Skocz do zawartości
IGNORED

Primare I 20 i D 20 - warto kupić

stempur

Rekomendowane odpowiedzi

->Frantz

Ja ze swej strony chciałbym dodać że też jestem dzięki uprzejmości fadovera testerem jego nowego IC,odłączonego do lampy 300B.Pierwsze wrażenia są bardzo poytywane.Scena trochę sie przyblizyła i zarazem rozciągnęła,góra zrobiła sie bardziej czytelna ale nie natrczywa,bas punktowy zebrany.Kabelek oczywiście jeszcze się wygrzewa.Czeka go jeszcze starcie z Velumem:-)Pozdr

I21 i D21 sa w sprzedazy w Danii od kilku tygodni. Cena za CD wynosi 12000 koron a za wzm 11000 koron czyli odpowiednio jakies 5500 i 5000 zl. Znajac tutejsze sklonnosci upustowe tak naprawde oznacza to pewnie o jakies 1000 zl mniej jezeli juz ma dojsc do tranzakcji.

Tak na marginesie, ktos kiedys na tym forum pisal, ze Primare zaczyna sie od serii 30. Ale doprawdy nie wiem co to znaczy ;-)

pzdrw

soso

De gustibus.....

Przed tuningiem mojego D20 bardziej podobał mi się wzmacniacz. Podobał się koledze jeszcze bardziej, więc go sprzedałem. Z tym "made in Sweden" bym nie przesadzał-już dawno temu widziałem w naszych portach stal eksportowaną do Szwecji z napisem "Made in Sweden".

Paradigm - firma subwencjonowana,aby konkurować ostro na rynku USA. Dolar kanadyjski bardzo się niedawno wzmocnił -tylko patrzeć jak zaczną robić w ChRL. Jest już tam Quad itp. Ostatnio - Musical Fidelity

>soso

Czy byłbys w stanie stwierdzic czy w CDplayerze Primaire transport jest normalny czy jest top CD-ROM? Założyłem specjalny wątek na ten temat (12835) może zechciałbys tam sie wypowiedzieć ?

• Redaktorzy

pp - ja (jeśli będę miał taką możliwość) podepnę go do swojego Sound Projecta ( patrząc na rozkład harmonicznych to prawie lampa ;-))

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

profee,

z danych na stronie Primare wynika, ze transport to 'DVS Ultra Silent'. Wyglada wiec na to, ze jest to powtorka ze starszego modelu ale dla pewnosci zapytalem ich wprost. Zamiast maila w odp. dostalem z automatu, ze sa zajeci strasznie i odpowiedza w sensownym terminie co oznacza nic. No ale zaczekamy i popatrzymy.

Co do innych roznic w porownaniu z modelem CD20 zdaje sie, ze zmieniono dekoder z BB1736 na BB1738. Takze wyswietlacz jest inaczej polozony. Jakos malo informacji na ich stronie www

pzdrw

soso

stempur

Gratulacje, w AK promocja zakończona - w magazynie centralnym brak, także się chłopie tym bardziej ciesz! Mają mieć jeszcze resztki D20 oraz I21 w promocyjnej cenie w zestawie, ale jeszcze nie znają ceny. Wiadomo będzie dziś pod koniec dnia. Co ciekawe, wyprzedają też w dobrej cenie klocki z serii 30...

Ja także zmierzam - o dziwo - w kierunku promocyjnych Primare, bo mój okazyjny zakup "na pawlacz" pt. Dynaudio 82 nijak nie chce grać z Marantzem - tylko co powie żona, jak zamiast piękniutkich Japońców w kolorze light gold przyniosę ciemnego jak noc Szweda?

Kto to wie...

jak dotad zarowno mojej zonie jak i jej kolezankom bez zastrzezen podoba sie wzornictwo Primare. nie interesuje ich po co to i dlaczego tak drogo, ale bardzo sie podoba :-)

mysle, ze Twojej zonie tez powinno sioe spodobac i to bardziej niz Marantz!

Croolick ma dwudziestkę, a trzydziestki to rzeczywiście się przewijają dość często przez ogłoszenia i komisy. Aż dziw bierze jak ludzie takiego sprzętu uszanować nie potrafią - widziałem kiedyś komisową 30 z wgnieceniami i obdarciami jak na aucie mojej żony.

