Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy M2 vs Magnat 673

maniek21

Rekomendowane odpowiedzi

M2 to jakaś legenda tego forum.

W tej cenie można kupić arcusy as4 które grają dużo lepiej.

Zachęcony opiniami z forum kupiłem kiedyś Arcusy AS4 i specjalnie cieplejszy wzmacniacz do nich. Kompletna klapa. Kolumny dobre, ale zupełnie nie w mój gust. Wycofana średnica, dziwny bas i wysoka, bardzo jasna góra. Grały po prostu sucho.

Uchatek dobrze pisze , M2 nawet bez upgrejdu ale za to z lepszym wmakiem zagrają świetnie .

Słyszałem kiedyś M2 skonfigurowane z jakimś wysokim Heglem i grało super....zmień piec a kolumny został w spokoju.

De gustibus non est disputandum

Słyszałem kiedyś M2 skonfigurowane z jakimś wysokim Heglem i grało super....zmień piec a kolumny został w spokoju.

Tak też zrobię, porównam z innym wzmacniaczem, bo szkoda mi tej Yamahy sprzedawać.

wzmacniacz do as4 musi mieć już niezłą wydajność prądową.

Kto polecał do nich ciepło grający wzmacniacz?.

U mnie próbowałem je skonfigurować z Sony 570ES i było po prostu słabo. Nie chciało się tego słuchać. Po prostu nie znoszę wycofanej średnicy/wokali.

Na dowód jeszcze zdjęcie ze sprzedaży (dawałem ogłoszenie na elektrodzie).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sony 570 potrzebuje czegoś takiego jak JmLab Opal 29 , słuchałem te zestawienie - dzwięk bajka i do tej pory zastanawiam się po co tyle kasy wydałem na swój sprzęt . Tannoye nie do tego wzmacniacza .

Podsumowując jeszcze raz temat: po zmianie ustawienia kolumn oniemiałem. Po prostu stały za wąsko.

Wszystko gra pięknym zrównoważonym dźwiękiem, wreszcie pojawił się niski, dobrze kontrolowany bas.

Póki co jest jak dla mnie bardzo dobrze, dla pewności odsłucham jeszcze z jakimś innym wzmacniaczem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.