Skocz do zawartości
IGNORED

Monitory aktywne a "holografia"

MacP

Rekomendowane odpowiedzi

Ja na szczęście w promieniu 200m nie mam żadnego sąsiada

Też bym tak chciał :-). W sumie to mogłem tak mieć, ale wybrałem inaczej. Cóż trudno.

ale jeśli chodzi o dźwięk który by przypominał brzmienie jak na koncercie, to tylko te.

Nie wątpię, to jest możliwe trzeba tylko mieć dobre nagrania.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość

(Konto usunięte)

Też bym tak chciał :-). W sumie to mogłem tak mieć, ale wybrałem inaczej. Cóż trudno.

Nie wątpię, to jest możliwe trzeba tylko mieć dobre nagrania.

Przykłady realizacji...bo to bardzo kluczowe...

Przykłady realizacji...bo to bardzo kluczowe...

Dokładnie !

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Fakt,ale nie koniecznie .

Wiele realizacji dostępnych na rynku (elektromarkety) brzmi na tym ustrojstwie, ośmielę się użyć tego ,jakże nadużywanego stwierdzenia- zjawiskowo , a co najmniej bardzo dobrze.

A jakie macie doświadczenie z przedwzmacniaczami do swoich aktywnych kolumn? Które się sprawdziły a które nie? Chodzi mi o te które umożliwiają regulacje głośności poprzez pilota

Ja używałem ostatnio preampu Cyrus aCA 7.5 (ma XLRy) a wcześniej NADa 116 (też ma). Oba są tanie (można trafić okazyjnie na aukcjach) i nie bardzo nowe, są do nich piloty. Oba działały świetnie z monitorami (m.in. APS Klasik i Aeon). Zwłaszcza Cyrus, który ma chyba głośność nie na potencjometrze, tylko na jakimś układzie albo drabince. Nie zauważyłem strat w sygnale w porównaniu z "gołym" DAC, natomiast nieco się poprawiło "wypełnienie" dźwięku, istotnie tak jak to opisywano w paru recenzjach. Kupiłem tego Cyrusa właśnie gwoli eksperymentu, i mam do oddania w dobre ręce (chwilowo wstrzymuję eksperymenty z monitorami, mam coś innego na oku :)

$_1.JPG

A jakie macie doświadczenie z przedwzmacniaczami do swoich aktywnych kolumn?

W jednym systemie mam typowy przedwzmacniacz analogowy z tym że DIY. Obsługuje kilka źródeł. W drugim systemie za przedwzmacniacz robi zwrotnica DSP Behringer DCX2496 z przeróbką na przedwzmacniacz z modyfikacja służącą do regulacji wzmocnienia na wszystkich 6 wyjściach XLR sterowaną pilotem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.