi, a wciąga. W tym sporo produkcji w systemie DTS, który w elektronice sprawdza się chyba najlepiej ;-). Lecę dalej odkrywać te perełki, bo jestem na początku drogi ;-)

Edytowane przez AL

Smuga cienia spowija..;-)

Siema. Nie wiem czy wiecie, ale do dzisiaj w sklepie Ultimae trwa promocja: -20% na wszystkie oferowane przez nich płyty :) Moja kolekcja powiększyła się albumu MikTek - Elsewhere i Circular - Moon Pool. Lepiej późno niż wcale :)

Gratuluje zakupów nie wiedziałem o promocji dawno nie patrzyłem.Sam czekam aż coś spuszczą albo euro spadnie to zrobię sobie zakupy.

Polecam Shpongle, OTT, Younger Brother, Future Sound of London, Krusseldorf, Scann-Tec, Miktek, Aes Dana, Phutureprimitive, Blue Tech, Kaya Project, Carbon Life Based Forms

większość znam tych co nie znam posłucham , dzięki.

Chciałbym polecić tym, którzy nie znają twórczość Pete,a Namlook,a

znam też lubię miałem bardzo dużo różnych wykonawców parę lat temu ściąganych jeszcze z orga .

Wystawiał JT.szkoda tylko że jego wstawki były w marnej jakości więc nic sobie nie wypaliłem aż dysk twardy zdechł i po temacie.

Wpadła mi w ucho taka płytka http://allegro.pl/jon-hopkins-contact-note-cd-nowa-folia-i6715802090.html

no ale cholera trochę cena nie do przyjęcia .Potrafiłem dawać za nie dostępne tytuły ultimae większe pieniądze ale teraz mi jakoś trochę szkoda .Są inne wydatki ale do rzeczy.

Znalazłem ją tutaj

https://www.dodax.pl/muzyka-cd-dvd-winyle/dance-i-electro/jon-hopkins-contact-note-p8nabbxs2/

cena spoko tylko jakoś nie mogę zapłacić bo nie umiem lub sklep jakiś lipny.

Kupował ktoś coś z tego sklepu , jakieś opinię i jak ktoś kupował to jak tu można zapłacić?

Na winyl.net masz obszerny temat o tym sklepie.

Poczytał, dzięki za podrzucenie tematu.

Temat płacenia raczej nie do przeskoczenia dla mnie.

Nie wiem jak jest teraz, kiedyś ta muzyka kwitła mocno ale takich perelek przykładowo jak hallucinogen in dub czy wspomniana Asura to trudno spotkać. Czasy świetności psychedelic minęły chyba moim zdaniem.

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Płyty są ciężko dostępne bo wyprzedane i niestety bardzo rzadko się pojawiają.

Czasami idzie coś upolować raz taniej raz drożej.

• 3 tygodnie później...

W kwietniu wychodzi nowa płyta Sundial aeon.

http://www.sundial-aeon.pl/

Jak by ktoś był zainteresowany.

Mam nadzieję że będzie dostępna gdzieś w kraju.

• 2 tygodnie później...

Polecicie jakieś słuchawki do takiej muzyki do Maks 1500zl ;-)

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

W kwietniu wychodzi nowa płyta Sundial aeon.

http://www.sundial-aeon.pl/

Jak by ktoś był zainteresowany.

Mam nadzieję że będzie dostępna gdzieś w kraju.

Miałem już okazje przesłuchać. Styl zupełnie nie pasuje do pierwszych płyt.

Dorwałem natomiast Aes Dana feat. MikTek - Far & Off. Przydały by się kolumny z naprawdę nisko schodzącym basem.

Ja już zakupiłem najnowszą płytę Sundial Aeon od Raidena.Co prawda w ciemno ale 40 zł nie jest wygórowaną ceną.Jak ktoś chętny pisać pw to podam namiar.

W ubiegłym tygodniu dotarła do mnie płyta "Greenosophy Chapter 2". Poezja! Czekam na kolejną kompilację z Ultimae --> Polarity, które przygotował Focal. Tym razem będą to 2CD :)

• 1 miesiąc później...

Ja już zakupiłem najnowszą płytę Sundial Aeon od Raidena.Co prawda w ciemno ale 40 zł nie jest wygórowaną ceną.Jak ktoś chętny pisać pw to podam namiar.

Ja poproszę.

