Skocz do zawartości
IGNORED

Wrażenia z budzetowych wzmacniaczy

kivlov

Rekomendowane odpowiedzi

Drogi Darku, czy slyszales kiedys o reklamie i marketingu? O roznicy miedzy wartoscia a cena? O tym ile traca na cenie samochody w sekunde po opuszczeniu salonu sprzedazy? Czy ich wartosc spadla w ciagu sekundy? Zauwaz ze na ceny otaczajacych nas przedmiotow i uslug coraz mniej wplyw ma ich realna wartosc a maja np. takie cechy jak to ze pokazala sie w nich/z nimi jakas aktualnie modna gwiazda telewizji sniadaniowej :)))

kolego nie wiem skad ta twoja agresja, nie pisze tego zeby komus cos udowodnic.

Jesli chcesz to zapraszam do mnie - napijesz sie dobrej kawy i posluchasz sprzetu ktory posiadam aby samemu wyrobic o tym opinie

tutaj masz link do siemensa o ktorym pisalem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

w 1974 kosztowal 745 DM - za ta cene spokojnie mogles kupic male auto

Ukryta Zawartość

kolego nie wiem skad ta twoja agresja, nie pisze tego zeby komus cos udowodnic.

Jesli chcesz to zapraszam do mnie - napijesz sie dobrej kawy i posluchasz sprzetu ktory posiadam aby samemu wyrobic o tym opinie

tutaj masz link do siemensa o ktorym pisalem

Ukryta Zawartość

w 1974 kosztowal 745 DM - za ta cene spokojnie mogles kupic male auto

Witam.Jeśli odczułeś to jako agresję to przepraszam. Moja intencją było uświadomienie ci że nie ma czegoś takiego jak perełka za 300zł. Nawet stare samochody trzymają swoją cenę ale tylko pod jednym warunkiem. Prezentują wysoką jakość. Inne nadaja się na złom. Tak samo jest ze sprzętem. Wysokiej klasy wzmacniacz trzyma swoją cenę niezaleznie od wieku i nikt (no może wariat) nie sprzeda za 300zł czegoś co gra jak powiedzmy Accuphase bo niby dlaczego miałby to zrobić ??? W imie czego ? Może sie zdarzyć jeden przypadek na milion że ktoś nie wie co ma, ale w dobie internetu gdzie można sprawdzic wszystko to prawie niemozliwe. Odpowiedz mi proszę na pytanie -dlaczego nikt z włascieli nie zorientował się że kupując ....to coś kupił audiofilski sprzęt ??

Ukryta Zawartość

Witam.Jeśli odczułeś to jako agresję to przepraszam. Moja intencją było uświadomienie ci że nie ma czegoś takiego jak perełka za 300zł. Nawet stare samochody trzymają swoją cenę ale tylko pod jednym warunkiem. Prezentują wysoką jakość. Inne nadaja się na złom. Tak samo jest ze sprzętem. Wysokiej klasy wzmacniacz trzyma swoją cenę niezaleznie od wieku i nikt (no może wariat) nie sprzeda za 300zł czegoś co gra jak powiedzmy Accuphase bo niby dlaczego miałby to zrobić ??? W imie czego ? Może sie zdarzyć jeden przypadek na milion że ktoś nie wie co ma, ale w dobie internetu gdzie można sprawdzic wszystko to prawie niemozliwe. Odpowiedz mi proszę na pytanie -dlaczego nikt z włascieli nie zorientował się że kupując ....to coś kupił audiofilski sprzęt ??

W tym nie masz co sie doszukiwac jakiejs tajemnicy, sprzet z tamtych lat tyle kosztuje bo malo kto potrafi go dzis serwisowac, bez klopotu kupisz wybitne Telefunkeny zamniej niz 200€

Nie kompromituj sie proszę bo teraz dałeś ciała. Wzmacniacz kosztujący tyle co samochód sprzedali ci za 300zł , nie mogę co ludzie tutaj wypisują. Skończ waść i wstydu oszczędź. Podaj chociaż model tego "cacuszka" w cenie samochodu. Oj zapomniałem że nie podasz bo ten wzmacniacz nie istnieje, albo to tajemnica i gdy tylko puścisz parę z ust to od razu cena tego dzieła sztuki poleci do góry.................a tego przeciez nie chcesz - to tylko twoje odkrycie i ci wszyscy którzy to kiedys kupili się nie znali i nie potrafili docenić. Tysiace ludzi z lat 70 tych co to kupili sie nie zna na dźwięku.

Chlopie kompromitujesz, sam conajmniej dwa razy kupilem sprzet do 300 zł grajacy bardzo dobrze, a gdyby mial wspolczesne opakowanie musialbym zaplacic za niego kilka razy wiecej, i to w cale nie kupilem od losia, tylko malo osob sie na tym zna i nie umie zrezygnowac z wodotryskow na rzecz dobrego dzwieku

Chlopie kompromitujesz, sam conajmniej dwa razy kupilem sprzet do 300 zł grajacy bardzo dobrze, a gdyby mial wspolczesne opakowanie musialbym zaplacic za niego kilka razy wiecej, i to w cale nie kupilem od losia, tylko malo osob sie na tym zna i nie umie zrezygnowac z wodotryskow na rzecz dobrego dzwieku

Gra dobrze czyli jak ? Bo spotykam ludzi którzy zachwycają się Technics-em i twierdza ze gra świetnie. Podaj modele tych wzmacniaczy i z czym porównywałeś.

akurat mialem na mysli bardziej kolumny bo tu mi sie trafilo :) a mianowicie revox mk1 za 280 zł z wysylka graja lepiej od chario premium 1000 i epos epic 1 i podejrzewam ze maja pod soba wszystko ze sklepu do 2 tysiecy

Bo spotykam ludzi którzy zachwycają się Technics-em i twierdza ze gra świetnie.

Drogi Darku - zaczynam miec wrazenie, ze ...... i dalej nie rozwinę.

Co zlego widzisz w zachwycaniu sie sprzetem firmy Technics? Moze sprecyzujesz o jaki model Tobie chodzi? Bo ja osobiscie bardzo sobie cenie ta firme - Technics SE-A3 to wspanialy sprzet, który większość milosnikow audio z checia powita w swojej kolekcji. Ich budżetowe modele nie graja wcale gorzej a często lepiej niż konkurencja w tym samym segmencie. Zuplnie nie wiem na jakiej podstawie ty opierasz swoje wnioski. Prosisz o podanie modeli a sam sypiesz ogólnikami i wyświechtanymi zwrotami które naprawdę niewiele wnosza do merytorycznej dyskusji.

Dzisiaj np. kupiłem wzmacniacz Tandberg TR 1000 za który zaplacilem mniej niz 200 pln i osobiście dla mnie nie ma nowego wzmacniacza do 4000 pln który gralby lepiej

<p>

Co zlego widzisz w zachwycaniu sie sprzetem firmy Technics? Moze sprecyzujesz o jaki model Tobie chodzi? Bo ja osobiscie bardzo sobie cenie ta firmę />

W takim razie rozmawiamy o dwóch różnych światach. Nie mam więcej pytań. Dziekuję za rozmowę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.