Skocz do zawartości
IGNORED

DAC 2,5 tyś

Gość aqs

Rekomendowane odpowiedzi

Ale Sanskrit gra dużo dużo gorzej od m8 nawet tomanek za wiele tutaj nie wnosi. Sm6 v2 miałem u siebie kombinowałem po USB jak i po streamerze . W ogóle SM6 to chyba urządzenie które u mnie gościło najkrócej że wszystkich. Sprzedałem po miesiącu czasu. Potem żałowałem ale nie ze względu na samo urządzenie ale dlatego że po mojej sprzedaży Muda zaczął modyfikować SM6. A wiedząc jak przerabia graty Muda byłbym pewnie bardzo zadowolony. Potem nawet chciałem znów kupić sm6 ale nie było okazji. Pomysł nad modyfikacja a nie sprzedażą a zobaczysz co to urządzenie potrafi jak się nim Muda zajmie

Gość aqs

(Konto usunięte)

jak podłączyłem nówkę SM6 to byłem z lekka rozczarowany, po paru miesiącach zaczął grać na innym poziomie

Ale Sanskrit gra dużo dużo gorzej od m8 nawet tomanek za wiele tutaj nie wnosi

miałem Tomanka najdroższego za 300zł i sporo wnosił na +

Muda zaczął modyfikować SM6.

za 500zł dziękuję

na szybko Korg przyszedł i dopa Daphile go nie widzi. Po testuje z Jriverem i Audio Gate 4

Z foobar i foo dsd Asio sprawdź i jeszcze z jplay.

Ps a dlaczego daphile go nie widzi może jakieś ustawienia namieszane są?

Gość aqs

(Konto usunięte)

jestem po odsłuchu na AudioGate4 i Jriver, odrazu mówię że na Jriver było trochę lepiej

Co do wrażeń odsłuchowych to są dość pozytywne choć (szczena mi nie opadła)

plusy, wykonanie, obódowa aluminium całość, made in Japan

wrażenia dobra scena szeroka, dobra góra, jest przejrzysty ale nie męczący ogólnie gra jaśniej od SM6

na minus bas nie schodzi nisko

Porównując do SM6 zaznaczam SM6 z Daphile (w wolnej chwili podłącze SM6 do laptopa i sprawdzę jak gra z Jriver) lepsza góra, wyraźniejsza, troszeczkę szersza scena. Reszta niestety na minus względem SM6 zwłaszcza bas, potęga brzmienia, dojrzałość, wybrzmienia instrumentów. Nie wiem czy to zasługa Daphile dynamika taka sama

Co dziwne gra sporo ciszej od SM6 jeden i drugi po XLR

Wniosek dupy nie urywa choć za tą cenę to dobra propozycja, wychodzi na to że SM6 gra lepiej od CXN

odsłuch raz jeszcze

Korg jest bardzo muzykalny, przyjemnie się słucha muzyki, tu jest lepszy od sm6

• 1 rok później...

A mnie Korg kompletnie powalił i to 100m............mam ultrabooka Asus UX360 intel core m3, 8 gb RAM-u 512 GB SSD, liniowe zasilanie Nostromo, korzystam z wejścia usb-c, gram wyłącznie z konwersją do DSD 5.6 Mhz na Audiogate i dźwięk jest taki jak z bardzo drogiego gramofonu...nie szukam dalej........

A mnie Korg kompletnie powalił i to 100m............mam ultrabooka Asus UX360 intel core m3, 8 gb RAM-u 512 GB SSD, liniowe zasilanie Nostromo, korzystam z wejścia usb-c, gram wyłącznie z konwersją do DSD 5.6 Mhz na Audiogate i dźwięk jest taki jak z bardzo drogiego gramofonu...nie szukam dalej........

Miło widzieć weterana w końcu zadowolonego. :)

Ja tak mam od kilku lat. Zero zmian w systemie, bo nie wiem ile bym musiał kasy wydać, żeby było lepiej (dla mnie - subiektywnie). Jedyne co mnie ostatnio powaliło to tuby Avantgarde Acoustic, ale to tylko pomarzyć. Nie ze względu na cenę, w końcu nowy samochód można sobie odpuścić na jakiś czas ;) ale ze względu na brak hektarów powierzchni. Na moich 20 metrach by się zadusiły. I ja z nimi. Szkoda. :(

Jedyne co mi przychodzi do głowy, to iść dalej w znanym sobie kierunku, a więc upgrade moich PMC do serii Twenty Five, Sugdena do Masterclass i dokupienie jakiegoś przetwornika akceptującego DSD, może Marantz NA-11S1, bo jest ładniutki i hajendowo wykonany plus dobre opinie od publiki. Powinien cieszyć i ucho i oko. :) Przypomina swoją pancernością zabawki z lat 80-tych/90tych (jak dla mnie - złota era). DAC ważący 14kg to już nie jest jakaś popierdółka! :) Tylko te ceny... :( Inna sprawa, że za kg przetwornika Marantz liczy sobie niewiele. :)))

Marantz_08.jpg

na06.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.