A na piątkowy wieczór

Ja poproszę.

Wystawia co jakiś czas na allegro trzeba patrzeć , po za tym jest symbiosis i analisis

A na piątkowy wieczór

• 4 miesiące później...

Ja ze swojej strony dodam jeszcze zespoly: Dreaming Cooper, Astral Waves, Scann-tec, Miktek, Lab's cloud, Martin Nonstatic, Suduaya, Sky Technology, Dhamika, Argus, Abiogenesis. Wszystko klimaty downtempo. Czy ambient, pewnie nie wszystkie. Mnie sie podobaja bardzo.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Nowy carbon based liveforms już od dzisiaj w domu .Po małym 23 niewypale chłopaki wracają na dobre tory znane z wcześniejszych płyt.

Moim zdaniem godna polecenia.

• 2 tygodnie później...

Nowy carbon based liveforms już od dzisiaj w domu .Po małym 23 niewypale chłopaki wracają na dobre tory znane z wcześniejszych płyt.

Moim zdaniem godna polecenia.

Album dobry, nawet bardzo. Od tygodnia jestem właścicielem wersji na CD :) Ma jednak dwa słabe punkty:

1) Nattväsen

2) Everwave

Te dwa utwory imo kompletnie nie pasują do całości. Szczególnie ten drugi - widziałbym go właśnie na "Twentythree" (które notabene uwielbiam). Reszta produkcji brzmi rewelacyjnie.

A dziś zamówiłem jeszcze nową wersję "Pollen" AES Dany :)

Album dobry, nawet bardzo. Od tygodnia jestem właścicielem wersji na CD :) Ma jednak dwa słabe punkty:

1) Nattväsen

2) Everwave

Te dwa utwory imo kompletnie nie pasują do całości. Szczególnie ten drugi

całkowicie się zgadzam zwłaszcza co do 2) Everwave.

Pollen mam pierwsze wydanie płyta średniawka jak dla mnie.

• 1 miesiąc później...

Dzięki koledze idzie już do mnie płyta

Miałem nadzieję kupić za nie duże pieniądze 2 płyty aural planet na znanym portalu niestety w pracy byłem i brak szans na podjęcie licytacji.

Przyznać się kto kupił :)

• 1 miesiąc później...

Dzisiaj kupiłem

Już się smaży w odtwarzaczu . Klient sprzedaje jeszcze

https://allegro.pl/uzytkownik/sger?order=m

Jak by ktoś był chętny.

• 1 miesiąc później...
Gość ata77

(Konto usunięte)

Witam.

Nie bylo mnie tu kilka ladnych lat :)

Bardzo fajny watek.

W zalaczeniu produkcja wlasna:

https://youtu.be/Sr1V7XJFaN8

Polecam wielokanalowo. Nagrane w 24/96, niestety yt obcina zakresy.

Pozdrawiam

Dzisiaj kupiłem

Już się smaży w odtwarzaczu . Klient sprzedaje jeszcze

https://allegro.pl/uzytkownik/sger?order=m

Jak by ktoś był chętny.

Cześć

Uwielbiam ten album. Moja córka znakomicie przy nim zasypia :)

• 1 miesiąc później...

Z 2 godzinki temu ściągnąłem sobie taki albumik Jon Hopkins - Singularity . Jak dla mnie nie zły . Płytka cd już zamówiona.

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj doszły do mnie płyty solar fields . Polecam

Nie długo premiera sundial aeon http://www.beatspace.com/impactcd07-psykinesis.html

Dopiero po Twoim ostatnim wpisie @Margaryna85 ukazał mi się ten fajny wątek.

Wszystko co najlepsze zostało już wymienione, ale niekoniecznie wyczerpało wszystkich artystów gatunku ;)

Osobiście słucham z spotify i niecierpliwie czekam na wprowadzenie jakości HiFi przez ten serwis.

Od siebie polecam bardzo dobry moim zdaniem album Spiral Empire grupy Distant System.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Spiral Empire grupy Distant System.

Ciekawe . Na razie słucham z lapka ale jak znajdę chwilę podłącze kompa pod sprzęt i posłucham.
  • 1 miesiąc później...

Dzisiaj dotarła do mnie płyta Connect.Ohm - 9980. Nie załapałem się na jej pierwszą edycję, tak więc bardzo się cieszę, że Ultimae zrobiło repress :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.