Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana Denon DCD 720 na Yamaha CD S700

Whiplash

Rekomendowane odpowiedzi

Muda swego czasu radosnie glosiles, ze c 356 nie da rady wysterowac nawet jednej 18 -ki a po tym jak zaczales na nim zarabiac nagle zaczal napedzac bez zadyszki nawet twoje kef-y?

Hehe:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Nie chcę tutaj nikogo nakręcać czy zniechęcać do jego NADaOsobiście sam bym się wściekał gdyby mi ktoś napisał że jakiś Chinol za 2,5kzł zagra lepiej do " mojego "

dwa razy droższego NADa ;)"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Marek 2603.

Ja uwierzylem panu mudzie, kupilem to co mi powiedzial i teraz mam brzmienie takie jak chlopaki z zakladki hi end ale oni musieli zaplacic kilkukrotnosc tego co ja. Dobrze, ze na forum sa jeszcze takie osoby jak pan muda, on zawsze dobrze doradza i tanio!!! Ps. Nawet mam takie same dyfuzory ze styroduru jak pan muda, wlasnie dzisiaj wynosze je do altanki do rodzicow, bo w moim systemie, az za bardzo poprawily akustyke....

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Celem mojego pytania bylo dowiedzenie sie czy CD yamahy gra bardziej dynamicznym konturowym dzwiekiem od CD Denona ktory wg. mnie gra mocno w srednicy a slabiej basem i sopranem. Ja przy moich gatunkach muzycznych preferuje raczej brzmienie z wyeksponowanym basem i sopranem a srednica umiarkowana niż grajaca na pierwszym planie, stad moje pytanie o to wlasnie CD.

Inna kwestia sa obecne masteringi CD, ktore maja bardzo ostra wyzsza srednice, w polaczeniu ze sprzetem ktory ta srednice jeszcze dodatkowo eksponuje robi sie nie przyjemnie bo brakuje dolu i sopranu. Dlatego w przyszlosci nie wykluczam wymiany tego CD na Yamahe ktora wg. opini gra rowno lub lekko konturowo.

Marantz PM6007, Marantz CD6007, Sony UBP-X700, Dali Oberon 7, QED Performance RCA, QED XT25

Wlasnie, jak zauwazyles jak plyta kiepsko nagrana to potem roznie bywa. Jak sprawdzisz te yamahe napisz jak to u Ciebie zabrzmialo, bardzo jestem jej ciekaw.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Ale ja nie mowie ze denon gra ostro tylko bardzo sucho w srednicy a ma jej sporo. Blu ray gra bardziej basem i sopranem a srednica jest podana mniej ofensywnie

W poście nr 8 napisałeś - srednica jest sucha i ostra

Ok , wiem o co Ci chodzi . Potrzebujesz odtwarzacza który gra mocno podbitymi skrajami pasma . To będzie problem.

Sam takowego szukałem od mniej więcej roku . Chodziło mi o odtwarzacz który ma te skraje podbite do cichego słuchania nocą ( do słuchania w dzień mam inne źródła ) bo fizjologi słuchu się nie przeskoczy a znowu jak się zestawi sprzęt który zagra dobrze cicho skrajami to im głośniej tym będzie gorzej . Nie bez powodu kiedyś wymyślono coś takiego jak Loudness .

To co mi się udało znaleźć to Sony CDP X505ES opisany tu

Ukryta Zawartość

On gra właśnie bardziej skrajami pasma ale znowu nie jest aż taki ciepły .

Ciepły z dużym basem jest Sony CDP XA3ES

Ukryta Zawartość

ale ten znowu nie ma podbitej góry .

Zeby było jasne - nie są na sprzedaż .

Nieco podbitymi skrajami gra też Pioneer PD 9700 ale to nie klasa powyższych i gra nieco technicznie .

Spróbuj z kablami albo poprawa akustyki . Jak nie to prędzej bym wzmacniacz zmienił , no ale szukaj . Kto wie ;)

Na adama 38 bierz poprawkę . Facet ma Dynaudio X14 za 4000zł i twierdzi że to TO SAMO co X38 za 13000zł tyle że mniejsze . A że te X38 są prawie w cenie moich Kefów R900 ( 15000zł ) więc mamy takiej samej klasy kolumny ha ha haaaaaaa !

Tu pisze że DCD720AE słuchał z Denonem PMA 720AE i gra do niczego :)))

Oczywiście według jego wyobrażenia 720AE to TO SAMO co Denon PMA2020AE ( którego wtedy miałem i grał z DCD720AE ) , przecież ten drugi jest tylko większy :)

Zresztą czytając jego wpisy i sygnaturę widać że coś niedobrego się z chłopem dzieje .

Hehe:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Nie chcę tutaj nikogo nakręcać czy zniechęcać do jego NADaOsobiście sam bym się wściekał gdyby mi ktoś napisał że jakiś Chinol za 2,5kzł zagra lepiej do " mojego "

dwa razy droższego NADa ;)"

Co widzisz w tym dziwnego ?

Przytaczasz posty z 2011r kiedy C356BEE dopiero wchodził na rynek .

Tak , nadal uważam że Yaqin MC100B z modem + porządne lampy jest lepszy do C350 , C352 , C355 i podobnej klasy c o C356BEE z jednym ale dużym ALE .

Sam MC 100B używany kosztuje około 2500zł . Mod to minimum 1500zł . Lampy sterujące NOS z 1000zł , 6SN7 minimum drugi tysiąc i 500zł EH KT88 . Razem daje to nam około 6500zł vs 3000zł i wzmacniacz w którym nie trzeba wymieniać co jakiś czas kosztownych i coraz droższych lamp.

Łapiesz ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Inaczej będzie się wzbudzać ze starości :D

To co ty robisz na tym forum to właśnie wzbudzanie .

Mudyfikacja chińczyka oczywiście u Mudy ;)

Temat dokładnie opisałem i każdy może sobie sam zrobić

Ukryta Zawartość

, oprócz ciebie oczywiście bo oprócz wzbudzania nic więcej nie potrafisz .

Ukryta Zawartość

Adam, szybko napewno go nie potestuje bo nie mam jak. A z drugiej strony nie bede kupowal CDka za 1900zl aby przekonanac sie czy delikatnie zmieni sie brzmienie na lepsze - bez sensu. Wypozyczenie ze sklepu tez za bardzo nie mam czasu na ew. odsylki. Dzieki za dyskusje Panowie.

Marantz PM6007, Marantz CD6007, Sony UBP-X700, Dali Oberon 7, QED Performance RCA, QED XT25

Nie jest lepszy ten który najlepszy,tylko ten który bardziej odpowiedni. Z tego co piszesz o oczkiwaniach to ta yamaha cd700 dobrym rozwiązaniem nie jest. Radzę kupić przez internet, będziesz miał prawo zwrotu, bo niewart tych 1700zł , a zmian których szukasz tu nie znajdziesz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.