Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz słuchawkowy + DAC

Krzysztof_54067

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś przerabiał temat wzmacniaczy słuchawkowych z DAC-em? Interesuje mnie coś poniżej 700 zł.

Rozważam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Może coś innego?

Słuchawki do napędzenia:

Takstar TS-671 500mW

Creative Labs Aurvana Live

Źródło: PC po USB

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

https://www.audiostereo.pl/topic/128990-wzmacniacz-s%C5%82uchawkowy-dac/

Ja napędzam od pewnego czasu Sennheisery HD 380 PRO wzmacniaczem z DAC rodzimej produkcji Nostromo 5H, tylko trochę przekracza budżet,bo ponad 800zł, z tymi Takstarami poradzi sobie.

5H będzie bardzo dobry, ale ten poniżej też da radę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ten poniżej też da radę.

Ukryta Zawartość

Dziękuję. Czy istniej możliwość testu? Zależy mi, żeby była wyraźna różnica w stosunku do zwykłej karty muzycznej pc/laptop?

Ukryta Zawartość

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Dziękuję. Czy istniej możliwość testu? Zależy mi, żeby była wyraźna różnica w stosunku do zwykłej karty muzycznej pc/laptop?

współczuję ci w poszukiwaniu daca, ale chciałbym ponownie zaproponować ci rozwiązanie proste i bardzo tanie i wydaje mi się lepsze niż dotychczas zaproponowane.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - używany ok 300 zł. Ma postać USB więc podłączysz go do PC, za pomocą OTG do dowolnego tabletu, telefonu. Możesz w miarę problemów z zasilaniem podpiąć powerbank. Jest to DAC i wzmacniacz w jednym więc możesz używać samodzielnie. Albo jak zaproponowałem wcześniej zakupić mikroforum - świetny wzmacniacz słuchawkowy w cenie 100 zł.

Za 400 zł masz komplet, który brzmi fantastycznie. W przypadku odsprzedaży nie stracisz ani złotówki, na obydwa elementy jest popyt.

Ukryta Zawartość

Dzięki serdecznie za wszystkie tropy.

Rozpocznę testy od:

Ukryta Zawartość

Podzielę się opinią po testach.

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

uNOSTROMO v6 wytestowany. Spełnił swoją rolę w 100%. Pomiędzy kartą dźwiękową zintegrowaną a uNOSTROMO jest przepaść w każdym aspekcie. Pojawia się muzykalność, przestrzeń, znika suchość.

Testowane słuchawki:

- Takstar TS-671 500mW (bardzo wyraźna zmiana na plus)

- Creative Labs Aurvana Live (bardzo wyraźna zmiana na plus)

- zwykłe Samsung dodawane standardowo do smartofna - tutaj różnice karta vs DAC minimalne - wąskie gardło to słuchawki

Jeszcze raz dziękuję za świetny produkt!

Ja mam u siebie Audio Technica ATH 900x i jako dac i wzmacniacz używam Fiio e07k i powiem że wzmacniacze z Dac AGD miałem u siebie miały być ohhy i afhymat a grały gorzej a cena ponad 3 k PLN. Jednak sprzęt może być dużo tańszy ale musi być spasowany że sobą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.