Croolick ma A20 mkII jak "w omnie"

Króliki nie kłamia:-)

Aukcję, o której mówicie pilnowalem co zreszta bylo widać. Jednakże została wycofana nagle i bez uprzedzenia. Na moje dociekliwe pyutania dostałem odpowiedź, że poza allegro za 4500 poszła. Dobrze, że ja łagodny czlowiek jestem...

Stempur zrobił świetny zakup. Amen.

Oczywiście mozna lepiejale.....mnie sie nie spieszy. To chyba o czymś swiadczy:-)

Pozdrawiam wszystkich Primarowców!

Całą resztę równie gorąco:-)

Croolick

Swoją drogą to ciekawe że mozna to jeszcze teraz było kupić. Zmamiony reklamą promocji udałem się dnia 02.11.2004 kwadrans po otwarciu do poznańskiego Top HiFi z uprzejmym zapytaniem o możliwość zakupu D20/I20 w wiadomej promocji i chłopcy (niejednogłośnie, widać nie zdążyli ustalić zeznań) poinformowali mnie, że się zestawy rozeszły zanim sklep otworzyli. I że nie mam co dzwonić po Polszy, bo ogólnie i centralnie już nie ma... No i głupi uwierzyłem :))

Zbig> jaka dociekliwość?

W sumie dobrze sie stalo bo co ja bym teraz z ta 20-stką zrobił? Za darmo chyba? W sumie nie ma tego złego ...

A 4500 za A30.1 to hmmm.. ..żaden cud. Przy takiej cenie to już można porozglądać sie szerzej.

Tylko po co?

Croolick

>Croolick zastanawia mnie w Twoim systemie ten rattanowy fotel odsluchowy... kazde poruszenie i strasznie trzeszczy, no chyba, ze siedzisz nieruchomo jak posag, lub jak krolik wypatrujacy drapiezcy ;)

pitdog> Rattan to nie wilklina . Ni cholery nie trzeszczy. To już prędzej ja w stawach ze starosci.

P.S>

Przypomniałem sobie, że jednak trzeszczy.

Ale przy znacznie mniej statycznej czynności niz słuchanie.

Croolick

--->BRONCO

Swoją drogą to ciekawe że mozna to jeszcze teraz było kupić. Zmamiony reklamą promocji udałem się dnia 02.11.2004 kwadrans po otwarciu do poznańskiego Top HiFi z uprzejmym zapytaniem o możliwość zakupu D20/I20 w wiadomej promocji i chłopcy (niejednogłośnie, widać nie zdążyli ustalić zeznań) poinformowali mnie, że się zestawy rozeszły zanim sklep otworzyli. I że nie mam co dzwonić po Polszy, bo ogólnie i centralnie już nie ma... No i głupi uwierzyłem :))

???????????????????/

A W KTÓRYM (?????) POZN AŃSKIM TOP HIFI BYŁEŚ - BO JA DLA ZAINTERESOWANYCH KLIENTÓW ŚCIĄGAŁEM URZĄDZENIA Z INNYCH SKLEPÓW ZNACZNIE PÓŻNIEJ NIŻ 02 LISTOPADA O 10.15,.

PROSZĘ O KONTAKT MAILEM LUB TELEFONICZNIE

POZDRAWIAM

I JESZCZE.....

chłopcy (niejednogłośnie, widać nie zdążyli ustalić zeznań) poinformowali mnie, że się zestawy rozeszły zanim sklep otworzyli

1. TAK ZAWSZE USTALAMY ZEZNANIA - W TYM CELU WYCHODZIMY ZE SKLEPU I SPOTYKAMY SIE PRZED BUDYNKIEM SĄDU REJONOWEGO - TO DAJE NAM WIĘKSZĄ MOTYWACJĘ DO ZEZNAŃ

2. TAAAAK, BO ZANIM OTWIERAMY SKLEP TO PRZEZ PÓŁ GORDZINY SPRZEDAJEMY OD STRONY PODWÓRKA ZNAJOMYM

SORRRY..............., ALE JAK CZYTAM TAKIE BZDETY TO MNIE.....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.