Skocz do zawartości
IGNORED

5000pln - analog / CD / pliki ?

iambr

Rekomendowane odpowiedzi

ja myje nawet nowe, zrobilem sobie myjke ze starego odkurzacza i tortownicy, dziala

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

Ja mam ABBĘ na vinylu przywiezioną z wycieczki szkolnej do Budapesztu i chyba też jej sobie posłucham.

Też mam i bardzo lubię. Całą dyskografię, niestety - francuskie wydania (a one pozostawiają wieeeele do życzenia). Mówiąc krótko i szczerze - są do dupy.

Alem sobie umyślał, że skompletuję oryginalnego szwedzkiego Polara. Cienko to idzie...

Ja mam manie kupowania czarnych plackow, tylko myc nie lubie :/

Doradzę Ci system:

Co innego myjesz, co inne - oglądasz.

Mnie się Pancerni z Psem (pozdro, Stiopa) sprawdzają:-)

ja myje nawet nowe, zrobilem sobie myjke ze starego odkurzacza i tortownicy, dziala

Szybko docieraj do chaty, bo mnie ta tortownica urzekła!!!

[

Szybko docieraj do chaty, bo mnie ta tortownica urzekła!!!
domyslam sie co sobie myslisz, ale dziala i przyspiesza proces mycia, jest dosc ciezka do tego zaadoptowalem jedna czesc od knosti, takze label sie nie moczy. Mocne DIY,

o znalazlem, tylko jeszcze przed malowaniem i nie widac koncowki do odkurzacza, calos pomalowalem srodkiem do uszczelniania kabin prysznicowych a nastepnie pomalowalem czarnym sprayem, nie wyglada odlotowo ale jest pomocna.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

Domyślasz się... Musisz zatem wiedzieć, że zawsze z ciekawością i sympatią podchodziłem do DIY związanego z myciem płyt.

Pozdro. Dawaj te zdjęcia; może coś usprawnimy?

<br />szybko zauważy że nie słucha muzyki w calości .<br />

też zwróciłem uwagę na ten aspekt u siebie; np. po 30 min. na Tidalu mam już ze trzech wyszukanych wykonawców.

@hubertrs - super!:)

Tylko - jak to działa, tzn jaki ma napęd?

U mnie jako myjok zasuwa stary (w sumie nowy, bo ze 30 płyt na nim przesłuchałem) gramofon Kenwood, modelu nie pamiętam. I się sprawdza doskonale.

naped reczny ;) jedna reka trzymam pedzelek a druga krece i identyczna sytuacja przy odsysaniu tyle ze konc od odkurzacza w jednej a druga krece. myslalem o zmotoryzowaniu aczkolwiek zalezalo mi na jak najmniejszych rozmiarach tego ustrojstwa, odkurzacz ma swoje miejsce tyle, ze musze wyciagnac rure. Kiepsli ze mnie pomyslowy dobromir.

Tani Pro Ject wystarczy na początek?

Z tanich polecam Art Dj Pre II, na początek bardzo dobry wybór a kosztuje niecałe 200zł. Mam do dziś w szufladzie w razie "W" ;)

Pozdrawiam, Tomek

Taki jest efekt koncowy, plyty po umyciu dostaja nowe koszulki takze nie musze ich myc za czesto. Mialem zamiar kupic pro-jecta vc-s ale jest przeogromny i zwatpilem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Placki jakos trzeba myc i koniecznie odsysac, takie moje skromne zdanie.

Znalazłem fajny wątek o niej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

Czy ta Yamaha PF800 to napewno dobry wybór? Jutro mam po nią jechać.

Wg mnie tak , pamiętaj wszystko zależy od stanu a tego nie wiemy na 100 % bo zdjęć brak . Fajnie by pokrywa była w zestawie . No byle czego nie polecamy ale sam miałeś oko by takiego rodzyna wypatrzeć .

Placki jakos trzeba myc i koniecznie odsysac, takie moje skromne zdanie.

Mnie zaraziłeś chęcią do zbudowania takiej myjki . Hubertrs w tym cały urok dlatego mam gramofony często po przysłowiowej złotówce .

Jak wpadniesz na jakies innowacyjne rozwiazania to mam nadzieje ze sie podzielisz

Jak wpadniesz na jakies innowacyjne rozwiazania to mam nadzieje ze sie podzielisz

Hehe po widoku twojej tortownicy sam będę się Ciebie pytał co i jak . W tym cały urok gramofonów , samemu można sporo wyrzezbić .

Nie ma co ukrywac, vinyl trzeba kochac bo inaczej to by czlowieka jasny sz.... trafil, tyle zachodu z tym wszystkim.

Nie ma co ukrywac, vinyl trzeba kochac bo inaczej to by czlowieka jasny sz.... trafil, tyle zachodu z tym wszystkim.

A wiesz co mnie najlepiej usypia ? Pomysły z tt , ustawienia co gdzie jakie ramię , jak mam wolną chatę to wszystkie leżą w okół mnie patrze sobie na nie itd .

Nie potrafie tego wyjasnic ale dla mnie czrna plyta ma dusze, sluchajac moge patrzec jak sie kreci godzinami, jesli wlacze plik to odrazu sie dekoncentruje i nici ze sluchania

Gość rydz

(Konto usunięte)

Kurna , zaraz takimi tekstami Iambra zniechęcicie no ! :)

A to poniżej jak przyjęli he ? :)

naped reczny ;)

Ale działa , konika też trzeba ręcznie jak by co. :)))

Konika też trzeba ręcznie , ale bacikiem bacikiem , a nie wam w głowach po przeczytaniu zaraz sprośne myśli . :)))

Humoru trzeba chłopy wprowadzać troszkę w wątki , tego na forum brakuje !

Edit , Art Dj Pre II ktoś napomknął , tani i nie ustępuje popularnym i droższym Cambridge / Nad , taki na początek okey .

Hubertrs , dobry wynalazek , a odsysanie po zabiegu musi być . :))

A jak ciurlać sie chce to co zrobić , czarną ramieniem pogonić ?

Kurna , zaraz takimi tekstami Iambra zniechęcicie no ! :)

A to poniżej jak przyjęli he ? :)

Konika też trzeba ręcznie , ale bacikiem bacikiem , a nie wam w głowach po przeczytaniu sprośne myśli w glowie . :)))

Humoru trzeba chłopy wprowadzać troszkę w wątki , tego na forum brakuje !

Ps , Art Dj Pre II ktoś napomknął , tani i nie ustępuje popularnym i droższym Cambridge / Nad , taki na początek okey .

Rydz i tak miły wątek jest tym bardziej że się żaden utrudniacz nie zjawił :-) . Art Dj jak najbardziej na początek .

Oj cos mi sie wydaje, ze autor watku nie zadowoli sie ArtDJ.

Akurat te pre na rozruch idealne jest a za tą kasę to tym bardziej . Ono lepsze od tych tanich Pj-ów . Najbardziej podoba mi się to że autor wątku sam się interesuje swoim wyborem gramofonu , czyta i wynajduje o nim informacje . Brawo :-)
Gość rydz

(Konto usunięte)

Najbardziej podoba mi się to że autor wątku sam się interesuje swoim wyborem gramofonu , czyta i wynajduje o nim informacje . Brawo :-)

Tak , to się chwali , tyle że my musimy trochę pomóc , a więc ?

No wiec tak krótko i na temat , Yamaha którą odkrył > Iambr < nie posiada oryginalnego ramienia , a tylko o ile mnie wzrok nie myli , niedrogie ramię Rega - 250 .

Ten zakup trzeba przemyśleć chłopyy :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.